Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Mathildis 22:25, 07 cze 2015

Gardener27 napisał(a)

Moja pęcherznica kwitnie w moim ogrodzie pierwszy raz od 5 lat... przypuszczam, że to dlatego, że ciągle ją cięłam
Mathildis 22:26, 07 cze 2015

Gardener27 napisał(a)

a teraz to już foch z przytupem... dlaczego u Ciebie krzewuszka tak obficie kwitnie??? ... chyba już wiem... u mnie cień

P.S. uwielbiam szerokie kadry
Gardener27 22:35, 07 cze 2015

pawel_snopek napisał(a)
Normalnie teraz to już bym musiał robić zakupy w ilościach sporych by dogonić kolegę
Foteczki masz piękne lawenda cudna Żurawki mnie przytłoczyły swoim pięknem Wszystkie byliny są piękne
Cały urok polega na sadzeniu wszystkiego w większych ilościach tak jak Ty to robisz.
Moje byliny wyglądają okropnie w porównaniu do twoich
Pozdrawiam

Paweł pojechałeś z tymi komplementami Mój ogród tak na oko dużo starszy od Twojego dlatego wszystko tak rozrośnięte Przy Twoim tempie zakupów lada chwila zabraknie Ci miejsca na rabatach
Przyznam Ci rację odnośnie grupowych nasadzeń zwłaszcza bylin W dużych plamach na dużych przestrzeniach są widoczne i tworzą fajny efekt Ja zawsze zaczynam od paru sztuk a później rozmnażam
Twoja kolekcja bylin wcale blado nie wypada Daj im czas się rozrosnąć

Również pozdrawiam
Gardener27 22:37, 07 cze 2015

Warmia napisał(a)
co się będę wywnętrzniać. Ty już wiesz co.... Ja się po prostu pakuję

Ślicznie dziękuję
Gardener27 22:38, 07 cze 2015

Mirella napisał(a)
Ja jestem zachwycona ogrodem i fotkami

Dziękuję Mirello Do Twoich ujęć daleko mi Chyba czas na lepszy aparat
Gardener27 22:40, 07 cze 2015

Anusia napisał(a)
Kolory zachwycają, moje mizeroty jakoś przetrzymują suszę. U nas ani kropli deszczu.

U mnie od tygodnia też nie padało i wszystko zaczyna schnąć na wiór
Już nie mam siły tego wszystkiego podlewać Może w tym tygodniu spadnie deszcz i Tobie też go życzę
Gardener27 22:42, 07 cze 2015

Dorota123 napisał(a)
Ale masz wypasione lawendy i żurawki, moje dużo bidniejsze.

Dorotko moje lawendy i żurawki na zdjęciach mają dobrych parę lat
Twoje po pewnym czasie też ładnie się zagęszczą
Gardener27 22:48, 07 cze 2015

Agcia napisał(a)
Przemku te gołe róże z Obi co były utknięte w torf u mnie żyją i nawet mają chęć zakwitnąć Tylko mnie zastanawia czy to na pewno Eden Rose skoro ma już pąki.. zobaczę jak się otworzy a jak te Twoje ??

Moje o dziwo też dobrze się mają W najgorszej kondycji jest Edenka Taka malutka, paczków żadnych nie posiada i raczej w tym roku nie zakwitnie Tak czy siak róże żyją i warto było w nie zainwestować
Ciekaw jestem jak Ci zakwitnie Eden ... u Mirelli już kwitnie jak dobrze dziś widziałem
AgataBC 22:50, 07 cze 2015

Gardener27 napisał(a)

Moje o dziwo też dobrze się mają W najgorszej kondycji jest Edenka Taka malutka, paczków żadnych nie posiada i raczej w tym roku nie zakwitnie Tak czy siak róże żyją i warto było w nie zainwestować
Ciekaw jestem jak Ci zakwitnie Eden ... u Mirelli już kwitnie jak dobrze dziś widziałem

u mnie jeszcze z półtora tygodnia też uważam, że zakup udany.
Gardener27 22:55, 07 cze 2015

Mathildis napisał(a)

Moja pęcherznica kwitnie w moim ogrodzie pierwszy raz od 5 lat... przypuszczam, że to dlatego, że ciągle ją cięłam

Aniu ta pęcherznica ma ponad 5 lat i nigdy nie była cięta Od samego początku jak mnie pamięć nie myli kwitła Mam jeszcze szpaler z żółtej którą każdej wiosny mocno tnę i nigdy mi nie kwitła

Mathildis napisał(a)

a teraz to już foch z przytupem... dlaczego u Ciebie krzewuszka tak obficie kwitnie??? ... chyba już wiem... u mnie cień

P.S. uwielbiam szerokie kadry

Masz rację Krzewuszki kochają słońce Mam tę odmianę posadzoną w dwóch miejscach Ta w cieniu nawet nie posiada połowy kwiatów tej co rośnie w słońcu
Dziś szerokich kadrów nie było bo samochody gości stały na trawniku