Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. » Edycja postu

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

admete 05:43, 27 paź 2017

Iwona100 napisał(a)
Witam się po raz pierwszy. Przeczytałam Twój wątek mniej więcej od połowy,ale będę czytać od początku. Jest bardzo interesujący i wciągający.Twój ogród jest niepowtarzalny i przepiękny ,tak jak Twoje śliczne zdjęcia. Jesteś niesamowita. Nasunęło mi się kilka pytań m.in. o róże Tommelise przy berberysach. Czy jesteś z nich zadowolona? Polecasz róże Poppy Rose .Ja chce posadzić 3 szt.,ale jeszcze nie wiem czy różową czy czerwoną. Czy te róże są podobne wielkością i czy kupowałaś je przez internet? Kupowałaś inne rośliny w sklepie ogrodniczym,który ma też sprzedaż internetową chyba w Kielcach albo okolicach.Ja jestem z okolic Kielc i może jest to sklep,którego nie znam.
Będę u Ciebie na wątku stałym bywalcem ,bo jest co oglądać i będę pewnie podpytywać o różne sprawy.
Pozdrawiam
Iwona

Witam serdecznie
i dziękuję za tyle miłych słów

Z jednej i drugiej rózy jestem bardzo zadowolona!!!!
Kwitły nieprzerwanie cały sezon, tommalise ma do tej pory kwiaty
poppy rose, wypuściła pędy i podejrzewam że jakbym ja zasiliła (ale nie miałam czasu) też by jeszcze pokazała na co ją stać

także polecam obydwie
ja dosadziłam jeszcze 6 sztuk poppy rose w innym miejscu tak mi się podoba

o sklepie w Kielcach napiszę Ci na priv

cieszę się że mój watek może być pomocny

admete 06:21, 27 paź 2017

Wczoraj pani pogoda sprawiła wielką niespodziankę, słońce, brak wiaru i naprawdę miły dzień na prace w ogrodzie, byłam w samej bluzce i bezrekawniku i było mi ciepło, ręce nie grabiały a to najważniejsze

Niestety mogłam na ogrodzie siedzieć tylko rano, więc o 8.30 już działałam, i tylko do 12 , popołudniu wykroiłam jeszcze godzinkę od 17 do 18

cały ranek zajęło mi podwiązywanie traw - dłonie znowu jak po witaniu się z nożycorękim

mam nadzieję że wszystkie sznurki i tasiemki wytrzymają i do wiosny nic sie nie rozwiąże . Potem tylko ciach chochoła i na taczki

udało mi się złapać kilka fotek

admete 06:22, 27 paź 2017

admete 06:23, 27 paź 2017

admete 06:23, 27 paź 2017

admete 06:28, 27 paź 2017

Oczywiście podczas wiązania, główka pracuje
już postanowiłam że trawy na różance pod siatką musza być przesadzone, bo są za wysokie, zabierają światło grabom, ale nie wiedziałam gdzie
a tu wczoraj wpadł pomysł

zrobię przedłużenie miskantów pod murem pociągnę je dalej w lewą sronę - te co już są muszę przesadzić bliżej muru bo jest tam jeszcze sporo miejsca, wtedy rośliny przed miskantami w sezonie złapią więcej oddechu i może cuś jeszcze dosadzę?? hahahahahaha

a na różankę gdzie zabiorę wysokie trawy o te

- to te same co pod murem - ciachane 2 sezony temu własnie z tych matek spod muru - rosną jak szalone

dam niższe trawy - mam 2 sadzonki, rosną wolniej, są niższe i cudownie się przebarwiają na czerwono

admete 06:29, 27 paź 2017

admete 06:30, 27 paź 2017

admete 06:30, 27 paź 2017

admete 06:31, 27 paź 2017