Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Makowo na Kociewiu » Edycja postu

Makowo na Kociewiu

gusiarz 20:10, 07 lut 2016

Ja mam malutko żurawek, bo zawsze zimą bardzo brzydko wyglądają ... wiosną obcinam listki i później jest tylko lepiej

Mam tylko jeden cis baccata i to chyba mój najulubieńszy! Ma takie fajne płaskie gałązki i śliczne przyrosty wiosną. Tak! To mój faworyt.
gusiarz 20:11, 07 lut 2016

PS
Muszę z niego dużo sadzonek zrobić. Już kiedyś mi się udało naprodukować dużo cisowych drzewek. Ale to z innej odmiany były robione. Teraz koniecznie baccata do rozmnożenia.
makkasia 20:15, 07 lut 2016

kosolka napisał(a)
Kasiu, mam prośbę do Ciebie.. Czy mogłabyś dla mnie przedstawić w skrócie Twoja rabatę przy domu? Kilka fotek, szerokość rabaty i opis co tam masz posadzone. Byłam u Ciebie na bieżąco (dlatego wiem jaka ona ładna) ale teraz szukać nie wiem jak daleko bym musiała. Bardzo mi się ona podoba, mam plan zeby zrobić podobnie. Róże mam posadzone, bukszpany w rzędzie, z których będę robić kulki,ale muszę ją przerobić, bo taka niewykonczona wciąż jakaś.. Brak wyższego piętra i traw. Bardzo Ci wdzięczna będę

Olu chodzi o różankę, na której rósł nivaki?
o tą ?

kosolka 20:18, 07 lut 2016

Tak!
kosolka 20:20, 07 lut 2016

Ja mam na mojej rabacie naprzemiennie The Fairy i Artemis. I na obrzeżu kocimiętkę i za różami ostróżki. Nie jest dobrze.
makkasia 20:40, 07 lut 2016

Juzia napisał(a)
Kasia...moje żurawki wszystkie brązowe

NIe martw się!
Juziu wiem, ze listki nowe będą ok ale teraz brzydkie som była u Ciebie wiosna dzisiaj ? polecę zobaczyć
kosolka 20:44, 07 lut 2016

Kasiu, Twój ogród jest przecież wśród moich ulubionych!
makkasia 20:50, 07 lut 2016

gusiarz napisał(a)
Ja mam malutko żurawek, bo zawsze zimą bardzo brzydko wyglądają ... wiosną obcinam listki i później jest tylko lepiej

Mam tylko jeden cis baccata i to chyba mój najulubieńszy! Ma takie fajne płaskie gałązki i śliczne przyrosty wiosną. Tak! To mój faworyt.

Ja też nie mam ich wiele ale lubię je chociaż są chimeryczne niektóre.

mój "ekran" z siewek cisa jak go sadziłam sadzonki miały 7-10 cm
teraz niektóre mają po 40 cm w tym roku muszę poświęcić mu więcej uwagi
zdjęcie do kitu ale w tle jest duża kula bukszpanowa więc widać jakie są dorodne

makkasia 20:51, 07 lut 2016

gusiarz napisał(a)
PS
Muszę z niego dużo sadzonek zrobić. Już kiedyś mi się udało naprodukować dużo cisowych drzewek. Ale to z innej odmiany były robione. Teraz koniecznie baccata do rozmnożenia.
do dzieła
Ewik 21:08, 07 lut 2016

Toc to wiosna u Ciebie u mnie niektóre zurawki wyglądają super a inne wcale nie wyglądają .