Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Makowo na Kociewiu

Makowo na Kociewiu

makkasia 23:13, 23 cze 2014

Liatry w blokach startowych na dobranoc
Donia72 23:30, 23 cze 2014

makkasia napisał(a)
Liatry w blokach startowych na dobranoc

Jejku, jak pięknie
Pozdrawiam i dobrej nocy życzę
makkasia 23:46, 23 cze 2014

Doniu Dobranoc
reni 07:35, 24 cze 2014

Litary piękne, moje też w takim stanie
Kasik 08:10, 24 cze 2014

Kolejne kwiatki na Ogrodowisku - coraz częściej pojawiają się kosmosy. Może tylko ja do tej pory ich tu nie widziałam
U Ciebie kolor maja przeuroczy. Latrie zaczynają i nawet u mnie jest ich troszkę- powoli i takie kwiatuszki zaczynają do mnie "gadać"

Kasieńko- pięknie u Ciebie. I donicowe- zachwycają.
Zielona 10:36, 24 cze 2014

Kasiu - pamiętałam, żeby specjalnie dla Ciebie zrelacjonować czosnkowe wykopki. Otóż... nie dochowałam się żadnej przybyszowej cebuli... Niektóre nawet mam wrażenie, że są mniejsze, niż były. Znacznie większe zrobiły się białe, ale tez nie mają przybyszowych. Zatem... w przyszłym roku szukam dla nich docelowego miejsca i w kolejnych nie będę wykopywała. Pozdrawiam
makkasia 11:44, 24 cze 2014

Zielona napisał(a)
Kasiu - pamiętałam, żeby specjalnie dla Ciebie zrelacjonować czosnkowe wykopki. Otóż... nie dochowałam się żadnej przybyszowej cebuli... Niektóre nawet mam wrażenie, że są mniejsze, niż były. Znacznie większe zrobiły się białe, ale tez nie mają przybyszowych. Zatem... w przyszłym roku szukam dla nich docelowego miejsca i w kolejnych nie będę wykopywała. Pozdrawiam

Martuś przykro mi moje mają ...zrobię zdjęcia i pokażę, mam nadzieję, że w następnych latach pokażą na co je stać
Zielona 11:50, 24 cze 2014

makkasia napisał(a)

Martuś przykro mi moje mają ...zrobię zdjęcia i pokażę, mam nadzieję, że w następnych latach pokażą na co je stać

Kasiu - a jak wygląda przybyszowa u czosnków? Bo trzy miały takie jakby dodatkowe ząbki... ale to tylko wybrzuszenie na cebuli głównej, a nie "pączkowanie", które można traktować jako nową cebulę...
makkasia 11:53, 24 cze 2014

Właśnie taka pączkująca cebula. Wybrzuszenie to zaczątek ...to nie jest tak jak u tulipana to jest tak jakby ona się dzieliła - tyje i się dzieli
zrobię dzisiaj dla Ciebie zdjęcia
Margarete 12:34, 24 cze 2014

Byłam, ogród cudny jak zwykle........
Liatra super sfotografowana, musze i ja zmienic apart na lepszy bo moje foty do kitu w porównaniu z twoimi.....