Mirella, może jestem okrutna ale na ślimaki to tylko granulki nic innego. Albo chcesz mieś warzywka albo grubiutkie ślimaki Wybór zawsze nalezy do właciciela
Ja posiałąm sałatę, później popikowałam a następnie do gruntu i co w jedną noc zjały wszystko. U mnie slimaki chodzą po drzewach i po elewacji budynku - gdzie ich nie ma? Są wszędzie. Posadziłąm 300szt. aksamitki od taty zjadły wszystko co nad ziemią było w jedną noc
One byba tylko róż nie jedzą to są lepsze niż koza mojego sąsiada, bo ta przyszłą do mnie i róże zjadła. Kozy to szkodniki jedzą wszystko co napotkają na drodze
Miłej nocy życzę
Przemku, w taki dzień piękny, słoneczny, wolny od pracy zdjęcia rób rano lub wieczorem. Jakość ich będzie jeszcze lepsza.
Ogród masz piękny warzywniak wzorcowy. Mój syna ma podgląd na Ogrodowisko , zna Twój ogród i też podziwia. Właśnie przez telefon rozmawialiśmy o Tobie i Twoim ogrodzie.
Pozdrawiam
Przemku jak nie masz juz rabat do plewienia to wpadnij do mojego ogrodu ja też tak chcem mniec wypielone jak Ty ale te chwasty mnie lubią wyrwę jeden a jak się odwroce wyrastają dwa następne .
Asiu śmieję się że one kiedyś i do mnie dotrą ale póki co to cieszę się że ich u mnie nie ma bo wiem jakie są kłopotliwe
Płyty zostały zrobione w tym roku na wiosnę Jest z nimi kłopot po deszczu Jak latam w klapkach z gumową podeszwą to muszę uważać bo już nie jeden raz się poślizgnąłem Taczkami też nieciekawie się po nich jeździ Muszę wysypać wolne przestrzenie między nimi korą żeby było równiej
Asiu spróbuję ze zdjęciami jak radzisz ale chyba trzeba będzie zainwestować w lepszy aparat bo ten mój z którego korzystam to staruszek
Bardzo dziękuję za słowa uznania Miodzio płynie na moje serce
Zaintrygowałaś mnie tą rozmową z synem o moim ogrodzie Na pewno odziedziczył po Tobie pasję do ogrodnictwa i wrażliwość na piękno przyrody