Nie polecam pustynnika. Rośnie wieeeelki, jeśli rośnie... Bo mi wygniwał mi trzykrotnie aż się poddałam. Na tle innych roślin, dla mnie kwitnie krótko, a potem calość zamiera. Jezówki w porównaniu z nim kwitna niemal nieprzerwanie, trytomy dwukrotnie (nigdy nie widziałam bisłych) róże cały sezon, zawilce długo.. Ja bym wybrała jeżowki.
Ps. Pustynniki sa drogie. Posadz kilka na próbe ale nie kupuj od razu całego łanu. Wg mnie fajnie uzupełnia rabatę , natomiast jesli ma byc akcentem ozdobnym przez cały sezon to nie on
Aczkolwiek są piękne....
Ola byc może to kwestia gleby i przymrozków. U mnie Variegata, którą mam od 2012 nigdy jesienia nie zachwycała. Ale u mnie nawet ambrowce sie nie chcą wybarwić, bo mam lato do grudnia
Ale mnie ta molinia tylko w pierwszym sezonie zachwycała a teraz raczej urodą nie grzeszyła. Zobaczymy jak w tym sezonie, bo w ubiegłym podsuszyło ja słonce
Kochana zdaje sobie z tego sprawę ale tak mi sie podobają ze muuuuuuusze spróbować. Kupię tylko kilka sztuk. W kolejce jak nie wypali sa trytoma i jeżówka właśnie zawilce odpadają bo.to tooooootalna patelnia