Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie » Edycja postu

Życie w wiejskim ogrodzie

Alisonek 12:43, 26 cze 2014

Gardener27 napisał(a)

No nie może być Mój Tygrysek odwiedził mnie przed snem Teraz to ja już nie zasnę

Alu nie wiem co jest z tą bakopą ale parę lat wstecz miałem je posadzone z lobeliami i po deszczach padały mi jak muchy W tym roku zaryzykowałem na mniejszą skalę i zobaczymy co z tego będzie

Ja pasternak drugi raz siałem ale od tego samego nieszczęsnego producenta miałem sianie bo od innego nie mogłem dostać i też nic

Pozdrawiam gorąco

Ale Ty mi słodzisz normalnie mąż będzie zazdrosny!
mojej na chwilę obecna wszystkie kwiatki zaschły :/ i zastanawiam się co zrobić, wymienić, czy poczekać..hmm o to jest pytanie.
za rok poszukamy innych nasion pasternaku i zrobi się 2 próbę, a właściwie już 3 ooo skorzonera też słabo wzeszła, i teraz popikowałam jej towarzystwo w postaci buraków, bo tyle pustego miejsca było, że az żal, zobaczymy czy sie przyjmą bo niektóe już miały duże liście. no i rozsadę kalafiora musze zrobić, chociaz nie wiem czy to nie za późno? co myślisz??? bo na targu nikt nie ma kalafiorów na jesienny zbiór
Pozdrawiam słonecznie
Gardener27 21:15, 26 cze 2014

admete napisał(a)

Przemku CUUUUUUUUUUDNIE - tak energetycznie

Rany chłopie ile Ty spałeś

Miłego dnia!!! - mimo że leje jak nie wiem co - na termometrze 10 stopni

Witam !

Aguś bardzo dziękuję

Co roku sadziłem begonie w skrzynkach na płotek a w tym zachciało mi się czegoś innego dla odmiany Bidens z pelargonią dosyć ciekawie wyglądają

Ostatnio bardzo mało śpię W tygodniu tak po 4-5 godzin a w weekendy do oporu bo nie trzeba wstawać do pracy

U mnie rano też bardzo intensywnie padało Modliłem się o ten deszcz bo moje trawniki już straszyły Nawet przestałem je kosić bo w sumie to nawet nie było co Po pracy wziąłem się za plewienie w warzywniku bo grzebanie w takiej wilgotnej ziemi to sama przyjemność Pleców nie czuję ale wszystko ogarnięte

Pozdrawiam
marta_d 21:18, 26 cze 2014

Witam! Przejrzałam sobie wątek i stwierdzam, że jesteś posiadaczem bardzo ładnego i zadbanego ogrodu będę gościła nie raz Pozdrawiam!
Gardener27 21:25, 26 cze 2014

laurowisnia napisał(a)
Bardzo fajna ta bakopa niebieska, czy ona ma większe kwiaty od tej białej i może będzie mniej kaprysić od niej.
Czytałam, że poszukujesz Eden Rose, można ją dostać wiosną lub jesienią z gołym korzeniem w centrum na Wielickiej w cenie coś ok.10zł.

Witam serdecznie

Ta niebieska bakopa też mi przypadła do gustu Poza kolorem kwiatów niczym się nie różni od tej tradycyjnej i tak samo kapryśna

Bardzo dziękuję za info odnośnie Eden Rose Centrum na Wielickiej jest mi bardzo dobrze znane Do tej pory podziwiałem tylko róże u innych bo bałem się ich uprawiać w swoim ogrodzie ze względu na wymagania i choroby ale co to za ogród bez róż Na wiosnę zakupiłem parę sadzonek z których jestem bardzo zadowolony i trzeba iść za ciosem Na jesień będą duże zakupy a póki co robię listę w oparciu o Wasze okazy które mnie zachwycają

Pozdrawiam
Gardener27 21:27, 26 cze 2014

iwonaal napisał(a)
Ale kolory, superaśnie.

Dzięki Iwonko Faceci lubią jak daje po oczach
Zeta 21:29, 26 cze 2014

Postanowiłam dzisiaj pozwiedzać nieznane mi jeszcze zakątki.......i padło na Ciebie ...witam i odrazu mam pytanie co to za róże ......przepiękna rabata różana z szałwią ....no do skopiowana poprostu.....jakie to róże ???
Gardener27 21:30, 26 cze 2014

renatamama3 napisał(a)
Przemku ,czytałam u Mirelli i też Ci napisałam,że Edenkę mają u Urbaniaków za 35 zł ,ładny krzaczek ,miałam kupić, ale pergoli jeszcze dla niej nie mam ,a mam już dwie pące z wiosny do tej pory bez pergoli .pozdrawiam

Bardzo dziękuję za informacje Odpisałem u Ciebie

A jakie chcesz pergole dla róż ? takie solidne, drewniane pod którymi się przechodzi czy wolnostojące obeliski np. z metalu ?
Gardener27 21:36, 26 cze 2014

MagdalenaK8 napisał(a)
Przemciu pogrzeszyłąm właśnie w pracy, wpadłam i nadrobiłam , róże i biały płotek w nowej odsłonie mega piękny. Jestem zachwycona...jak zwykle .
Pozdrawiam cieplutko

Madziu cieszę się że wreszcie się odnalazłaś Brakowało mi Ciebie ale wiem że ostatnio doba za krótka na wszystko Za takie grzeszenie w pracy daję Ci rozgrzeszenie i możesz częściej w miarę możliwości

Pozdrawiam gorąco
Gardener27 21:47, 26 cze 2014

Alisonek napisał(a)

Ale Ty mi słodzisz normalnie mąż będzie zazdrosny!

A niech będzie wszak wyjątkową posiada połóweczkę

mojej na chwilę obecna wszystkie kwiatki zaschły :/ i zastanawiam się co zrobić, wymienić, czy poczekać..hmm o to jest pytanie.

Jeśli jej zaschły tylko kwiaty to nie jest tak źle Obserwuj co się będzie dalej dziać Często tak bywa że robią sobie odpoczynek a później znowu kwitną i zachwycają Gorzej będzie jak zaczną jej zasychać całe pędy Wtedy trzeba się jej pozbyć i zastąpić czymś innym

za rok poszukamy innych nasion pasternaku i zrobi się 2 próbę, a właściwie już 3 ooo skorzonera też słabo wzeszła, i teraz popikowałam jej towarzystwo w postaci buraków, bo tyle pustego miejsca było, że az żal, zobaczymy czy sie przyjmą bo niektóe już miały duże liście. no i rozsadę kalafiora musze zrobić, chociaz nie wiem czy to nie za późno? co myślisz??? bo na targu nikt nie ma kalafiorów na jesienny zbiór
Pozdrawiam słonecznie

W tym roku ze wschodami kiepściutko ja robiłem dwa podejścia pasternakowe bezskutecznie Moje dyniowate też marniutkie Na jesień zbierałem sam nasiona i chyba coś zrobiłem nie tak Ogórki siałem 3 razy ale są nawet ok tylko że maleńkie

Jeśli chodzi o kalafiora to nic nie doradzę bo nie mam doświadczenia ale skoro masz miejsce to posadź i zobaczysz co będzie Ewentualnie przy łagodnej zimie będzie w grudniu jak znalazł

Pozdrawiam
renatamama3 21:52, 26 cze 2014

Gardener27 napisał(a)

Bardzo dziękuję za informacje Odpisałem u Ciebie

A jakie chcesz pergole dla róż ? takie solidne, drewniane pod którymi się przechodzi czy wolnostojące obeliski np. z metalu ?

Przemku ,polecam się na przyszłość ,ja po niedzieli jadę do nich po świerka wygibasa ,rabatę na niego właśnie przygotowałam ,tylko czasu brak ,żeby po niego pojechać ,M klei klinkier na fundamencie domu ,między czasie rozbudowuje drewutnie ,jutro zakończenie roku dzieciaków ,potem trening kajakarski i zakupy domowe , niedziele zawody kajakowe w Łączanach ,no ale w poniedziałek żegnam moją 3 ,jadą na obóz do Bartkowej ,to troszkę podziałam w ogrodzie ,bez marudzenia typu mama jetem głodny ,co mogę zjeść.