Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. » Edycja postu

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

ka1sia 13:20, 23 cze 2014

Aga, zaglądam i oczom nie wierzę piękny szkielet ogrodu już masz, z Twoim wyczuciem smaku jestem spokojna o resztę będziemy mieć ogród pokazowy pod Kielcami
buziaki zostawiam
admete 20:34, 24 cze 2014

MalaGoska napisał(a)

To powojnik? Cudny... Jaka odmiana?

Witam

Tutaj dokładna nazwa http://www.zszp.pl/?id=207&rco=Clematis%20%27Arabella%20%281994%29%27&lang=1

U mnie ma pełnić rolę jak w opisie....iść po ziemi i oplatać inne rośliny
admete 20:36, 24 cze 2014

Danutka napisał(a)

To nie fer moje dalej bez pąków a Twoje w pełnej krasie

Napad w OBI zrobiony pierwsza nie byłam ale za to 4 wózki lawendy przyjechały pani w sklepie mi powiedziała Chyba ktoś z OBI podczytuje wątek Izy Koniecznie musisz zobaczyć jej lawendę mam nadzieję że moja też taka będzie bo na razie malutka jest

U mnie też dziś ciągle pada i zmasowany atak nornic mam Nie wiem jak te małpy się dostały , wszędzie siatka na krety i nornice rozłożona i wczoraj koło ogrodzenia odkryliśmy dziurkę więc dziś w ruch poszła trutka i hektolitry wody. Nie dziwi mnie to skoro za ogrodzeniem pola uprawne ale dlaczego do mnie ??

Masz rację hortensje się rozrosną i zrobi się na rabacie za gęsto
W wolnej chwili zapraszam do siebie przyda mi się świeże spojrzenie i dobre rady

Współczuję nornic

Do Ciebie na żywo ? .
Czy masz już watek?

Takie pytanko mam w lesie obok Ciebie rosną graby?

Wiesz co chyba nie.....choć jakby się przyjrzał może jakiś się znajdzie
admete 20:37, 24 cze 2014

Danutka napisał(a)

Co to za kwiatek ?

Pysznogłówka
admete 20:38, 24 cze 2014

Danutka napisał(a)

CZy możesz mi kiedyś zrobić fotkę połączenia żwiru z korą pliss Jestem ciekawa jak to wygląda , jest to oddzielone czymś?
Mam takie połączenia u siebie brak pomysłu jak to odgrodzić
Jak skończę powiększać rabaty to zainstaluje ekobordy ( na razie nie zdałoby to egzaminu bo ja ciągle usuwam trawę ) ale jak odgraniczyć korę od żwiru nie wiem

Danutko u mnie praktycznie wszędzie rabaty oddzielone kostką.
Dosłownie w dwóch miejscach mam bez - ale chyba trzeba będzie coś z tym zrobić
admete 20:41, 24 cze 2014

nicol21 napisał(a)
Długi weekend był od odpoczywania a nie od pracy

Ja nigdy nie leżę a praca w ogrodzie to własnie mój odpoczynek - tylko chyba mam jej w tej chwili trochę za dużo i nie sprawia to jeszcze takiej frajdy jak powinno - bo zawsze goni mnie czas, albo mam wyrzuty sumienia że nie spędzam czasu z dzieciakami

tak jak napisałaś, daj roślinom trochę czasu, bo potem będziesz musiała kupić działkę obok aby ten nadmiar wsadzić a nie wyrzucić. Będzie pięknie. pozatym, zostaw trochę miejsca przy ogrodzeniu, bo jak panowie będą je robić to poniszczą jak nie będą mieli się gdzie ruszyć.
Ogród masz dopiero co wsadzony, daj roślinom trochę czasu na rozrośnięcie się! Ja wróciłam po tygodniu i nie tylko trawa w pas, ale i moje mieczyki w pas Ciekawe czy Twoje dogonią moje

Dobrze, że dziewczyny Cie uspokoiły!!

a na tą rabatkę koło garażu, którą chciałabyś rozweselić kolorem, to może rozplenicę rubrum dać? Tyle że ona jest jednoroczna, no i trzeba by kupić dość spore sadzonki żeby zrobiły wrażenie. W ub roku kupiłam przez allegro, małe były i ich urok nijaki był.

Zrobiłam wreszcie jej zdjęcia bo grajdoł dziś skończyłam ogaraniać .
Będziemy razem myślec nad zmianami
admete 20:43, 24 cze 2014

ka1sia napisał(a)
Aga, zaglądam i oczom nie wierzę piękny szkielet ogrodu już masz, z Twoim wyczuciem smaku jestem spokojna o resztę będziemy mieć ogród pokazowy pod Kielcami
buziaki zostawiam

Cześć Kasiu bardzo dziękuję za miłe słowa - bardzo mi potrzebne bo miałam chwilowy dołek w związku z całym tym przedsięwzięciem .
Na szczęście i Iza mnie trochę uspokoiła
admete 20:49, 24 cze 2014

Działam sprzatam ogarniam, dosadzam niedobitki, małe zakupy bazarowe, lilie przywiezione przez mamę.....2 dni zajęło mi i mamie wyrwanie chwastów w warzywniku i tak nie ma czasu nawet na spokojnie zajrzeć na forum .
Doba za krótka ale chyba wszyscy mamy i odczuwamy tak samo .

Zaczęłam robić porządki w cebulowych i już widzę że to zabawa na dobre kilka dni - najgorsze jest to że mam wymieszane tulipany i nie wiem jak je teraz sadzić ....może dam w jedno miejsce i będzie kolorowy misz masz niespodzianka??? - a na rabaty kolorowe dokupię nowe wiadomych kolorach - nie wiem.....zobaczę jak zacznę je wyjmować i dzielić

Nie wiem czy starczy mi sezonu żeby doprowadzić wszystko do perfekcji .
Niedługo moje chłopaki będą miały już wolne od przedszkola więc mam nadzieję mieć wreszcie więcej czasu na pracę w ogrodzie.................
Danutka 20:53, 24 cze 2014

Wątku Aga nie mam Jednak ogród/działkę dużą wakacje się zbliżają więc o jakimś spotkaniu świętokrzyskich maniaczek ogrodowych warto pomyśleć?

Nornice przeniosły się do sąsiadki dziś pytała mnie co ma z nimi zrobić?
Powiedziałam przegonić dalej!!!

admete 21:07, 24 cze 2014

Danutka napisał(a)
Wątku Aga nie mam Jednak ogród/działkę dużą wakacje się zbliżają więc o jakimś spotkaniu świętokrzyskich maniaczek ogrodowych warto pomyśleć?

KONIECZNIE!!!!

Nornice przeniosły się do sąsiadki dziś pytała mnie co ma z nimi zrobić?
Powiedziałam przegonić dalej!!!

dobre hahahahahaha