Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Makowo na Kociewiu

Makowo na Kociewiu

Basilikum 06:41, 10 cze 2016

juz poszperalam po necie i poczytalam o gnojowce, moze zrobie jak bede zrywac na ciasto, czytalam, ze liscie sie nadaja, zbadam PH przed i po dla proby moze

Makowo piekne i nie da sie pochwalic wszystkiego z osobna
ja chyba zlapie rozyczke jak jeszcze dluzej na O posiedze.
Kacha123 06:52, 10 cze 2016

Jak zwykle pięknie u Ciebie. Róże zachwycają, jeszcze w takim zacnym towarzystwie Z moją magnolią nn tez miałam w jednym sezonie taki problem. Żółciutka była prawie jak kurczak, ale rosła i miała dużo nowych przyrostów. Zzieleniała dopiero pod koniec lata.
makkasia 06:54, 10 cze 2016

Basilikum napisał(a)
juz poszperalam po necie i poczytalam o gnojowce, moze zrobie jak bede zrywac na ciasto, czytalam, ze liscie sie nadaja, zbadam PH przed i po dla proby moze

Makowo piekne i nie da sie pochwalic wszystkiego z osobna
ja chyba zlapie rozyczke jak jeszcze dluzej na O posiedze.

Ja kupowałam na targu rabarbar, więc bez liści ale liście jeszcze lepiej nadają się na gnojówkę. Zaznaczam, ze śmierdzi jak wszystkie pozostałe gnojówki.
A różyczka no cóż kupisz pierwszą różę i wpadniesz po uszy- choć trzeba przyznać, ze nie jest to łarwa miłość
Basilikum 07:25, 10 cze 2016

pierwsza roze to ja juz mam a nawet kilka nastepnych

rabarbar mam swoj wiec szkoda w tykim razie wyrzucac lisci skoro mozna je pozytecznie zuzyc.
Cos jeszcze znalazlam o gnojowce z mlecza

makkasia 07:36, 10 cze 2016

Kacha123 napisał(a)
Jak zwykle pięknie u Ciebie. Róże zachwycają, jeszcze w takim zacnym towarzystwie Z moją magnolią nn tez miałam w jednym sezonie taki problem. Żółciutka była prawie jak kurczak, ale rosła i miała dużo nowych przyrostów. Zzieleniała dopiero pod koniec lata.

W tamtym roku z Genie było podobnie najpierw była żółta - to se myślałam, że zagłodzona ale nie dawałam nawozów, bo w wielki dołek dostała wszystko co sie należy i rzeczywiście pod koniec lata zzieleniała, Jednak w tym roku jest jeszcze bardziej zółta ...ale nie wiem czy naprawdę powoli zielenieje czy tylko mi się wydaje ...czas pokaże

makkasia 07:43, 10 cze 2016

Basilikum napisał(a)
pierwsza roze to ja juz mam a nawet kilka nastepnych

rabarbar mam swoj wiec szkoda w tykim razie wyrzucac lisci skoro mozna je pozytecznie zuzyc.
Cos jeszcze znalazlam o gnojowce z mlecza

Przecież wiem, ze masz róże Ja też miałam Bonicę na kiju i Bonicę krzak i więcej do szczęścia myślałam, ze nie jest mi już potrzebne. Wiedziałam, że są różni hodowcy róż i jakie są rodzaje róż, wiedziałam też coś o ich pielęgnacji. Jednak przeskok z myśleniem o nich mam dzięki Ogrodowisku i w następnej kolejności dzięki sklepom internetowym Kiedy zakładałam ogród nawet się mi nie śniło, że w Makowym będzie rosło ponad 60 krzaków róż
olga80 07:48, 10 cze 2016

Cudownie kwitną róże
Kasya 07:51, 10 cze 2016

Ciekawe z tą gnojowką
Na róże staram się nie patrzeć ale takie śliczne ze się nie da
Katkak 09:30, 10 cze 2016

Kasia pieknie jest. Bardzo mi sie podoba, ze roze masz pomiedzy innymi roslinkami. U siebie tez tak staram sie robic, ale wszystkie sa jeszcze mlodziutkie i dlugo poczekam na taki efekt jak u Ciebie Pozdrawia
Gabisia 19:17, 10 cze 2016

makkasia napisał(a)
I trochę szerzej

Dobranoc

Ach, jak cudnie! Moje klimaty. Nawet zestaw róż mamy podobny
Nie mam LO i chyba zacznę się przez Ciebie nad nim zastanawiać....

Buziam Kasiu!