Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Ewa777 18:00, 16 kwi 2015

Zadzwoniłam Mają mi część wysłać w przyszłym tygodniu, a resztę odbiorę na targach ogrodniczych w Gdańsku
MalaGoska 21:43, 16 kwi 2015

Gardener27 napisał(a)

Gosiu ja zamawiałem małe sadzonki bo byłem ograniczony gabarytami paczki

szałwia omszona Blaukonigin R, szałwia omszona, szałwia omszona Rose Queen po 5.50
szałwia omszona Mainacht po 6.50
szałwia omszona Schneehugel po 8.50

Były też większe doniczki w wyższej cenie

Teraz widzę, że cena nie była tak wysoka jak mi się wydawało i w sumie mogłam wziąść chociaż z 3 sztuki. To była chyba Mainacht, bynajmniej coś na M.
Gardener27 21:54, 16 kwi 2015

Mathildis napisał(a)
Ja się wtrącę i polecę niską szałwię którą ja mam - Compacta Deep Blue

Dziękuję Aniu za podpowiedź

Sprawdziłem dzisiaj swoją odmianę i nosi nazwę Compacta Sky Blue
Miała zaledwie 30 cm i kwitła do samej zimy nawet bez przycinania
Gardener27 21:54, 16 kwi 2015

makkasia napisał(a)
Ja podzieliłam 2 sadzonki szałwi, które do tej pory miałam na jakieś 10 zobaczymy co z tego wyniknie zazdraszczam tak pięknych zakupów Jutro ma być dostawa do brico hortek bukietowych za 12,50 z sztukę. Mus kupić swoje chciejstwa
macham i prosze na priv żródło zakupów
macham

Kasiu za podzielone szałwie trzymam kciuki Moje są maleńkie i jeszcze nie nadają się do podziału

Ja w tamtym roku na jesień w brico kupowałem hortensje Limelight po 16 zł w tym roku na wiosnę cena wzrosła za te same do 21 zł Jutro się wybieram do tego sklepu i jestem ciekaw czy będą w tej atrakcyjnej cenie o jakiej mówisz

Wysyłam namiary na pw
Gardener27 22:00, 16 kwi 2015

Ewa777 napisał(a)
Przemku, nie ma za co dziękować Ja Ci wysłałam wiadomość o szkółce, Ty mi o innej, i tak to leci
U mnie szałwia słabo rosła w ubiegłym roku. Nie wiem, czy to wina odmiany, czy miejsca, które dla niej wybrałam, czy źle się nią zajmowałam

Jednym słowem współpraca kwitnie

U mnie szałwia radzi sobie nawet nieźle pomimo ciężkiej ziemi Co prawda nie osiąga takich spektakularnych rozmiarów jakie powinna ale za to ładnie kwitnie

Źle się nią zajmowałaś ??? ... Ewa to niemożliwe Rękę masz do kwiatów jak nikt inny
iwonaal 12:07, 17 kwi 2015

Przemek nie nadążam za Tobą?
Gardener27 16:28, 17 kwi 2015

laurowisnia napisał(a)
Całość ma 10a.
Wiesz, ja byłam w punkcie na Cichym Kąciku i nie było ich.

Hmmm ... a mi się wydawało że dużo więcej u Ciebie tego ogrodu Za to wykorzystany pod względem ogrodniczym na maxa

ŁUCCY mają jeszcze jeden punkt Przenieśli się w tamtym roku z Węgrzc do Masłomiący i właśnie tam koleżanka z pracy mi je kupiła Nieduże kwitnące krzaczki po 8.50 ... cena bardzo atrakcyjna
Gardener27 16:29, 17 kwi 2015

Anusia napisał(a)

Przy najbliższej okazji kupuję szałwię

Polecam nie będziesz żałować
Gardener27 16:31, 17 kwi 2015

Ewa777 napisał(a)
Zadzwoniłam Mają mi część wysłać w przyszłym tygodniu, a resztę odbiorę na targach ogrodniczych w Gdańsku

Świetna wiadomość ... a Ty tak się już martwiłaś Dużo mają złożonych zamówień i pewnie dlatego to tak długo trwało Już nie mogę się doczekać tego co zamówiłaś
Gardener27 16:33, 17 kwi 2015

MalaGoska napisał(a)

Teraz widzę, że cena nie była tak wysoka jak mi się wydawało i w sumie mogłam wziąść chociaż z 3 sztuki. To była chyba Mainacht, bynajmniej coś na M.

Gosiu u mnie ogólnie jest drogo w szkółkach W tamtym roku kupowałem szałwie nawet po 15 zł za niewiele większe doniczki jak te które teraz do mnie dotarły dlatego też zdecydowałem się na zamówienie w sieci