Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Gardener27 19:48, 26 sty 2016

Jana napisał(a)
Chociaż zrobiłeś w końcu zimowe fotki, ja ani jednego ta rozplenica i w takiej ilości jest obłędna

Widziałem że zimowe fotki są Doczekałaś się zimy

Rozplenica w warzywniku to hit tamtego sezonu W tym też będzie w dużej ilości
Gardener27 19:49, 26 sty 2016

kamila66 napisał(a)
Czy to wiosna, czy to lato, czy to jesień, czy też zima u Ciebie zawsze pięknie

Kamilo jesteś bardzo miła Dziękuję
makkasia 19:51, 26 sty 2016

Przemku czytałam u ...no i skleroza nie pamiętam, że ciemiernikom, które kupiłeś niedawno, zżółkły liście. W tamtym sezonie kupiłam ciemierniki w lutym na Gardenii i przechowywałam je zadołowane (w doniczkach) w większej donicy z wilgotną ziemią - kiedy był mróz chowałam ja do wiatrołapu a jak było na plusie, tak jak teraz to wystawiałam. Udało mi się je przechować w bardzo dobrym stanie do maja.
Trzeba uważać z podlewaniem, muszą miec delikatną wilgoć ale nie za mokro.
Żółtymi liśćmi się nie przejmuj po posadzeniu obetniesz je i odbiją piśkne nowe zielone. Piękna zima 2016 u Ciebie
Gardener27 19:54, 26 sty 2016

Alisonek napisał(a)
Witaj Przemcio
tęskniłeś?
widoki o poranku z Twojego ogrodu jak zawsze przepiękne. zresztą nie ma takich zdjęć na których coś by było nie tak
Pozdrawiam cieplutko
Za ponad miesiąc Gardenia w Poznaniu, dasz radę w tym roku się wybrać?

Witam
Tęskniłem jak wariat Musisz częściej odwiedzać forum
Mam nadzieję że się zobaczymy na Gardenii
olga80 20:02, 26 sty 2016

makkasia napisał(a)
Przemku czytałam u ...no i skleroza nie pamiętam, że ciemiernikom, które kupiłeś niedawno, zżółkły liście. W tamtym sezonie kupiłam ciemierniki w lutym na Gardenii i przechowywałam je zadołowane (w doniczkach) w większej donicy z wilgotną ziemią - kiedy był mróz chowałam ja do wiatrołapu a jak było na plusie, tak jak teraz to wystawiałam. Udało mi się je przechować w bardzo dobrym stanie do maja.
Żółtymi liśćmi się nie przejmuj po posadzeniu obetniesz je i odbiją piśkne nowe zielone. Piękna zima 2016 u Ciebie

Przydatne rady,w niedzielę kupiłam 2 i tak do końca nie wiedziałam czy mam już zacząć je hartować teraz już jestem pewna ,ze tak
Gardener27 20:03, 26 sty 2016

makkasia napisał(a)

Kasiu bardzo dobrze pamiętam Twoje piękne nabytki z Gardenii Doskonale się nimi zajęłaś i dlatego tak pięknie Ci się utrzymały aż do wiosny
Moim zakupionym na początku stycznia w L nawet by święcona woda nie pomogła bo były w fatalnej kondycji Zostały przesuszone i teraz bardzo chorują Dokładam wszelkich starań by poprawić ich stan bezskutecznie niestety
To taka nauczka na przyszłość, jak coś jest brzydkie to się tego nie kupuje zwłaszcza poza sezonem ogrodowym No cóż, nawet jak zrzucą liście zostanie korzeń który posadzę do gruntu Z natury jestem optymistą więc będzie dobrze
Dziękuję za cenne informacje
Gardener27 20:18, 26 sty 2016

Mathildis napisał(a)
Fajne te zimowe zdjęcia... patrzyłam, ale nie dojrzałam dmuszka jajowatego, jest na którymś ze zdjęć? Rozplenica jednoroczna wymiata...
Słyszałam, że już nasiona się w sklepach pojawiły, więc najwyższa pora na łowy, ale siać będę do gruntu, bo na parapetach wszystko mi marnieje...
Cebule w siedzą w donicach potraktowane według Twoich wytycznych... mam nadzieję, że wyjdą na czas i będą cieszyć - postawiłam na narcyzy i szafirki... tulipany bedę oglądać u Ciebie - posadziłeś prawda?

Aniu dmuszek jajowaty tak się prezentował w sezonie ...

Wybór nasion w sklepach jest ogromny Ja już się obłowiłem
Cieszę się że zdecydowałaś się na cebulowe w donicach Na pewno Cię nie zawiodą
Tulipanki i hiacynty u mnie były sadzone w Wigilię

Gardener27 20:20, 26 sty 2016

Jana napisał(a)
ja polecam też włośnicę wielokłosową (mam nadzieję, że nie przekręciłam szybko wschodzi

Muszę zwrócić na nią uwagę na stojakach Jakoś nie rzuciła mi się w oczy
Gardener27 20:27, 26 sty 2016

Agcia napisał(a)
Heeej.. albo chorujesz albo przeczekujesz zimę albo intensywnie żyjesz "w realu". Jeśli to drugie lub/i trzecie to bardzo dobrze i bardzo się cieszę
Tylko daj znać kiedy te rozplenice wysiać.
Pozdrawiam Przemek

Witam

Całe dnie spędzam w pracy a jak już wrócę do domu to nie mam na nic siły
Potrwa to prawdopodobnie do końca lutego i stąd ta nieobecność na forum
Rozplenicę będziemy siać dopiero na początku marcu, jest jeszcze czas bo szybko rośnie
Macham
Gardener27 20:29, 26 sty 2016

iwka napisał(a)
a ja właśnie kupiłam nasiona rozplenicy kosmatej ciekawe co wyrośnie

Też jestem ciekaw Wybór traw jest ogromny Można szaleć