Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa. » Edycja postu

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Zielona 11:11, 19 lut 2015

A ja fastigiaty już ciachnęłam. I wiecie co... zostawiłam prawie same pieńki Były tylko małe gałązki wystające w różne strony, więc bez zmrużenia oka ciachnęłam i już...
siakowa 11:12, 19 lut 2015

Zielona napisał(a)
A ja fastigiaty już ciachnęłam. I wiecie co... zostawiłam prawie same pieńki Były tylko małe gałązki wystające w różne strony, więc bez zmrużenia oka ciachnęłam i już...

przeca wczoraj ino spacerowałas
polinka 11:21, 19 lut 2015

leon60 napisał(a)
Zamierzam prowadzić w prostopadłościany i chyba zrobię pierwsze korekcyjne ciecie w tym kierunku zobaczymy co mi z tego wyjdzie pączki już bardzo nabrzmiałe
Marzenki są piękne ahhhh...

Olka, znając Twój perfekcjonizm wyjdą Ci wzorowo Co do swojego ciecia nie jestem już taką optymistką...ale trzeba się odważyć bo im dłużej będziemy zwlekać tym póżniej uzyskamy pożądany kształt.

Gdzieś czytałam i chyba nawet Marzena pisała, że teraz najważniejsze cięcie zagęszczające. Nie wiem czy dobrze myślę ale przy cięciu czerwcowym może jest łatwiej? Widać drzewo w całej okazałości, wszystki liście itd. Proszę się nie śmiać jeśli się mylę...
polinka 11:27, 19 lut 2015

Milka napisał(a)
Po co to odchudzanie, taka szczupła laska z ciebie!!!
Kiedy tniesz hortensje? Od razu wtykaj w grunt, co się przyjmie, to będzie najlepiej gdzieś na uboczu

Irenko od naszego ostatniego spotkania troszkę się zmieniło...Nie żeby od razu pączusiem była ale przybyło tu i ówdzie... Dieta idzie w dobrym kierunku, pierwsze efekty już widoczne

Hortensji jeszcze nie tnę, u mnie jeszcze śpią. Ty dobrze wiesz, że u mnie problem z takim uboczem?? Aaa miałam się chwalić, że rabatkę kwiatową będę zakładać w części gospodarczej( tam gdzie psiaka wybieg)
leon60 11:29, 19 lut 2015

polinka napisał(a)

Olka, znając Twój perfekcjonizm wyjdą Ci wzorowo Co do swojego ciecia nie jestem już taką optymistką...ale trzeba się odważyć bo im dłużej będziemy zwlekać tym póżniej uzyskamy pożądany kształt.

Gdzieś czytałam i chyba nawet Marzena pisała, że teraz najważniejsze cięcie zagęszczające. Nie wiem czy dobrze myślę ale przy cięciu czerwcowym może jest łatwiej? Widać drzewo w całej okazałości, wszystki liście itd. Proszę się nie śmiać jeśli się mylę...

Wcale się nie śmieję jak widać koronę z liśćmi jakoś łatwiej ciąć.
Z moimi o tyle gorzej, że są szczepione i chyba nigdy nie cięte.. od miejsca szczepienie idzie kilka grubych przewodników (grubość palca) a gdy jest jeden przewodnik to wiadomo jak ciąć
polinka 11:29, 19 lut 2015

Zielona napisał(a)

Marta a Ty swoje fastigiaty będziesz jakoś prowadzić czy bardziej naturalny pokrój zostawiasz?

Ja nie mam pojęcia jak się zabrać za to formowanie...
polinka 11:30, 19 lut 2015

siakowa napisał(a)

przeca wczoraj ino spacerowałas

Ale to był spacerek z sekatorkiem
polinka 11:32, 19 lut 2015

leon60 napisał(a)

Wcale się nie śmieję jak widać koronę z liśćmi jakoś łatwiej ciąć.
Z moimi o tyle gorzej, że są szczepione i chyba nigdy nie cięte.. od miejsca szczepienie idzie kilka grubych przewodników (grubość palca) a gdy jest jeden przewodnik to wiadomo jak ciąć

Olka możesz pstryknąć fotkę?
leon60 11:36, 19 lut 2015

polinka napisał(a)

Olka możesz pstryknąć fotkę?

no jasne potem wstawie
polinka 11:39, 19 lut 2015

Ok. poszukam czy mam przy sobie moich przystojniaków