Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Malgosik 08:59, 12 kwi 2017

świetnie obsadzone donice/wiaderka/balia
Gardener27 16:00, 14 kwi 2017

ogrodula napisał(a)
Pokazałam koleżance Twój piękny ogróddonice pełne kwiecia była pod wrażeniem,a raczej szczęka jej opadła do ziemi. Przepięknie

Ula, cieszę się bardzo że ogród spodobał się również Twojej koleżance.
U mnie donice i pojemniki w innej szacie o każdej porze roku, już myślę nad zmianami. Pozdrawiam
Gardener27 16:03, 14 kwi 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Przemo my skosiliśmy w tamtym tygodniu, a już taka wielka, że za chwilę kosiarka się tego nie chwyci a tu mokro i święta na karku , po świętach to podkaszarką trzeba będzie chyba

Sylwia, trawsko rośnie jak szalone do czego przyczynia się pogoda. Mi udało się skosić wszystkie dywany w środę a już widzę że po świętach będzie powtórka.
Gardener27 16:06, 14 kwi 2017

Juzia napisał(a)

U mnie to samo.

Dbam o ten trawnik....tfuuu....perzownik! a i tak nie do końca mnie zachwyca
Ale będę walczyć dalej!!!
POcieszam się fotkami z początków

Czytałem że u Ciebie dziś pada, u mnie wszystko wisi w powietrzu a do tego tak wieje że drzewa wyrywa z korzeniami, meble ogrodowe fruwają po ogrodzie
Bez dwóch zdań, trawnik masz coraz lepszy. Odchwaszczanie, dosiewki i podlewanie przyniosły efekty. Nie psiocz bo perzownik to już dawno nie jest !
Gardener27 16:10, 14 kwi 2017

frezja napisał(a)

W każdych warunkach..czy masz na myśli tylko warunki glebowe ?

Ewuniu te odmiany bergenii czy w słońcu czy w cieniu doskonale dają sobie radę i obsypane są kwiatami.
Gardener27 16:14, 14 kwi 2017

Ewa777 napisał(a)
Ale mi wstyd jak widzę Twoją rabatę Nie zabrałam się jeszcze za kanciki U Ciebie wzorcowo Ciemierniki super się prezentują w donicach - łatwiej zachwycać się ich kwiatami

Ewa ja Cię bardzo proszę, jaki wstyd ? To nie konkurs ! Dzielimy się tym co u siebie mamy. Twoje donicowe kompozycje zachwycają a busz na rabatach nie gorszy Na kancik znajdziesz czas, im później go zrobisz tym dłużej będzie się trzymał.
Gardener27 16:18, 14 kwi 2017

Konieczki napisał(a)
Kurcze nawet nie wiesz jak Ci zazdroszcze tej perfekcji w ogrodzie. Tych czystych rabat, udanych kompozycji no i czarnego kocura...
Slicznie masz i tyle

Dzięki aie ma czego zazdrościć, ja prosty chłop jestem grzebiący hobbistycznie w ziemi, jedna rzecz na milion mi się udaje. Rośliny u mnie nie mają lekko, przesadzam większość po kilka razy nim trafią na właściwe miejsce.
Gardener27 16:19, 14 kwi 2017

AsiaK_Z napisał(a)

Bukiecik sobie wzięłam a co

Częstuj się Asiu do woli, pęczek tulipanów dostałem w tygodniu od zaprzyjaźnionej kwiaciarki na święta do wazonów.
Gardener27 16:24, 14 kwi 2017

Iwk4 napisał(a)

Przemku, powiedz mi, jak pędzi się cebule w donicach? Tzn. sadzisz jesienią i co dalej? Cudnie to wygląda

Wszystkie cebulowe sadzę jesienią do donic dość późno, zazwyczaj przed Wigilią. Następnie pojemniki całą zimę przechowuję w nieogrzewanym pomieszczeniu gospodarczym. Wiosną gdy temp. na zewnątrz są przyjazne ok 5*C wynoszę na zewnątrz i hartuję. Ot i cała filozofia
Gardener27 16:25, 14 kwi 2017

Kasiolaaa napisał(a)
Cuda tu sie dzieją

Magiczny ogród