Kasiu, Genie kupiłam w ogrodniczym na Kowalach A hortensje w szkółce, którą chyba Ty mi poleciłaś. W tej chwili nie mogę przypomnieć sobie nazwy miejscowości Jakieś 40-50km od Gdańska. Wybór ogromny. Widok takiej ilości hortensji w jednym miejscu jest niesamowity
Zaczynam planować sezon 2016 1.Priorytetem jest wymiana spróchniałego kompostownika i bardziej ergonomiczne zaplanowanie przestrzeni wokół niego. 2.Popracowanie nad linią rabat, obecna jest nijaka - mam kilka pomysłów. 3. Znowu będzie zmieniana dawna borówkowa - różaneczniki zastąpią hortensje Vanille Frise. Jeszcze mam parę miejsc, gdzie posadzę hortensje ale wprowadzę inną odmianę bukietowych. 4.Różaneczniki zostaną przesadzone w miejsce wykarczowanych jałowców z którymi trzeba się pożegnać bo już są zbyt wielkie a cięcie ich nie wchodzi w grę. Wystarczy mi jedno niwaki. 5. Mam też ochotę jeszcze na kilka drzew,...taaa 6. cały czas myślę o lustrze. To na razie tyle. W styczniu 2015 zapisałam plan na cały sezon i został wykonany
Makkasiu, Ogród Twój zimą żyje i jest ciekawy.
Moje Wilcze gratulacje za 2015 !!! Nie mam wątpliwości, ze 2016 będzie super z takim planowaniem i wykonaniem na 102 % dlaczego wywalasz Vanilki ?
podpisuję się
Musisz sobie przypomnieć Mozesz podać cenę Genie i hortek? Wymyśliłam kilka miejsc gdzie chce posadzić Hortensje bukietoe i najlepiej takie wypasione jak Twoje
To kiedy ruszasz z realizacja planów? Np z kompostownikiem?
Kasiu, napisałam u siebie Ale chyba nie dotarłaś do wpisu Genie (130cm z donicą) kupiłam za 150 zł, a hortensje każdą po 29 zł