Ale mi się podoba też żywopłot z brabantów. świetnie robi za tło i ścianki działowe. On jest bardzo szeroki? Zastanawiam sie czy szmaragdy tez tak można ciąć?
ogród soczysty, nie widać upałów. Moje hortensje w większości przypalone (mają miejsce słoneczne, cały dzień).
A co to za trawka koło red baronów?
W sobote wybieram się na targi, chciałam kupić miskanty (ale jakie?), i trawki przed jeżówki i hortensje. Co byś polecała? nie za wysokie.
Mnie w upały trochę ratuje las i poranna wilgoć, ale podlewanie chodziło przez cały sezon
mam tam miskanta, którego dostałam od koleżanki - i też nie znamy nazwy
ona dostała go jako miskanta malepartusa - ale w Wojsławicach widziałyśmy wielkie kępy tego miskanta i to niestety nie ten
zmobilizowałaś mnie wczoraj do odszukania nazw miskantów które sama kupiłam, ale tak z nimi wędrowałam i je dzieliłam że w większości nie wiem który to który hahahahaha
musze sprawdzić czy na forum jest jakiś wątek o miskantach i podpytać kogoś o nazwy
przed hortensjami dałabym rozplenice hameln
a przed jezówki turzyca frosted curls, bronz form, aurea - w zależnoścci jaki kolor Ci się podoba.ja bardzo lubię bronzowe trawki - trochę wyższa buchanana
Z niższych miskantów cudny lekko szary morning light
z średnich traw polecam Ci gorąco prosa rózgowate i trzcinniki
teraz jest najlepszy czas na kupowanie traw na żywo - bo widać już jak mniej więcej będą wyglądały, a sprzedawca powinien Ci podpowiedzieć i dopasować wysokością do planowanych rabat. Daj znać co tam kupiłaś
To nigra, nie jest szczepiona - chyba , bo jeśli z ziemi i z pnia wychodza mi gałązki z bordowymi listkami to chyba nie? muszę się iść przyjrzeć, ale nie kojarzę na nich miejsca szczepienia