Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa. » Edycja postu

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

polinka 13:17, 28 maj 2014

jagoda99 napisał(a)
Tak jestem w Polsce zostalo mi tylko 6 dni do powrotu chyba mi serce peknie
Piekny jest moj kraj
pozdrawiam

Jagoda życzę Ci samych szczęśliwych i radosnych dni w Twojej ukochanej ojczyżnie
polinka 13:18, 28 maj 2014

malkul napisał(a)
a ja niestety na buku zlatia mam mszyce te paskudniki jedne

Gosia, na to dziadostwo chyba jednak tylko chemia.
polinka 13:20, 28 maj 2014

Kindzia napisał(a)
Polinko Kochana...jeżeli Cię to chociaż trochę pocieszy, to nie tylko Ty masz bukowe kłopoty...mój drugi buczek chyba jednak nie żyje Wypuścił takie maleństwa, ale chyba usycha...
Robactwa jest pełno wszędzie, w niedzielę znalazłam pięknie rozwiniętego skoczka na pnących różach i jakieś dziadostwo panoszy mi się na moich Louise Odier...nie wiem nawet co to, muszę znaleźć...ja na to całe dziadostwo z grubej rury...

Kasiu ja już ten nie mam skrupułów. Niestety ekologiczne nie pomogły będą systematyczne
Coś te buku przestają mi się podobać
polinka 13:22, 28 maj 2014

MonikaH napisał(a)
O occie jeszcze nie słyszałam (nienawidzę zapachu, ale będę dzielna), muszę spróbować na porzeczki, bo są i owoce i mszyca, z różami przestałam się już ekologicznie bawić (mieszam topsin z decisem, żeby systemicznie działało, a nie tylko kontaktowo), chociaż oprysk czosnkowy działał dość dobrze na grzyba. W zeszłym roku ratowałam katalpę, ekologia nie pomogła.

Monika ja już też systematyczne nabyłam i mam nadzieję, że wytępię Na owocowych się nie znam ale tam chyba chemia nie wskazana?
polinka 13:30, 28 maj 2014

Szałwia kwitnie

ML ładnie idzie do góry.

Na liliowce jeszcze trzeba chwilkę poczekać.

polinka 13:36, 28 maj 2014

Bukszpan czeka na trawki, hortki po deszczach przybierają powoli na masie

Róże czekają na opryski.

Bluszcz nabrał tempa, może za dwa lata nie będę już musiała oglądać tego strasznego muru?

Lawenda czeka na słońce.

Zielona 19:04, 29 maj 2014

Paulinko... pisałam u siebie, ale chcę też u Ciebie. Dziękuję... Nie mam wiele... ale mam specjalnie dla Ciebie zrobione kilka minut temu fotki mojej pierwszej Eden Rose i kwitnących dereni... Taki bukiecik wdzięczności...

polinka 19:34, 29 maj 2014

Martuś dziękuję To już drugie róże dzisiaj Pierwsze od M. na rocznicę a teraz taka romantyczna, delikatna. Patrzę się na nią i uśmiecham. Derenie kocham od zawsze i kiedyś pewnie zagoszczą u mnie A teraz uciekam zrobić oprysk róży o którym dzięki Tobie sobie przypomniałam
Madzenka 23:38, 30 maj 2014

Pokaż proszę swoje drzewka na dużym zbliżeniu.
Madzenka 20:49, 02 cze 2014

Polinka pytalaś w wątku o hortensjach o glebę kwaśną- kupujesz torf o ph 3,5-4,5 lub gotowe podłoźe do rh i azali.

Jeśli ma być do innych roślin odkwaszone to np ph 5,5-7,5 zależnie od producenta

Hortensja bukietowe nie sa tak wymagające jak rh