Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie » Edycja postu

Życie w wiejskim ogrodzie

Anusia 18:58, 11 kwi 2015

Stokrotki z trawą, no cudnie skomponowane!
Anusia 18:58, 11 kwi 2015

W dodatku te donice, bardzo mi się podobają
Gardener27 19:02, 11 kwi 2015

Gardener27 19:05, 11 kwi 2015

Gardener27 19:29, 11 kwi 2015

Anusia napisał(a)
Ja też właśnie wróciłam z rancha Większość czasu zajęło mi fugowanie w łazience.
Pięknie u Ciebie, wiosna pełną parą, warzywnik przygotowany a magnolie za chwilę'wybuchną'ilością kwiatów. Macham z Krzyżakowa

Fajnie to brzmi ... rancho Ja od rana siedzę w ogrodzie Rano zrobiłem oprysk Promanalem a później wziąłem się za warzywnik Przed chwilą wróciłem do domu Buźka szczypie mnie od słońca ... dziś mocno operowało

Stokrotki z trawą, no cudnie skomponowane!

Carex ze stokrotkami fajnie się łączy Jak uda mi się kupić ciemierniki trawki zostaną zamienione

W dodatku te donice, bardzo mi się podobają

Donice to nowy nabytek Tylko takie pasują do mojego ogrodu

Pozdrawiam
Gardener27 19:34, 11 kwi 2015

pawel_snopek napisał(a)
Normalnie zaszalałeś z tym warzywnikiem a ty z tym co obrodzi twój warzywnik to gdzieś na rynku stoisz??
Magnolia normalnie perełka Moja jest jeszcze mała ale kiedyś urośnie.
Pozdrawiam

Warzywnik trochę się rozrósł w tym sezonie ale znając życie będzie za ciasny na wszystko Jak pamiętasz u mnie warzywa zarówno z kwiatami wiec miejsce potrzebne
Magnolia ma 7 lat i trochę się rozrosła Dobre ma warunki bo rośnie za wysokim murem Co roku ją mumifikowałem na zimę w strachu że zmarznie ale tej zimy sobie odpuściłem Jak widać nie zawiedzie mnie
Mathildis 21:02, 11 kwi 2015

Gardener27 napisał(a)

(...) Rano zrobiłem oprysk Promanalem a później wziąłem się za warzywnik Przed chwilą wróciłem do domu Buźka szczypie mnie od słońca ... dziś mocno operowało
(...)

Pozdrawiam

Nie za późno na Promanal?

Napracowałeś się dzisiaj w warzywniku... ciekawe co w tym roku tam wymodzisz ?

Twoje doniczki na płotku jak zwykle przeurocze - to one w zeszłym roku zachęciły mnie by do Ciebie zaglądać częściej
marta_d 21:05, 11 kwi 2015

no no no hektary przygotowujesz ja się tak zastanawiam, czy Ty sam ogarniasz ten kawał ziemi samego warzywnika (o ogródku przydomowym nie wspomnę), czy rodzice też pomagają ? bo tego jest ogrom tulipanki z ziemi wyciągnięte i już w donicach jeszcze kilka dni i będą kwitnąć Bosko!!!!!!!!!!!!!!
Gardener27 21:11, 11 kwi 2015

Mathildis napisał(a)

Nie za późno na Promanal?

Napracowałeś się dzisiaj w warzywniku... ciekawe co w tym roku tam wymodzisz ?

Twoje doniczki na płotku jak zwykle przeurocze - to one w zeszłym roku zachęciły mnie by do Ciebie zaglądać częściej

Dlaczego za późno ? Idealna pora Faza pękania i nabrzmiewania paków Poza tym u mnie do tej pory było za zimno a dziś 20 stopni i bez deszczu i wiatru

http://poradnikogrodniczy.pl/promanal-ekologiczny-srodek-owadobojczy.php

Gardener27 21:20, 11 kwi 2015

marta_d napisał(a)
no no no hektary przygotowujesz ja się tak zastanawiam, czy Ty sam ogarniasz ten kawał ziemi samego warzywnika (o ogródku przydomowym nie wspomnę), czy rodzice też pomagają ? bo tego jest ogrom tulipanki z ziemi wyciągnięte i już w donicach jeszcze kilka dni i będą kwitnąć Bosko!!!!!!!!!!!!!!

Oj tam już hektary Jak się lubi to co się robi to można przenosić góry Najwięcej pracy jest zawsze na wiosnę gdy ziemia odkryta i rosną chwasty ... później gdy wszystko się rozrośnie i nabierze masy to pryszcz

Tulipany do donic były jesienią sadzone te zadołowane przeniosłem do skrzyń Myślę że w następnym tygodniu już będą kwitnąć