Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Makowo na Kociewiu » Edycja postu

Makowo na Kociewiu

Mirka 21:51, 15 lut 2015

Umnie Stipa wzeszła po tygodniu.Wczoraj nie było nic cały dzień swieciło słonko ziemia się nagrzała i ruszyła Niesamowita ta natura
Zielona 22:01, 15 lut 2015

Mirka napisał(a)
Umnie Stipa wzeszła po tygodniu.Wczoraj nie było nic cały dzień swieciło słonko ziemia się nagrzała i ruszyła Niesamowita ta natura

Hmmm... Mirko, czyli postawić tak, by słonko świeciło na doniczki? W jakiej temperaturze trzymałaś? Ja postawiłam w bardzo jasnym pomieszczeniu, pod oknami dachowymi, ale jest tam 17st, a okna północne, więc bezpośrednich promieni nie ma... a może jednak są potrzebne...?
makkasia 07:32, 16 lut 2015

Zielona napisał(a)

Hmmm... Mirko, czyli postawić tak, by słonko świeciło na doniczki? W jakiej temperaturze trzymałaś? Ja postawiłam w bardzo jasnym pomieszczeniu, pod oknami dachowymi, ale jest tam 17st, a okna północne, więc bezpośrednich promieni nie ma... a może jednak są potrzebne...?

Martuś do tego aby stipa ruszyła nie jest potrzebne słoneczko ale dopiero jak wystawi kiełki, wtedy potrzebuje dużo światła ...w przypadku stipy nasionka w 17 stopniach będą stratować nie co dłużej. Ale Ty chciałaś rozplenicę siać ???
makkasia 07:36, 16 lut 2015

Iwk4 napisał(a)
Kasiu, jak zbierałaś nasionka rozplenicy? Wytrzepywałaś pędzelki?
Eksperymentu jestem ciekawa

Nasionka rozplenicy perłowej mają między pędzelkami kuleczki i to są jej nasiona
makkasia 18:12, 17 lut 2015

Hydrożel przetestowany obserwacje:
1. napompowany wodą hydrożel połączony z sucha ziemią oddaje wodę i ziemia staje się wilgotna ale się nie robi błoto.
2.Tulipan włożony do napompowanego hydrożelu więdnie po dobie od włożenia, tulipan bez wody więdnie po 6 godzinach a tulipany we wodzie stoją pięknie do dzisiaj
Wnioski
Hydrożel pampersowy oddaje wilgoć ziemi ale nie nadaje się do nawadniania tulipanów, Użyję hydrożelu do doniczek, aby dalej go testować kilka doniczek pozostanie tradycyjnie wypełniona ...
Meldunek pogodowy
nadal mrozi w nocy w dzień słonecznie ale wietrznie

Juzia 18:16, 17 lut 2015

Czekam na dalesz relacje....pampersowe

paniprzyroda 18:34, 17 lut 2015

Jaki fajny meldunek U mnie nocą mróz, a w dzień wiosna. Rude trawki zebrane przez przypadek ( nie wiem które z trzech) wzeszły i jak dotąd mają się dobrze. Kasiu, czy to Ty masz kanny, jeśli tak, to kiedy je wsadzałaś do doniczek?
makkasia 18:57, 17 lut 2015

paniprzyroda napisał(a)
Jaki fajny meldunek U mnie nocą mróz, a w dzień wiosna. Rude trawki zebrane przez przypadek ( nie wiem które z trzech) wzeszły i jak dotąd mają się dobrze. Kasiu, czy to Ty masz kanny, jeśli tak, to kiedy je wsadzałaś do doniczek?

Mariolu nie mam kann i nigdy nie miałam 0 doświadczenia z tą panią
paniprzyroda 18:59, 17 lut 2015

Dzięki, zapomniałam w takim razie, u kogo czytałam notkę
makkasia 18:59, 17 lut 2015

Juzia napisał(a)
Czekam na dalesz relacje....pampersowe

Musowo trzeba go przetestować dokładniej