Magda idzie jak krew z nosa szukam transportu bo potrzeba mi 12 palet...jakby co to trzeba będzie 2 razy pojechać.
Od poniedziałku zacznę przygotowania miejsca, pod paletowy "wypoczynek" czyli muszę przenieść "warzywnik" ...jeszcze nie mam koncepcji gdzie go upchnąć Mam jeszcze dylemat na jaki kolor pomalować palety czy pociągnąć na brąz (wszystkie moje "meble ogrodowe są brązowe, płot też) czy szare, w tym kolorze byłoby świetnie
Tak jak pisałam chciałabym do Świąt uprać się z tym
Dziękuję Małgosiu
Franek jest facetem niesamowicie wesołym i nigdy nie słyszałam jego płaczu
Agatka jak na starszą siostrę przystało jest bardzo opiekuńczą siostrą i w tej roli bardzo się się sprawdza
Bardzo dziekuje za wyczerpujace odpowiedzi. Na razie temat brzozy musi poczekac, ale wiadomości przyswoiłam.
Własnie tak robiłam jak mówiłas, latałam z bukszpanami po rabacie wte i we wte ale one jeszcze nie pokulkowane wiec nie dawały oczekiwanego efektu, jak posadze równiutko to wykulkuję.....nie umiałam sobie wyobrazic jak to jest. Chyba że najpierw zrobie im zarys kuli, przymierzę, wsadze i dopiero wykończę.
Dzisiaj działam.......
Buziaki !
Elik, Aniu - żeby było jasne gdy zakładałam ogród o ławkach, stołach, huśtawkach nie myślałam liczyły się tylko rośliny . A teraz zmieniły się potrzeby ...a ja lubię Tworzyć co z "niczego" i mam nadzieję, że się uda
I tak zrób postaw sobie bukszpana w dużej donicy na podwyższeniu abyś miała lepszą optykę i kulkuj, Danusia, gdzieś w artykułach o buksikach pokazywała jak do tego się zabrać https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/235-wlasne-topiary-w-ogrodzie
wpadnę zobaczyć jak Ci idzie - trzymam kciuki
No tak...kolory to nasz odwieczny dylemat...
Czy brąz czy szary... ja nie będę się na ten temat wypowiadać bo ja monotematyczna jestem jak wiesz pod tym względem...
A zresztą przecież szary pasuje do brązu.
A jakie poduchy będą??
Taaa szary pasuje do brązu Poduchy będą mieć 12 cm grubości a materiału jeszcze nie wybrałam, siedziska poduchy przy stole w kąciku biesiadnym mają biało zielone pasy...wypadałoby wybrać coś co konweniuje