Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. » Edycja postu

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

admete 06:23, 22 maj 2018

Pszczelarnia napisał(a)
Wszystko na najwyższym poziomie - moja percepcja tego nie ogarnia. Jak można mieć tak ładny i idealny ogród, idealnie pielęgnowany i bylinowy.

Jak żyć?

Ewo dziękuję

ogród wymuskałam na komunię
ale ile mnie to kosztowało to tylko moje kości i mięśnie wiedzą hahahahahaha
admete 06:25, 22 maj 2018

mrokasia napisał(a)
Dzień dobry, weszłam sobie tu, obejrzałam ostatnie fotki i oniemiałam . Zostaję na dłużej i muszę sobie na spokojnie pooglądać i poczytać.
A na kleszcze używamy elektronicznych odstraszaczy - działają super.

Witam
Zapraszam serdecznie

dzięki za te odstraszacze, wczoraj sobie trochę poszperałam i obkupię dzieci w przenośne i ogród w takie do ziemi

a jakie Ty masz dokładnie? jakiej firmy? bo jak sprawdzone to kupię takie same
admete 06:26, 22 maj 2018

Gosialuk napisał(a)
Wpisuję się, bo też mam kleszcze na działce, ale chcę przestrzec przed używaniem tego środka w ogrodach.

Draker 10.2
Produkt cechuje się szybkim efektem bójczym oraz długotrwałą skutecznością wynikającą z efektu zalegania. Ze względu na efekt rezydualny, skuteczność produktu jest zachowana przez conajmniej 14 dni.

Przeznaczenie produktu: Produkt skierowany jest do zwalczania owadów latających i biegających w: - budynkach inwentarskich, - budynkach przemysłu spożywczego, - środkach transportu publicznego, - domach, magazynach, hotelach, szkołach, szpitalach, - i innych budynkach użyteczności publicznej Sposób użycia: nanosić przy zastosowaniu opryskiwaczy. Preparat można stosować na zewnątrz tworząc barierę wokół budynków, wokół okien, na parapetach, gzymsach w miejscach składowania śmieci. Wewnątrz budynków, Draker 10.2 można aplikować przy listwach przypodłogowych, wokół pomieszczenia, w kątach, w zakamarkach i szczelinach. Opryskuje się również miejsca gromadzenia śmieci, miejsca spoczynku i przechodzenia owadów oraz miejsca lądowania owadów latających. Produkt znajduje zastosowanie również w ochronie przed owadami w kuchniach, a w szczególności w zakamarkach wokół pieców kuchennych i lodówek, a także w bagażnikach samochodowych.
Po prostu zabija wszystko co żywe.

Poza tym chciałam pochwalić awatarka

Dziękuję
poprosiłam naszego znajomego fotografa żeby mi cyknął jaką dobrą fotkę hahahahahaha
admete 06:37, 22 maj 2018

Agi2006 napisał(a)

Witaj Admete. Pamiętam Cię z dawnych lat z forum M ale ogrodu Twojego nie znałam.dopiero dziś na niego trafiłam. Co za zdjęcia. Wykańczałyśmy domki nasze w tym samym czasie i jestem w szoku, że Twój ogród już taki dojrzały a mój jeszcze w powijakach. Gratulacje za pomysły, wyczucie i poczucie piękna. Zresztą już Twoje wnętrza zapowiadały , że i ogród będzie doskonały.
Mam też na dzień dobry od razu dwa pytanka... Po pierwsze co to za rodzaj hortensji na pierwszym zdjęciu? Pytam bo u Ciebie też ma takie jasno zielone liście jak u mnie . ja nie wiem jaka jest nazwa moich bo dostałam od sąsiadki, która nazwami za bardzo się nie przejmuje Może masz gdzieś zdjęcie jak jest w pełnym rozkwicie... A drugie pytanie to co to za nowe cisy na drugim zdjęciu w oddali i co ile posadzone? pozdrawiam serdecznie...

Witam
M to były fajne czasy
a jaki miałaś nick?

ogród rozrośnięty po taką samą energię jaką wkładałam w wykończeniówkę włożyłam w zakładanie ogrodu - albo i większą - okazało się to moją chyba największa pasją

te hortensje ze zdjęcia to anabell

cisy to zwykłe hicksii a sadziłam chyba co 50-60 cm

pozdrawiam
admete 06:39, 22 maj 2018

Wiolka5_7 napisał(a)
Piękny masz ten ogród !
Rabaty ślicznie skomponowane, wypielęgnowane
Uwielbiam twoje drzewa kolumnowe, wielkie są już

Wiolu bardzo bardzo dziękuję

Kasya 06:40, 22 maj 2018

Ogrod jak z katalogu
admete 06:42, 22 maj 2018

Wczoraj w sumie nie zrobiłam nic
tak się jakoś kręciłam bez celu
podjechałam do ogrodniczego bo mam dosadzić trochę berberysów
ale jakoś nie miałam do tego głowy

może ktoś ma fajne niskie małe kulkowe pomarańczowe berberysy?, albo przebarwiająe się jesienią na pomarańczowo?

i które kolumnowe polecacie też fajnie się przebarwiające a w sezonie z kolorem nie zielone?

admete 06:42, 22 maj 2018

Kasya napisał(a)
Ogrod jak z katalogu

dziękować
admete 06:44, 22 maj 2018

Róże zaczynają
na żółtej zaczynają rozkwitac bylinki

admete 06:44, 22 maj 2018