Ja kupiłam bukszpany 20 szt z 5 zł utargowałam na 4 zł i tak kupiłam ich za mało potrzebuję ilości hurtowych! Kupiłam ponadto zioła: cytrynową melisę, miętę grejfrutową, oregano o bardzo mocno intensywnym zapachu, rozmaryn a miał być tymianek-jakże subtelna różnica jeżówki i hakonechloe 3 szt. Ale ceny obłędne! Malutkie sadzonki żurawek po 10 zł! A na Sandomierskiej w agrocentrum po 12 zł ogromne krzaczki, więc oczywiście po targach pędem po nie pojechałam a dziś czeka mnie sadzenie generalnie było drogo i te roślinki takie maciupeńkie w porównaniu do tego co w agrocentrach.
Wiosna na całego Zakupy świetne. Kolor w ogrodzie też. Aguś, jak tam Twoja werbena? Moja powoli rośnie. Co mnie w sumie nie martwi, bo przynajmniej nie będzie nienaturalnie wybujała. Masz jakieś wieści, czy Iza ją wysiała i czy wzeszła?
Oj wiosnę już czuć i widać, niech tylko przestanie wiać
Te wietrzysko w niedzielę znowu załatwiło mi zatoki - ale walczę i chyba mnie nie rozłoży , ale na ogród od poniedziałku nie wychodzę , tylko wczoraj na chwilę zrobić zdjęcia
Moja werbena niestety taka jak była , pomalutku rośnie te pare sztuk o których pisałam że wyszły, żadnych nowych osobników nie zaobserwowałam
A Iza nie znalazła swoich więc liczyłam że u mnie wyrośnie las a tu cisza
Pokazały się krokusiki na zakolu......te pod oknami salonu już przekwitły
to ciesze się że następna tura idzie
Tylko słońce pada nierówno i jak widać 2 kwiatuszki już są a reszta w powijakach - więc nie wiem czy doczekam się całościowego efektu