Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa. » Edycja postu

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

makadamia 12:32, 08 gru 2016

Iza - absolutnie nie widać że to mieszkanie było "budżetowe". Po zdjęciu sądziłabym wręcz że super-wypasione-dizajnerskie. Tylko wyciskarki do cytrusów Starcka brakuje na blacie dla ukompletowania obrazu
makadamia 12:41, 08 gru 2016

UrsaMaior napisał(a)
Polinko. Odzywam się w charakterze pogotowia estetycznego Tak się składa, że betony przerobiłam już kilkanaście lat temu, ale do dziś pamiętam te spojrzenia i jęki "o matko, ale tu jeszcze roboty zostało!", a potem spojrzenie jak na kretyna kiedy mówiłam "nie, nie, tu już wszystko gotowe". Na dodatek miałam jeszcze wtedy wielkie, fabryczne lampy, które teraz ma prawie każdy, ale wtedy ich nie było. Moje zdobyłam przypadkiem i na dodatek za darmo, od znajomego, który pracował w rozbieranej hali i powiesiłam je, bo w kamienicy miałam bardzo wysoko i żadna ze sklepowych lamp nie dawała rady, a na super włoskie wypasy nie było mnie stać. Bosz...jak ja sobie przypomnę te uśmieszki i spojrzenia... Są ludzie, którym po prostu nie mieści się w głowie, że coś takiego może się podobać. W takiej sytuacji szkoda Twojej energii, włącz tryb "ignore". Rób swoje i tyle.

Ooo, to tym bardziej podziwiam! Trzeba mieć prawdziwą wyobraźnię, odwagę i siłę przebicia żeby zrobić coś zupełnie pod prąd.
Mnie chwalą za kreatywność, ale prawda jest taka, że moje pomysły są bardzo odtwórcze: najpierw muszę zobaczyć, a potem zastosować. Jestem jak Japończycy - oni też sami niczego z siebie wymyślą, ale świetnie potrafią adaptować i modyfikować to, co już zostało wymyślone. Tacy ludzie też potrzebni
iwka 12:41, 08 gru 2016

nawigatorka napisał(a)
serio bo mi tam mail nie działa....

czytałam artykuł http://www.miastopoznaj.pl/kultura-i-styl/2984-5-pomyslow-dekoracje-swiateczne

UrsaMaior 12:42, 08 gru 2016

nawigatorka napisał(a)
w moim domu wisi pięc takich lamp. kocham je

Pamiętam jak wtedy powiesiłam te lampy, były tak jak je dostałam, prosto z hali, z oryginalną elektryką. No i jak włączyłam to rozświecały się przez dłuższą chwilę, a przy tym tak śmiesznie bzyczały. Światło dawały takie jakby zielonkawe. W tej betonowej kuchni można było samobójstwo popełnić hahaha Taki ze mnie geniusz, że nie pomyślałam o wymianie elektryki przed powieszeniem
UrsaMaior 12:43, 08 gru 2016

makadamia napisał(a)
Iza - absolutnie nie widać że to mieszkanie było "budżetowe". Po zdjęciu sądziłabym wręcz że super-wypasione-dizajnerskie. Tylko wyciskarki do cytrusów Starcka brakuje na blacie dla ukompletowania obrazu

Asia, taka wyciskarka to kosztuje tyle ile cała ta kuchnia razem wzięta
makadamia 12:44, 08 gru 2016

Wiem
UrsaMaior 12:47, 08 gru 2016

makadamia napisał(a)

Trzeba mieć prawdziwą wyobraźnię, odwagę i siłę przebicia żeby zrobić coś zupełnie pod prąd.
Mnie chwalą za kreatywność, ale prawda jest taka, że moje pomysły są bardzo odtwórcze: najpierw muszę zobaczyć, a potem zastosować. Jestem jak Japończycy - oni też sami niczego z siebie wymyślą, ale świetnie potrafią adaptować i modyfikować to, co już zostało wymyślone. Tacy ludzie też potrzebni

Ja wtedy zupełnie tak o tym nie myślałam, po prostu musiałam jakoś zamieszkać. Hokery wyspawał mi chłopak, te kształty prostokątów na ścianach zrobiliśmy ołówkiem stolarskim, żeby trochę złamać tę dużą powierzchnię, zaprawa na ściany kosztowała grosze, lampy za darmo no i jakoś tak wyszło. A że komuś się nie podobało, no cóż. Trudno
A korzystanie ze sprawdzonych rozwiązań jak najbardziej popieram. Budując dom bardzo skorzystałam z rad innych, doświadczonych ludzi.
makadamia 13:02, 08 gru 2016

Iza, ale przecież równie dobrze, mając tak ograniczony budżet, mogłaś pójść do najbliższego Praktikera, wybrać najtańsze płytki, kuchnię na raty i mieć z głowy, prawda?
A jednak zrobiłaś inaczej

Ja przyznaję, że jestem otwarta na różne nowe mody. Nie żeby od razu stosować u siebie, ale zwykle mi się podobają. Nigdy nie polubiłam jedynie stylu glamour (zwłaszcza w naszym polskim, przaśnym wykonaniu) a teraz nie przekonam się chyba do wchodzącej mody na lastryko
UrsaMaior 13:10, 08 gru 2016

Fakt, z glamourem też mi nie po drodze Z drugiej strony, niezależnie od stylu, fajnie kiedy mieszkanie jest "jakieś", że widać w nim właściciela i to co lubi. I wcale nie trzeba spać na forsie, żeby takie mieć.
makadamia 13:15, 08 gru 2016

Jak to kiedyś usłyszałam: "żeby mieć ładne mieszkanie, potrzebne są trzy rzeczy: pomysł, pieniądze i czas. Jak się nie ma jednego z tych elementów, to wtedy trzeba nadrabiać pozostałymi". Czy jakoś tak