Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani » Edycja postu

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 19:49, 02 maj 2014

Ivvvona napisał(a)
Ale cudne kolorki Ja dzisiaj pracowałam do późna chcąc wykorzystać piękną pogodę. Ale fotek juz nie zdążyłam zrobić. Pozdrawiam ciepło

Nawet dzisiaj nie powąchałam kwiatków

Z pewnością dzisiaj już zrobiłaś fotki..........my dzisiaj od rana w podróży, różne sprawy do załatwienia, za kierownicą pół dnia szału za czymś, za czym.......ja siem pytam, za czym.... najważniejszego nie załatwiłam.........miałam kupić anty ślimak, mospilan, calipso, anty mniszek i co.......inwentaryzacja, powrót z burzą ................ale jakiś nowy ciuszek i kosmetyk mi się trafił

buziak
Agania 19:58, 02 maj 2014

Kondzio napisał(a)
No proszę jakie hostowisko porostu bajka a przypomniałem sobie jak sie hosta nazywa white feather

Dziękuję za pamięć Kondziu, piękna ta hosta i jej nazwa już jej nie zapomnę......uwielbiam hosty, a ten fragment chciałam mieć taki jak w naszym Krakowskim ogrodzie botanicznym z Gunerą, ale Gunera się wzięła i przemarzła...........próbuje odbijać, ale jej prawie nie widać a powinna już być gigantem, czekam może ruszy na nowo.................ogród uczy mnie cierpliwości
Agania 19:59, 02 maj 2014

Dorota123 napisał(a)

Bardzo podoba mi się ten liliowiec, ale czy on jest wystarczająco duży żeby go podzielić?

Dorotko, będziesz go mieć
Agania 20:02, 02 maj 2014

EdytaB napisał(a)

ha ja nie wiem czy wytrzymam
widzialam już na all
ale jakby co to zapisalam sobie
dziękuję

Jeszcze poczekaj, może są jeszcze siewki, które później ruszą, nie wiem czy na allegro dostaniesz coś większego
Agania 20:05, 02 maj 2014

ewa004 napisał(a)
Twoje zdjęcia jak pocztówki wyglądają
Pięknie ,jak w bajce ,tylko ciągle nie ma tego księcia na białym koniu a ja czekam....... obiecałaś

No fakt, obiecałam.....................nawet zatrzymałam dwóch, tylko na karych koniach..................ale byli jakoś nie z tej bajki, marudziłabyś....................jak się trafi odpowiedni, to go dla ciebie uprowadzę
Agania 20:08, 02 maj 2014

Agnieszka_B napisał(a)
Aganiu, przybiegłam się pochwalić. Zostałam dziś obdarowana przez moje przyjaciółki dwoma magnoliami:Susan i Rustica Rubra. Ta druga całkiem już duża i kwitnąca . Susanka ok. metrowa. Jutro wielkie sadzenie.
Pozdrawiam

Agnieszko, to masz prawdziwych przyjaciół...................lecę do Ciebie luknąć, może już są foteczki magnolek
Agania 20:12, 02 maj 2014

ZbigniewG napisał(a)

Agata na Puscha zbyt srebrzysty czy to jest 'Hermann Naue'

Puscha nie mam, ale ten mój to ten Herman właśnie................podziwiam Cię za wiedzę i trafność...............ale chciałam bardziej zwrócić twoją uwagę na Rydala.............bo go u Ciebie nie widziałam, a to raczej nie możliwe
Agania 20:12, 02 maj 2014

iwonaal napisał(a)
Ale cudnie. Jeszcze poproszę, co to to zwisające i czerwone igły obok?

Iwonko przedstawiam, mojego beniaminka, pupilka, gwiazdę

To świerk pospolity Rydal

Ma już wysokość 60 cm i cieszę się, że rośnie stożkowo i ma wyjątkowy pion
ZbigniewG 20:24, 02 maj 2014

Agata Rydal tak jak u siebie odpisałem przykuł uwagę natentychmiast nie mam go niestety bo sztuki na które trafiałem były pokraczne i w niebotycznej cenie
ewsyg 20:26, 02 maj 2014

Ten świerk jest zjawiskowy. To faktycznie perełka.

Kochana Agatko, bardzo dziękuję za miłe słowa. Już niedługo zacznie powstawać pierwsza rabatka w nowym miejscu. Kawałek oplewiony, wczoraj zasiana gorczyca dzisiaj już nieśmiało kiełkuje.