Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. » Edycja postu

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

ZielonaAnia75 09:48, 12 kwi 2015

admete napisał(a)

Udały się , cieszę się najbardziej z bylinek

A co Ty ciekawego kupiłaś????

Ja kupiłam bukszpany 20 szt z 5 zł utargowałam na 4 zł i tak kupiłam ich za mało potrzebuję ilości hurtowych! Kupiłam ponadto zioła: cytrynową melisę, miętę grejfrutową, oregano o bardzo mocno intensywnym zapachu, rozmaryn a miał być tymianek-jakże subtelna różnica jeżówki i hakonechloe 3 szt. Ale ceny obłędne! Malutkie sadzonki żurawek po 10 zł! A na Sandomierskiej w agrocentrum po 12 zł ogromne krzaczki, więc oczywiście po targach pędem po nie pojechałam a dziś czeka mnie sadzenie generalnie było drogo i te roślinki takie maciupeńkie w porównaniu do tego co w agrocentrach.
Zielona 19:50, 12 kwi 2015

Wiosna na całego Zakupy świetne. Kolor w ogrodzie też. Aguś, jak tam Twoja werbena? Moja powoli rośnie. Co mnie w sumie nie martwi, bo przynajmniej nie będzie nienaturalnie wybujała. Masz jakieś wieści, czy Iza ją wysiała i czy wzeszła?
admete 06:49, 15 kwi 2015

Kuba napisał(a)
Zakupy solidne, nie dziwię się że trudno powiedzieć stop bo wszystko ładne a przy takich ilościach szybko będzie efekt na rabacie. Pozdrawiam

Oj przy zakupach roślinkowych zawsze trudno na ten STOP hahahahahaha
Mam nadzieję że się wszystko przyjmie i zobaczymy jak bylinki kwitną
admete 06:51, 15 kwi 2015

nicol21 napisał(a)
Fajowo zakupy. Mięty są super! Ale będziesz je sadzić w ogranicznikach? One się rozłażą i potem ciężko wytępić...

Wiosna już w pełni w ogrodzie?

Mięty posadziłam w warzywniku w doniczkach

Oj wiosnę już czuć i widać, niech tylko przestanie wiać
Te wietrzysko w niedzielę znowu załatwiło mi zatoki - ale walczę i chyba mnie nie rozłoży , ale na ogród od poniedziałku nie wychodzę , tylko wczoraj na chwilę zrobić zdjęcia
admete 06:52, 15 kwi 2015

ZielonaAnia75 napisał(a)

Ja kupiłam bukszpany 20 szt z 5 zł utargowałam na 4 zł i tak kupiłam ich za mało potrzebuję ilości hurtowych! Kupiłam ponadto zioła: cytrynową melisę, miętę grejfrutową, oregano o bardzo mocno intensywnym zapachu, rozmaryn a miał być tymianek-jakże subtelna różnica jeżówki i hakonechloe 3 szt. Ale ceny obłędne! Malutkie sadzonki żurawek po 10 zł! A na Sandomierskiej w agrocentrum po 12 zł ogromne krzaczki, więc oczywiście po targach pędem po nie pojechałam a dziś czeka mnie sadzenie generalnie było drogo i te roślinki takie maciupeńkie w porównaniu do tego co w agrocentrach.

Masz rację drogo i roślinki maciupkie .
Ale radość z kupowania trochę to wynagradza hahahahaha.

Twoje zakupy też pokaźne
Ciekawa jestem Twoich rabat
admete 06:54, 15 kwi 2015

Zielona napisał(a)
Wiosna na całego Zakupy świetne. Kolor w ogrodzie też. Aguś, jak tam Twoja werbena? Moja powoli rośnie. Co mnie w sumie nie martwi, bo przynajmniej nie będzie nienaturalnie wybujała. Masz jakieś wieści, czy Iza ją wysiała i czy wzeszła?

Moja werbena niestety taka jak była , pomalutku rośnie te pare sztuk o których pisałam że wyszły, żadnych nowych osobników nie zaobserwowałam
A Iza nie znalazła swoich więc liczyłam że u mnie wyrośnie las a tu cisza

Nie wiem dlaczego nie rosną
admete 06:56, 15 kwi 2015

Pokazały się krokusiki na zakolu......te pod oknami salonu już przekwitły
to ciesze się że następna tura idzie
Tylko słońce pada nierówno i jak widać 2 kwiatuszki już są a reszta w powijakach - więc nie wiem czy doczekam się całościowego efektu

admete 06:58, 15 kwi 2015

Tulipanki już za momencik

admete 06:58, 15 kwi 2015

admete 06:59, 15 kwi 2015