3 Laguny kupiłam w Rosaćwik. Bardzo ładne mają tam róże
Elfe najmocniej pachnie w słoneczny dzień, wtedy czuć ją nawet jak się blisko stoi. W dni pochmurne muszę wetknąć nos w kwiat, żeby poczuć jej zapach.
Gosiu, zmieszczę na pewno W planie mam jeszcze 7 hortensji na pniu, ale nie mogę dorwać w odpowiedniej wysokości i to mnie trochę stresuje. W ubiegłym roku kupiłam takie w kwietniu, a w tym nadal nie ma w sprzedaży, a już czerwiec mamy.
Byliśmy na lodach przy biedronce. Dają olbrzymie gały, ale to raczej sorbety, a ja za takimi nie przepadam. W niedzielę tuż przed odjazdem byliśmy jeszcze raz na naszych ulubionych
Na rabatę różano-hortensjową wybierałam większość róż z serii Parfuma, żeby ładnie pachniały
Nie uwierzysz, ale jeszcze znajdę kilka miejsc na roślinki
Nie podoba mi się jej pokrój. Na razie się płoży, a wolałabym mieć ją w pionie. Dołożyłam jej podpórki. Ciekawa jestem, czy będzie ciągle miała taki pokrój, czy na razie tak się pokłada, bo jest młoda.
Odkryłam niedawno, że mam nornice! Właśnie czytam o szkodach przez nie wyrządzanych w ogrodzie i jestem przerażona. A jeszcze bardziej przeraża mnie, że nie ma na nie skutecznych sposobów.
Może ktoś z was walczył z nimi i wygrał?
u mnie na nornice chyba dzialaja te piszczalki wtykane w ziemie
bo jak widze tzkie podniesione korytarze to wtykam i raczej potem po jakims czasie jest spokoj
na krety wtykam kosie futro do dziur i tez po jakims czasie sie chyba wynosza
nie dziala to wszystko natychmiast ale wydaje mi sie ze jednak dziala