Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój mały zakątek :D

Mój mały zakątek :D

mateuszmichn 01:11, 28 wrz 2014

Mira napisał(a)
Zauważyłam pobielony pień jabłoni.Tak więc fajna stodółka i tradycyjne bielenie drzew owocowych,u nas rzadko to już spotykany widok.
Witam Cię Mateuszu

Tam Mirko zgodzę się z tobą, że coraz rzadziej spotyka się bielenie drzew ale jest w tym jakiś urok.

Jako, że mieszkam na wsi i moi pradziadkowie mieli kiedyś gospodarstwo, więc po przeciwnej stronie drogi mam drugi ogród, trochę większy z częścią wypoczynkową i ta z warzywkami. Proszę oto zdjęcie bielonych drzewek

MiraR 01:45, 28 wrz 2014

Widzę,że nie tylko owocowe są bielone
mateuszmichn 01:50, 28 wrz 2014

tak tak. to sprawka dziadka, ale wyglądają pięknie
mateuszmichn 22:07, 30 wrz 2014

obiecałem wiec wstawiam kilka zdjęć moich koncepcji

Coś takiego, w koło rabaty, a po środku trawnik. Tylko czy te rabaty nie za wąskie?

A tutaj przekrój

Przepraszam, że zdjęcia trochę ciemne. Te plany i przekrój trochę nie dokończone ale to tylko koncepcje
mateuszmichn 22:08, 30 wrz 2014

Kolejna koncepcja

W zasadzie to ta sama koncepcja co wyżej, tylko nieznacznie zmieniona. no i w kolorze
A_gawa 22:15, 30 wrz 2014

Mateusz, przyznaj się. Czym Ty się zajmujesz? Świetne rysunki, aż żal, że ciemne wyszły. Dla mnie rabatki ciut za wąskie. Chyba koncepcję przytłoczył placyk - zbyt dominuje. Mogę tak mówić? Nie będziesz miał za złe? Jestem kompletnym laikiem (szkoda) i tylko spontanicznie piszę swoje wrażenia.

A może jakaś święta trójca w trawie? Ten motyw osobiście niezwykle mi się podoba.

A dlaczego przed czerwonym domem (?) nic nie wsadziłeś?
A_gawa 22:17, 30 wrz 2014

No już doczytałam... Teraz mi wstyd...no wyleciało z łepetyny Twoje zajęcie.
mateuszmichn 22:17, 30 wrz 2014

teraz kilka koncepcji. Wiem, że bardzo podobne one są wszystkie ale najlepiej jak są to kręte rabaty, bo przecież chcę powiększyć ogród

1 Trawnik zawarty w trzech kołach, taras w miarę normalnych rozmiarów na ten zakątek, no i drugi taras, taki malutki na pokrywie od studni, jedynie krzesło się zmieści ale zawsze coś

2 Jedna część owalna, a druga geometryczna

A_gawa 22:23, 30 wrz 2014

Te babskie krągłości robią na mnie wrażenie! Tylko jaka nieśmiała ta fotografia...tak się chowa za czarną woalką.
No nie wiem czy ktoś tu jest Ci potrzebny. Cha cha
Czekam co dalej.
mateuszmichn 22:23, 30 wrz 2014

A_gawa napisał(a)
Mateusz, przyznaj się. Czym Ty się zajmujesz? Świetne rysunki, aż żal, że ciemne wyszły. Dla mnie rabatki ciut za wąskie. Chyba koncepcję przytłoczył placyk - zbyt dominuje. Mogę tak mówić? Nie będziesz miał za złe? Jestem kompletnym laikiem (szkoda) i tylko spontanicznie piszę swoje wrażenia.

A może jakaś święta trójca w trawie? Ten motyw osobiście niezwykle mi się podoba.

A dlaczego przed czerwonym domem (? ) nic nie wsadziłeś?

dziękuję, że podobają ci się moje rysunki.
to, że mam tego technika tak właściwie nie zobowiązuje, bo jakąś tam wiedzę posiadłem ale gorzej z zastosowaniem. No a największy problem to zazwyczaj pieniądze, bo nieraz szkoda wydać trochę pieniędzy. Poza tym mogę wymieniać wiele roślin nazwami polskimi i po łacinie ale to polega wszystko na umiejętnym połączeniu roślin ze sobą, a z tym u mnie problem