Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa. » Edycja postu

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

polinka 12:24, 20 maj 2015

ren133 napisał(a)

Tak, jest brunatny nalot i końcówki takie jakby przyschnięte ... ale jak zaglądam do środka to zdrowiutkie i zielone są

Reniu, nie znam się za bardzo na chorobach bukszpanu. U mnie to samo się dzieje w miejscu cięcia
polinka 12:24, 20 maj 2015

MirellaB napisał(a)

A jak walczysz z zielskiem? Masz położoną matę?

Walczę ręcznie Maty nie mam!

Kilka dni temu miałam ostre spięcie z sąsiadem nt. randapu...Na szczęście przekonałam Pana do zaprzestania stosowania tego świństwa chociaż w miejscach graniczących z moją działką
polinka 12:27, 20 maj 2015

Kasia73 napisał(a)
Piękna ta nowa rabata

Kasiu, cieszę się bardzo, że i Tobie się podoba
polinka 12:37, 20 maj 2015

siakowa napisał(a)

ale rewolucje w ogrodzie pełne przemysleń refleksji i eksperymentów...oj a ja myslałam że rewolucja dotyczyc będzie tylko wyglądu rabaty ale idziesz na całość trzymam kciuki kochana

Trzymanie kciuków się bardzo przyda

Tak naprawdę to chcę sprawdzić czy moja teoria dt. jak najmniejszej ingerencji w ogród przynosi widoczne efekty. Doświadczenia w poprzednim ogrodzie skłaniają mnie do takich wniosków ale świat poszedł bardzo do przodu, nie tylko technologicznie ale i chemicznie. Jestem ciekawa czy rośliny poradzą sobie i jaki będzie ich wygląd dostarczając im potrzebnych składników tylko z naturalnych preparatów.

Waldek i Mazan cały czas udowadniają, że ogród może funkcjonować bez chemii ale Oni to już specjaliści w tej dziedzinie Zobaczymy czy taki laik jak ja jest w stanie poradzić sobie z tak trudnym tematem jakim jest ekologia w ogrodzie
polinka 12:38, 20 maj 2015

katiaxx napisał(a)

Masz na myśli jakiś konkretny preparat ?

Mam Chcesz info?
ren133 12:39, 20 maj 2015

polinka napisał(a)

Reniu, nie znam się za bardzo na chorobach bukszpanu. U mnie to samo się dzieje w miejscu cięcia

Mi jedna pani w szkółce mówiła, że zaschniętym nie ma się co przejmować - tak się dzieje jak tuż po cięciu świeci słońce. A u mnie chyba tak było
polinka 12:39, 20 maj 2015

atena35 napisał(a)

Nie bój się, ja za tobą w trawy też idę

Trochę się jednak boję tej wiosny i wycinania a co za tym idzie kompletnej pustki na rabatach...dlatego powstała rabata cisowa, która miała być też cała w trawach
polinka 12:40, 20 maj 2015

ren133 napisał(a)

Ja wyrywam ręcznie

Ja też
polinka 12:41, 20 maj 2015

bdan napisał(a)

No to jestem ciekawa, jakie wyniki będą

Wyniki najwcześniej w połowie lata
polinka 12:42, 20 maj 2015

aga_pe napisał(a)

Kurka blada....to u mnie też to dziadostwo

Niestety ale mszycy to w tym roku pełno. Byliśmy w niedzielę na stawach i drzewa całe czarne...