Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa. » Edycja postu

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

polinka 23:22, 14 cze 2014

jolka napisał(a)
Dołączam do zachwytów nad carexowo-kulkowo-hortkową rabatą. Już teraz pięknie wygląda, a jak horti zakwitną to dopiero będzie miodzik!

Za zachwyty dziękuję Też czekam na kwitnące hortki
polinka 23:23, 14 cze 2014

Magda70 napisał(a)
Inne ujęcie rabaty zupelnie inne wrazenie robi

Madzia za 2-3 tygodnie prawdopodobnie będę miała rusztowanie, liczę na efektowne fotki z niego
polinka 23:27, 14 cze 2014

anita_kazmierczak_nawrot napisał(a)
Ślicznie masz !!! Ja to mam totalny nieład ale postaram sie wszystko ogarnąć..jak czas i dziecko mi pozwoli

Anita dzięki Na początku choć troszkę jakiegoś planu i wizji jak ogród ma wyglądać a póżniej dużo oglądać różnych realizacji ogrodów a pomysły same wpadną
polinka 23:30, 14 cze 2014

aga_szsz napisał(a)
rabata buksowo-jakaś tam zachwyciła mnie, taka bardzo w moim stylu. No i te carexy, moje stoją w miejscu od ponad miesiąca, jak je zakupiłam, pociachane, mizerne brzydale. Twoje wyglądają super!

Aga do traw polecana jest zwykła azofoska. Dziewczyny sypią na wiosnę, Toszka mówiła, że miesiąc po posadzeniu można zacząć nawozić Ja swoje rośliny zaczynam nawozić 2 tyg. po posadzeniu. Troszkę je zasil i powinny iść do góry
Madzenka 01:27, 15 cze 2014

Fajna sesja dachowa.
Abym doradziła coś w sprawie bambusów napisz jaką odmianę kupiłas?
Nie lubią z zasady palącego słońca, raczej zachodnią a najlepiej u mnie rosły na wschodniej stronie, oslonięte od wiatrów i palacego popołudniowego słońca. Musza mieć stale wilgotno, ale nie należy zalewać korzeni. Uwielbiają zraszanie wieczorami w upalne dni. Są żarłoczne, trzeba je często nawozić i szybko te donice będą za małe. Zimą lubią temp ok. +5 do 10 stopni, jasne pomieszczenie i dbalość o odpowiendnią wilgotnośc. W suchych pomieszczeniach zamierają...

09:17, 15 cze 2014
Polinko bardzo Ci dziękuję za wizyty u mnie i pomoc oraz podpowiedzi. Masz w swoim ogrodzie RH może??? A jesli tak to jaką odmianę???
09:19, 15 cze 2014
Polinko i czym formuujesz kule bukszapnowe??
Donia72 12:10, 15 cze 2014

Witaj Polinko
polinka 12:28, 15 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)
Fajna sesja dachowa.
Abym doradziła coś w sprawie bambusów napisz jaką odmianę kupiłas?
Nie lubią z zasady palącego słońca, raczej zachodnią a najlepiej u mnie rosły na wschodniej stronie, oslonięte od wiatrów i palacego popołudniowego słońca. Musza mieć stale wilgotno, ale nie należy zalewać korzeni. Uwielbiają zraszanie wieczorami w upalne dni. Są żarłoczne, trzeba je często nawozić i szybko te donice będą za małe. Zimą lubią temp ok. +5 do 10 stopni, jasne pomieszczenie i dbalość o odpowiendnią wilgotnośc. W suchych pomieszczeniach zamierają...

Marzenko wielkie dzięki Nie wiedziałam o zraszaniu...
Odmiana Fargesia mur.''Joy". Dorasta do 150/200cm.
Po jakim czasie mogę je zacząć nawozić i czym?
polinka 12:29, 15 cze 2014

Kalamandyna napisał(a)
Polinko bardzo Ci dziękuję za wizyty u mnie i pomoc oraz podpowiedzi. Masz w swoim ogrodzie RH może??? A jesli tak to jaką odmianę???

Melka nie ma za co RH nie mam, więc nie pomogę.