Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Gardener27 16:55, 26 mar 2016

Flower1 napisał(a)

no w koncu Przemus piekne widoki u Ciebie jak zawsze ,tulipany to bedzie szał w tym roku powiedz mi prosze czy tniesz swoje żywoniki piekne sa takie geste ,moj jest u mnie pierwszy rok ,kupiłam duzy ale jest prawie przezroczysty ze tak powiem
U nas jest chlodno jeszcze ,to moze tak na zdjeciach wyglada ale rano codziennie okolo zera i czasami az biało dlatego czekam jeszcze z tymi rozami..

Madziu u mnie wszystkie tujki są mocno cięte by utrzymać je w ryzach, dzięki temu ładnie też się zagęszczają
Żywopłoty otaczające ogród tnę w sierpniu Wszystkie formowane kulki i spirale dwa razy w sezonie, na wiosnę i latem
Zasil swój okaz odpowiednimi nawozami i spróbuj delikatnie przyciąć mu końcówki
Gardener27 16:56, 26 mar 2016

dominika_ napisał(a)
U Ciebie Przemko cisza, cisza, a jak wyskoczysz ze zdjęciami to od razu wpisów bez liku, Ty to wiesz jak kobietom nastrój poprawić

Cała przyjemność po mojej stronie
Gardener27 16:58, 26 mar 2016

Juzia napisał(a)
O kurczaki!
Stolik z ciemiernikami mnie zauroczył....

Są nawet dwa stoliki z ciemiernikami
Flower1 17:00, 26 mar 2016

Gardener27 napisał(a)

Madziu u mnie wszystkie tujki są mocno cięte by utrzymać je w ryzach, dzięki temu ładnie też się zagęszczają
Żywopłoty otaczające ogród tnę w sierpniu Wszystkie formowane kulki i spirale dwa razy w sezonie, na wiosnę i latem
Zasil swój okaz odpowiednimi nawozami i spróbuj delikatnie przyciąć mu końcówki

Tak właśnie zrobiłam jeszcze podsypie czyms super ale czekam zeby było troszke cieplej.
Gardener27 17:01, 26 mar 2016

iwka napisał(a)
uff u Ciebie to wszystko pięknie wygląda a sadziłeś w tym roku tulipany w tych drewnianych donicach? Mam je cały czas przed oczami

Iwonko od kiedy mam w skrzyniach formowane tuje nie sadzę do nich już tulipanów
Obecnie rosną w nich bratki a potem będą trawy ozdobne
Gardener27 17:05, 26 mar 2016

Flower1 napisał(a)

Tak właśnie zrobiłam jeszcze podsypie czyms super ale czekam zeby było troszke cieplej.

Nawozy do żywotników można stosować od marca U mnie wszystkie już nawiezione
Jak to nie pomoże to zawsze możesz pobawić się sekatorem i coś uformować ze swojego okazu
Gardener27 17:08, 26 mar 2016

Milka napisał(a)

Wiesz co, wszystko co pokazałaś na odpalenie wiosny, zachwyca, trudno cytować.Pięknie, gustownie, pozdrawiam

Dziękuję za miłe słowa Nowe nabytki w donicach cieszą oko ale cały czas czekam na skarby uśpione na rabatach
Macham
Gardener27 17:22, 26 mar 2016

Zana napisał(a)
Witam Przemku,

to mój pierwszy post na tym forum i mam nadzieję, że uda mi się go umieścić w Twoim wątku. Przypadkowo natrafiłam dzisiaj na zdjęcia Twojej rozplenicy w przeeecudowynym ogródku warzywnym (ach te niebieskie krzesełka i podpórki!). Czy to nie jest przypadkiem rozplenica wschodnia Pennisetum orientale Karley Rose? Jeżeli to ona, to bynajmniej nie jest ona jednoroczna, strefa 5a. Jeszcze nie mam jej w swoim ogrodzie, ale znalazłam już w necie sadzonki do kupienia. Ona jest w Polsce mało popularna. Masz bardzo ładny ogródek, a warzywniak naprawdę powala!. Pozdrawiam

A i jeszcze dopiszę, że pierwiosnki w niebieskich doniczkach na płotku przeurocze

Witam w moim ogrodzie Za komplementy serdecznie dziękuję Jesteś bardzo miła
Wyszukałem sobie w sieci tę rozplenicę o której wspominasz i widzę bardzo dużo podobieństw, zwłaszcza kwiatostany Jeśli to ona ciekaw jestem czy przeżyła u mnie w warzywniku W tamtym tygodniu ścinałem ją ale nie widziałem nic zielonego Dodam że wyhodowałem te rozplenice w tamtym sezonie z nasion ale w tym roku mi nie wzeszły Na szczęści wysłane nasiona do zaprzyjaźnionych ogrodników nie zawiodły
Będziesz kupować sadzonki ?
Pozdrawiam
Gardener27 17:33, 26 mar 2016

iwonaal napisał(a)
Jak pięknie

Ewa777 napisał(a)
U Ciebie zawsze śliczne zestawienia kwiatów - hiacynty, krokusy, stokrotki Cudnie Wiosna wisi w powietrzu Pozdrawiam

07_Rene napisał(a)
U Ciebie jak zawsze energetyczne kolory

Dziękuję dziewczyny Pozdrawiam

Rumianka 17:33, 26 mar 2016

Wszetkłe Tłeje dekłeracji taczi energetyczni i piankne...Ty jest gustowni knop kłechający estetycznosci...Tak trzemaj, derh to dar błeżi...