Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. » Edycja postu

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

admete 07:48, 25 mar 2015

ZielonaAnia75 napisał(a)
U Ciebie takie piękne krokusy, a u mnie dopiero zaczęły pokazywać się z ziemi a mieszkamy nieopodal siebie... muszę je podgonić nawozem!!!

Najważniejsze że wychodzą
i już niebawem będą cieszyć oko
admete 08:03, 25 mar 2015

nicol21 napisał(a)
Krokusy zaiste na osłodę bólu po utracie zęba
Żal mi Was z powodu tej jelitówki... coś często ją łapiecie z tego co czasem tutaj czytam. Biedactwa. ja na szczęście nigdy tego nie miałam choć domownicy przechodzili jak byłam w domu

Zdrówka życzę!

Ewelinko wiem że łapiemy i to mnie przeraża .
Teraz chłopaki osłabieni po chorobach to tylko było czekać .
A już od dwóch tygodni słyszałam że po tej serii grypy i zapaleń oskrzeli w Kielcach przyszła jelitówka.
Teraz mamy dwa punkty łapania chorób przedszkole i szkoła i naprawdę ciężko jest tego świństwa uniknąć .
Dzwoniłam do przedszkola że nie będzie Igora a tam pani mówi że i dobrze bo mają już przypadek szkarlatyny , masakra jakaś

Kto słyszał za naszych czasów o takich chorobach???
Była tylko angina i tyle

Najgorsze w tm cholerstwie jest to że trzeba po prostu przeżyć
a dzieciom jest ciężko tłumaczyć co się dzieje i dlaczego nie mamy na to wpływu

Ale już widać światełko w tunelu
admete 17:02, 27 mar 2015

Nie mogę się na nie napatrzeć więc i Was jeszcze nimi pomęczę hahahahaha
admete 17:06, 27 mar 2015

admete 17:08, 27 mar 2015

Chyba kwitną już wszystkie
(nie patrzymy na porozrzucaną korę = Silvo )

ZielonaAnia75 17:22, 27 mar 2015

Urocze te krokusiki, uwielbiam połączenie fioletów, liliowych odcieni, różu z białym ponieważ u mnie dopiero krokusy nabierają rozpędu to posiedzę u Ciebie na trawce i napatrzę się.
Gardener27 20:14, 27 mar 2015

Doczekałem się rzeki krokusów u Ciebie Piękne i taki różnorodne

Teraz czekamy na ocean tulipanów
nicol21 18:18, 28 mar 2015

Zdrówka życzę! Piękny wysyp krokusów.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Mathildis 21:56, 29 mar 2015

Niezły busz masz w niedoszłej sypialni mnie siew kompletnie nie wychodzi, po prostu każda próba to totalne fiasko, więc nic już nie sieję, będę kupować sadzonki...
Cudnie się zapowiada nowy sezon w Twoim ogrodzie - bardzo różnorodnie będzie, mam nadzieję, że nic nie przegapię

Twoje krokusy też piękne...
ZielonaAnia75 22:21, 30 mar 2015

Aga, a Ty nasionka warzyw, które zakupiłaś m.in. marchewka, pietruszka... sadzisz bezpośrednio do gruntu?
Ja co roku kupuję na bazarze rozsady różnych rodzajów sałat, pora, selera i właśnie zastanawiam się, czy w tym roku nie zasiać do doniczek w domu teraz a później w maju, po zimnej zośce na rabatki? Jak radzisz?