Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. » Edycja postu

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

nicol21 23:57, 12 cze 2014

Kurczakos, dopiero co sadziłaś a tu już i kwitnie i rozrasta.
szkoda że te robaki Ci tak lilie spaskudziły! tyle człek się uczeka a potem takie toto przyjdzie i zeżre!

Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Mathildis 00:21, 13 cze 2014

admete napisał(a)

Dla mnie kwiatostany host są średnio ładne - wolę ich piękne liście, ale wycinam je dopiero po przekwitnięciu... a w tym roku poczekam aż zawiążą nasiona bo będę próbować zasiać

A powyżej co masz? bo ja się kompletnie na bylinach nie wyznaje, a chciałabym choć troszkę
admete 06:42, 13 cze 2014

Danutka napisał(a)
Kolorowo się zrobiło
Jak ładnie wyglądają tzn dobrze po przesadzeniu hosty !!!
Kiedyś miałam Czarne calle w Ie na balkonie rosły kilka lat, kwitły obłędnie , po przywiezieniu do Pl nie przeżyły zimy chyba
Jakie masz lobelie dużżże moje to jakieś miniatury Co prawda rosły bardzo ładnie w doniczkach po przesadzeniu stanęły
Szalejesz widzę w ogrodzie ostro i ogród odwdzięcza się

Zapisuję się na spotkanie ogrodowiskowe, przyjadę sobie rowerkiem a co

Hosty prawie wszystkie dobrze się trzymają po przesadzeniu :0.
Ale jest kilkanaście które mi mocno chorują

Wiem że te calle to trudne sztuki - mam nadzieję że chociaż nacieszą oko jeden sezon

Danutko przepraszam pomyliłam nazwy te zaczynające kwitnąć to lewkonie upsssssss.

A z lobeliami mam tak samo - ani jedna nie urosła na tyle żeby ja gdzieś wsadzić - nie wysieję jej więcej

admete 06:44, 13 cze 2014

Luki napisał(a)
Tak na szybciutko napisze Lilie zjadane są przez larwy poskrzypki liliowej. Wcześniej musiałaś mieć czerwone robaczki, które zostawiły pomarańczowe kuleczki na spodzie liści, a z nich wylęgły się właśnie te paskudne larwy.

Dzięki Łukasz .
Wczoraj wieczorem jak już szłam spać pomyślałam że po radę pójdę dziś do Ciebie znawco lilii i liliowatych .

Chyba muszę zacząć tworzyć listę co czym i kiedy mam psikać .

Na serio zaczynam się bać o wszystko co posadzone
admete 06:45, 13 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)

Mospilanem im po paszczy , wstrętne ssąco-gryzące...

Zakupię .

Po wczorajszym oprysku robale już po godzinie zaczęły się wynosić
A pozostałe pąki otwierać
admete 06:46, 13 cze 2014

nicol21 napisał(a)
Kurczakos, dopiero co sadziłaś a tu już i kwitnie i rozrasta.

szkoda że te robaki Ci tak lilie spaskudziły! tyle człek się uczeka a potem takie toto przyjdzie i zeżre!

Dokładnie
admete 06:49, 13 cze 2014

Mathildis napisał(a)

Dla mnie kwiatostany host są średnio ładne - wolę ich piękne liście, ale wycinam je dopiero po przekwitnięciu... a w tym roku poczekam aż zawiążą nasiona bo będę próbować zasiać

Wiesz co mnie nie wszystkie sie podobają...ale te fioletowe jakoś sobie upodobałam

A powyżej co masz? bo ja się kompletnie na bylinach nie wyznaje, a chciałabym choć troszkę

Tez nie wiem .
Moja mama dostała to rok temu na jesieni i takie duże już urosło.
Wiem że jest ekspansywne, dlatego wsadziłam w doniczkach - zobaczymy jak się będzie zachowywało
admete 06:55, 13 cze 2014

Wczoraj nie pokazałam Wam jeszcze dwóch zdjęć.
Mój trawnik woła o pomstę do nieba.
Marnieje z tygodnia na tydzień .

Trzeba go nawieźć - mieliśmy kupować wózeczek do nawozu - ale kiedy ja miałabym to zrobić
Nie wyrabiam z tym co mam.

2 chwasty,te z zeszłego sezonu i nowe okazy .

Kwiaty mam teraz już tez na trawniku

I mój ulubiony kolor pojawił się też w trawie
Ciemne babki

Moi ogrodowi śpieszyli się już do kolejnego ogrodu.........więc chyba musimy kogoś wziąć do nawożenia i uporania się z chwastami - ja chyba nie dam rady...bo już pojawiają się pierwsze chwasty .

Mam jeszcze takie pytanie czy ściółkujecie czymś truskawki i poziomki????
Danutka 07:08, 13 cze 2014

Mniszek Ultra pryskasz trawnik i po 2 dniach widzisz jak babka znika , listki zwijają się po 2 tygodniach brak śladu babki Pryskaliśmy trawnik w tym roku bo babki lancetowatej nie wiem skąd było więcej chyba niż trawy Jednak kończyna się pojawiła wczoraj zauważyłam zaraz poszukam w necie czym ją wykończyć Bo ja taki kiler chwastów i niezapominajek jestem

Ja nie ściółkuje niczym truskawek ani poziomek( te są malutkie dopiero posadzone) , na żywioł z nimi idę. Posadziłam na czarnej włókninie jednak po m-cu zdjęłam ,nie spełniła moich oczekiwań
admete 07:33, 13 cze 2014

Mathildis napisał(a)

Chyba przez przypadek znalazłam, albo bardzo podobne

http://lh6.ggpht.com/_7D1MyJsmqe4/SiveAAsm0CI/AAAAAAAAM34/0NNKIDoLo64/s800/IMGP6770Dictamnus%20albus%20-%20dyptam%20jesionolistny.JPG

https://www.google.pl/search?q=Dyptam+jesionolistny&noj=1&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=0oyaU6SxF4bEOe2wgJgO&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1581&bih=711