Na pierwszym Planie Wierzba całolistna a za nia biedna stracona IWA
Tu została ścięta Śliwka ale został kawałek drąga więc tzreba było czymś ją okryć mam nadzieję że ładnie się rozrośnie nazwy nie znam ale miała ostatnio białe kwiatki
na pierwszym planie Pęcherznica kalinolistna i roślinka która kwitnie na żółto nie wiem co to.NIżej na zdjęciu Pieris japonica
Trzmielina została od dołu obsadzona Bergenią sercolistną a za nią jest dwuletnia hortensja bukietowa i pomarańczowa azalia.
Wszystko jeszcze młodziutkie ale mam nadzieję że z czasem będą ozdobiały mój zakątek kolejarza??????????? Dlaczego zakątek kolejarza. Przekonacie się niebawem.
Widać z daleka że stare kamienie zostały usunięte a zamiast nich poszły podkłady kolejowe i na obrzerzach zostały ułożone kamienne skalniaki
Zdjęcia są z maja więc część roślinek została gdzie indziej zakwaterowana
A to już druga strona działki tutaj większość roślin oprócz rododendronów i funki i czosnków ozdobnych zostanie przesadzona
Dużo młodych roślinek zostaje niszczone przez mojego pieska który jak perszing przelatuje nad sadzonkami
Kurde ciężki sezon nadmorski nie mam czasu pokazać nic nowego ale przed wczoraj zacząłem starą wannę obmurowywać kamieniami polnymi i podpieściłem stare budynki.
na efekt trzeba będzie poczekać,zanim kamienie i roślinki się ze sobą zkomponują ale trzeba być twardym a wszędzie uczestniczył mój synuś był bardzo pomocny w 50% to jego zasługa