Przemku czytałam u ...no i skleroza nie pamiętam, że ciemiernikom, które kupiłeś niedawno, zżółkły liście. W tamtym sezonie kupiłam ciemierniki w lutym na Gardenii i przechowywałam je zadołowane (w doniczkach) w większej donicy z wilgotną ziemią - kiedy był mróz chowałam ja do wiatrołapu a jak było na plusie, tak jak teraz to wystawiałam. Udało mi się je przechować w bardzo dobrym stanie do maja.
Trzeba uważać z podlewaniem, muszą miec delikatną wilgoć ale nie za mokro.
Żółtymi liśćmi się nie przejmuj po posadzeniu obetniesz je i odbiją piśkne nowe zielone. Piękna zima 2016 u Ciebie
Kasiu bardzo dobrze pamiętam Twoje piękne nabytki z Gardenii Doskonale się nimi zajęłaś i dlatego tak pięknie Ci się utrzymały aż do wiosny
Moim zakupionym na początku stycznia w L nawet by święcona woda nie pomogła bo były w fatalnej kondycji Zostały przesuszone i teraz bardzo chorują Dokładam wszelkich starań by poprawić ich stan bezskutecznie niestety
To taka nauczka na przyszłość, jak coś jest brzydkie to się tego nie kupuje zwłaszcza poza sezonem ogrodowym No cóż, nawet jak zrzucą liście zostanie korzeń który posadzę do gruntu Z natury jestem optymistą więc będzie dobrze
Dziękuję za cenne informacje
Aniu dmuszek jajowaty tak się prezentował w sezonie ...
Wybór nasion w sklepach jest ogromny Ja już się obłowiłem
Cieszę się że zdecydowałaś się na cebulowe w donicach Na pewno Cię nie zawiodą
Tulipanki i hiacynty u mnie były sadzone w Wigilię
Całe dnie spędzam w pracy a jak już wrócę do domu to nie mam na nic siły
Potrwa to prawdopodobnie do końca lutego i stąd ta nieobecność na forum
Rozplenicę będziemy siać dopiero na początku marcu, jest jeszcze czas bo szybko rośnie
Macham