Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie » Edycja postu

Życie w wiejskim ogrodzie

Wiolka5_7 21:12, 16 gru 2018

Pięknie ogród wygląda w śnieżnej szacie , a cortenowe ozdoby świetnie pasują do ogrodu i domu
Ewa777 14:18, 17 gru 2018

Przemku, zachwycam się nieustannie Twoimi ozdobami Wszystko masz tak pięknie dobrane i skomponowane z roślinami. Pojawiły się ozdoby rdzą malowane - bardzo mi się podobają.
Zauważyłam, że masz już ciemierniki. Są w marketach, czy kwiaciarniach? A może na giełdzie kwiatowej?

Spisałeś bardzo ciekawe spostrzeżenia z całego roku i powiem Ci, że się zgadzam ze wszystkim
Kasiolaaa 17:55, 17 gru 2018

ogrod perfekcyjny o kazdej porze roku
Gardener27 18:28, 17 gru 2018

Wendy79 napisał(a)
Przybiegłam się nacieszyć zdjęciami, bo widzę, że jesteś. Nieźle Cię przysypało

Właściwie robię teraz to samo co Ty;czytam, oglądam, spisuję pomysły. Odpoczywam jednak już jakiś miesiąc i jestem już znudzona,a listopad nieźle dał mi popalić melancholią. Święta trzymają mnie przy życiu, potem styczeń jakoś zleci, poczuję, że już coraz mniej czasu na planowanie i przyjdzie luty, i się zacznie, na początek od domowych wysiewów. Zleci

Ślę uściski

Cieszę się ogromnie Agnieszko że widoki z mojego ogrodu potrafią przyciągnąć jeszcze widzów bo jakby nie patrzeć ogród ma swoje lata i wiele zmian w nim już nie zobaczycie przez co sezon do sezonu bardzo podobny.

Śnieg wciąż leży a to za sprawą mrozów jakie przyszły do mnie, dziś było 12 kresek na minusie.

Masz rację, zima zleci szybko. Najgorszy styczeń, czasem da popalić a potem już z górki. W marcu jak pogoda pozwoli pojawią się pewnie pierwsze nasadzenia w donicach a będą to tradycyjnie bratki.
Pozdrawiam gorąco
Gardener27 18:34, 17 gru 2018

Wiolka5_7 napisał(a)
Pięknie ogród wygląda w śnieżnej szacie , a cortenowe ozdoby świetnie pasują do ogrodu i domu

Dziękuję za słowa uznania Zima postarała się w grudniu, jest biało i klimatycznie a ja cieszę się z tego śniegu jak dziecko.
Ozdoby z metalu goszczą w moim ogrodzie od wiosny, mam ich sporo zwłaszcza na rabatach, zaprojektowane i wykonane przez mojego kolegę.

Gardener27 18:47, 17 gru 2018

Ewa777 napisał(a)
Przemku, zachwycam się nieustannie Twoimi ozdobami Wszystko masz tak pięknie dobrane i skomponowane z roślinami. Pojawiły się ozdoby rdzą malowane - bardzo mi się podobają.
Zauważyłam, że masz już ciemierniki. Są w marketach, czy kwiaciarniach? A może na giełdzie kwiatowej?

Spisałeś bardzo ciekawe spostrzeżenia z całego roku i powiem Ci, że się zgadzam ze wszystkim

Witaj Ewuniu Stanowczo mało mnie na forum ale zawsze staram się wygospodarować trochę czasu na przegląd zaprzyjaźnionych wątków i ogarnięcie swojego mocno zakurzonego.
Dekoracje są obowiązkowe, nie mogło być inaczej na święta, to takie miłe zakończenie sezonu.
Ciemierniki kupiłem na giełdzie kwiatowej, było ich w tym roku bardzo mało, udało mi się załapać na ostatnie sztuki. Ogólnie jest problem z białymi ciemiernikami u nas w Krakowie, albo ich w ogóle nie ma albo są ale w astronomicznej cenie.
Gardener27 18:50, 17 gru 2018

Kasiolaaa napisał(a)
ogrod perfekcyjny o kazdej porze roku

polinka napisał(a)
Piękne zdjęcia Przemek.
Gratulacje!

anabuko1 napisał(a)

Piękny zestaw. Jeszcze z kolorami i ze słonecznikiem I z ciepelkiem.
Teraz to już wspomnienie . I marzenie i cieple.
Ten zestaw z dynkami też mi się podoba
Pozdrawiam

Dorota123 napisał(a)
Piękne te mebelki, ale zachwycam się też powtarzalnością koloru w aranżacjach.

Dziękuję serdecznie
sylwia_slomc... 19:05, 17 gru 2018

Przemek ja nie mogę do Ciebie przychodzić, bo zawsze potem doła łapię, u Ciebie taka perfekcja w każdym kąciku, teraz też dekoracje z najwyższej półki. Mnie krety ogród zbombardowały na maxa już samo to wygląda źle. Dekoracji jeszcze nie robiłam, bo mnie inne problemy dopadły i nie wiem czy w ogóle uda mi się zrobić cokolwiek. Na razie stopniowo ogarniam dom, a w ogrodzie tylko ptaki karmię.
Raz byś pokazał, że coś masz nie perfekcyjne żebym wiedziała żeś jest człowiekiem, a nie cyborgiem
Gardener27 20:04, 17 gru 2018

Sylwia co ja biedny pocznę że lubię porządek, inaczej nie potrafię Może kiedyś uda mi się cyknąć zdjęcie podczas jakiej akcji ,,demolka,, to podeślę na pocieszenie
Widziałem ten ogólnopolski zlot kretów u Ciebie w ogrodzie, ubolewam, musisz mieć coś smakowitego co je przyciąga.
Dużo spokoju i więcej wolnego czasu Ci życzę, niech wszystko poukłada się po Twojej myśli.
Wendy79 20:08, 17 gru 2018

Co to mogą być za smakowitości, bo pewnie je mam w sadzie, skoro taki zryty.