Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie » Edycja postu

Życie w wiejskim ogrodzie

Ewa777 21:20, 13 lis 2014

Fajne te czosnki. Też kupiłam sobie w tym roku różniaste. Na razie nie widziałam, żeby wychodziły z ziemi
Gardener27 15:07, 15 lis 2014

alinak napisał(a)
Przemek czosnki dobrze posadzić z trawami , wtedy trawy je podtrzymują ,i nie ma problemu z pokładaniem .u mnie setki czosnków . teraz to już nie rozsadzam , same się rozsiewają.

Ja swoje główkowate posadziłem między żurawkami Mają podobny okres kwitnienia więc mam nadzieję że pomogą w utrzymaniu łodyg bez pokładania
Nie wiedziałem że czosnki się rozsiewają Byłoby fajnie mieć ich więcej bez konieczności dokupywania nowych cebul

Gardener27 15:10, 15 lis 2014

Agcia napisał(a)

W części ogrodu, której nie pokazuje. Tam ma być oczyszczalnia. To granica działki, przy płocie- widok za płotem straszy i chce przysłonić. Zrobię zdjęcia jak posadzę. Mąż ma siatkę prostować i nowe słupki wsadzić i może będzie to lepiej wyglądało.

Hoteliki obfoce jak zrobię
Lubię grabić liście- to mnie relaksuje, ale jak mam wybierać liście z kory albo wydłubywać z roślin to mnie szczela..

Grabowe żywopłoty zawsze mi się podobały Rosną szybko i tworzą zwarty zielony ekran Trzeba je tylko często ciąć ale to nie problem dla takiego ogrodnika jak Ty

Domków dla owadów jestem ciekaw i już nie mogę się doczekać zdjęć

Pozdrawiam
Gardener27 15:13, 15 lis 2014

Mirella napisał(a)

Przyszłam się pozachwycać, śliczne
i dzięki za poradę

Piękne są te czosnki

Polecam się

Gardener27 15:15, 15 lis 2014

Ewa777 napisał(a)
Fajne te czosnki. Też kupiłam sobie w tym roku różniaste. Na razie nie widziałam, żeby wychodziły z ziemi

Może Ewo dlatego że później ode mnie sadziłaś i jeszcze nie wyszły Niech lepiej siedzą pod ziemią

Pozdrawiam
Gardener27 15:26, 15 lis 2014

Byłem dzisiaj na zakupach po hortensje bukietowe Limelight na nową rabatę Sadzonki już zrzuciły liście ale bardzo ładnie się prezentują i cenę też miały fajną

Sadzenie u mnie czegokolwiek to mordęga Trzeba przebić się przez warstwę kamieni by dotrzeć do ziemi Po wywiezieniu dwóch taczek gruzu i wpakowaniu po worku ziemi pod każdy krzak maleństwa posadzone

Zostaje tylko usypanie kopczyków w celu zabezpieczenia krzewów na zimę
Gardener27 15:33, 15 lis 2014

Zacząłem również zabezpieczać róże Najpierw usypuję kopce z ziemi które przykrywam warstwą liści a przed samą zimą nakładam geowłókninę

Mirella 15:45, 15 lis 2014

Hortensje wypasione bardzo ładne okazy,
już je widzę oczyma wyobraźni w pełni lata
dosadzisz jeszcze coś na rabatce z hortkami?
Gardener27 15:53, 15 lis 2014

Trawy, liście, zasuszone kwiatostany ... czyli ostatnie zdjęcia w tym sezonie

Gardener27 16:02, 15 lis 2014

Mirella napisał(a)
Hortensje wypasione bardzo ładne okazy,
już je widzę oczyma wyobraźni w pełni lata
dosadzisz jeszcze coś na rabatce z hortkami?

Na tej rabacie jest już dużo posadzone choć nie widać tego Za hortensjami rośnie rząd miskantów ML pomiędzy którymi są różowe lilie i fioletowe czosnki Przed hortensjami rośnie rząd rozpenicy Hameln Przed mimi 100 tulipanów żółto czarnych, firletki i szafirki Na wiosnę będę tam sadził róże ale jeszcze nie wiem jakie i dużo bylin m in geranium rozanne, czosnki skalne, szałwię omszoną, jeżówki i carexy m in verigata i ice dance Ogólnie zamysł jest taki że ma być to różowo niebieska rabata