Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Piaskownia na zakręcie

Piaskownia na zakręcie

ewsyg 10:13, 16 lut 2014

Dorota123 napisał(a)

Ewo czy ten przetacznik rozmnaża się z nasion?, czy w jakiś inny sposób.Kupiłam nasiona w ogrodniczym, ale na zdjęciu wygląda inaczej, nie powiem, że brzydziej . Jak wyciągłam listę spisanych roślin z Ogrodowiska w 2 sklepach ogrodniczych w Tarnobrzegu to widziałam po minie sprzedawcy, że o takich roślinach nawet nie słyszał, Więc widzę, że nie za bardzo poszerzę asortyment w ogródku, a róże które pozapisywałam pewnie będę musiała taszczyć z Pisarzowic. Już widzę minę kierowcy i pasazerów.

Dorotko, to jest przetacznik Christa. Tu są trzy sadzonki. Ja swojego kupiłam u nas w co. Jeżeli chcesz to tu jest link do sklepu ogrodnizcego gdzie go można kupić. Polecam ich bo już u nich kupowałam, dbają o klienta. Mają też dużo innych roślinek, może znajdziesz coś ze swojej listy

http://www.sklep.bylinowyraj.pl/sklep/rosliny_na_litere_p/christa

Nie kojarzę, czy w Pisarzowicach maja róże. Ja namierzyłam sklep internetowy z różami, ale chyba w tym roku nie zamówię bo ziemię mam nie przygotowaną. Nigdy u nich nie kupowałam.

http://www.floribunda.pl/

No, to teraz masz co oglądać.
ewsyg 10:20, 16 lut 2014

Ivvvona napisał(a)
Ewo, czy ten przetacznik szybko się rozrasta? Ile tu jest sadzonek? Pozdrawiam

Tu są trzy sadzonki. Ładnie się rozrasta. A tu można go kupić, to jest szkółka koło Częstochowy

http://www.sklep.bylinowyraj.pl/sklep/rosliny_na_litere_p/christa

Kondzio 10:47, 16 lut 2014

Ja kupowałem dwa lata temu z floribudzie jest dobra szkółka polecam
Kondzio 10:49, 16 lut 2014

Polecam Rosarium zrobiłem wlasnie wiosenne zakupy jeszcze jest rozarium i u Ćwika
ewsyg 12:27, 16 lut 2014

Dziękuję Konrad za informację, właśnie oglądam pozostałych sprzedających i jestem pod silnym wrażeniem
iwonaal 12:59, 16 lut 2014

Mi też przetacznik się podoba.
boguslawa_ma... 13:11, 16 lut 2014

Czytam że w tym bylinowym to jeszcze przetacznik można kupićPozdrawiam Ewa niedzielnie
Kondzio 13:33, 16 lut 2014

ewsyg napisał(a)
Dziękuję Konrad za informację, właśnie oglądam pozostałych sprzedających i jestem pod silnym wrażeniem
hi hi hi hi ja tez i o mało bym sie nie powstrzymał ale muszę bo finansowo noe wydale a mam sporo jeszcze wydatków i chce zeby mi wystarczyło na inne zachcianki
paniprzyroda 13:37, 16 lut 2014

Nową działkę obejrzałam, czeka Cię trochę pracy, ale jesteś bojowo nastawiona Czy wszystkie świerki musisz usunąć, nie da się nic ocalić? Pozdrawiam.
Ivvvona 13:38, 16 lut 2014

Właśnie w tym sklepie byłam i widziałam go. Mam ochotę go zamówić, dlatego pytałam jak się rozrasta. We floribundzie kupowałam , polecam.