Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Makowo na Kociewiu » Edycja postu

Makowo na Kociewiu

Zielona 17:05, 12 sie 2015

Napisałam się i... poszło w eter
Kasiu, zostawię tylko słowa podziwu. Zdjęciom "przed" wcale nie można niczego zarzucić, ale "po" robią baaaardzo pozytywne wrażenie. Wprowadziłaś sporo życia i lekkości. Trawy i kwitnące nadają fajną zmienność ogrodowi.
Lubię Makowo
omelka1 17:31, 12 sie 2015

Ogród cudowny.
Takie porównania zachęcają do regularnego robienia zdjęć i dają nadzieję że i u mnie kiedyś będzie pięknie.
Pszczelarnia 17:39, 12 sie 2015

Zmiany podziwiam ale basen, mam nadzieję, że został?
Kasik 19:15, 12 sie 2015

Kasiu- cudne te zmiany choć ja uważam, że Makowo przed było też zachwycające. Dopieszczasz każdą z nich z wielkim smakiem wprowadzając taki przemyślany ład.

Może się mylę, ale stworzył się taki lekko tajemniczy klimat. To tak okiem osoby, która widzi tylko kawałki ogrodu. Z resztą dorosłe ogrody mają to coś co zachwyca właścicieli ogrodów dopiero powstających. U mnie jeszcze wszystko jak na dłoni- muszę poczekać - troszkę.

Trawki od Ciebie Kochana puściły kotki. Zrobiłam tylko błąd bo posadziłam trawki pojedynczo zamiast razem, ale to nic.
Kilka sadzonek zawiozłam do Irci

Margarete 14:47, 17 sie 2015

makkasia napisał(a)

Rabaty "różankowe były poszerzane kilka razy -
ta rabata przy płocie w najwęższym miejscu ma 1,5-1,8 m a najszerszym 3 metry,
Rabata przy oknie ma od 1m do 2m szerokości.
Trawnik to tylko pasek od 1,5m- 3,5m.
ta strona różankowa Makowa jest w wiecznej demolce
Jeśli chodzi o kompozycje Małgosiu ja cały czas sie ucze a mam ogród 16 lat.
A poza tym 16 lat temu nie było... Ogrodowiska
Ale bardzo sue cieszę, ze Ci sie podobają

Dzieki wielkie za dokładne info, ja teraz planuje u siebie poszerzanie rabat na jesieni i chciałam miec wiedzę od kogos bardziej doświadczonego ogrodowo - za dużo pola manewru nie mam bo mój ogród jest niewielki...ale zmiany bedą, i to mam nadzieje wyjdzie ogrodowi na korzysc, jeśli chodzi o szerokośc rabat i kompzycje.....oby tak było
makkasia 21:13, 20 sie 2015

Byłam na krótkim odpoczynku. Zostawiłam ogród w dobrych rękach Był solidnie podlewany Plamistość dorwała kilka róż z tych nowiusieńkich żadna jednak nie zachorowała.
Szpaler limek dla Juzi
Ta fireworks jest przepiękna, Jezówki się pokładają

Karol99 21:21, 20 sie 2015

Ogród wygląda świetnie, zero objawów suszy. Mam pytanie, co to za czerwona trawka przy hortensjach?
Mysza 21:26, 20 sie 2015

Ładne zmiany
makkasia 21:28, 20 sie 2015

Elik napisał(a)

Osobiście coraz bardziej nie lubię trawników. Twój wygląda pięknie -mój wieczna porażka. I jak tak dalej pójdzie to może dojrzeję kiedyś do jego minimalizacji kosztem poszerzania rabat, hi hi.
Ale na razie chłopaki moje (duży: Pan Mąż i mały) biegają po tym plackowatym ściernisku za piłką i żal odbierać im radochy.

U mnie domownicy bronią trawnika ...ta jakby coś przy nim robili to jedna z najbardziej praco i czasochłonnych roślina w ogrodzie. Ten od strony wewnętrznej jest dość rozległy ale ten przy różance to tylko dróżka między różami

makkasia 21:35, 20 sie 2015

Karol99 napisał(a)
Ogród wygląda świetnie, zero objawów suszy. Mam pytanie, co to za czerwona trawka przy hortensjach?

Karol to rozplenica fireworks ...jest śliczna