Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* » Edycja postu

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :*

siakowa 21:32, 20 lis 2017

ren133 napisał(a)

Od dwóch dni siedzę u Ciebie i już się nieźle orientuję.
Śmiałków kupiłaś 40szt i tyle masz czy dzieliłaś?
Molinia co 40cm a śmiałki co 50cm?
o matulu. A ja ani ciastka ani kawy...
Jak tam mówisz to tak pewnie jest posadzone ale kilka sztuk śmiałka dzielilam tyle że wylądował Przy domu. Takze można Przyjac że tam jest te 40
siakowa 21:33, 20 lis 2017

anna_t napisał(a)
ślicznie, też bym już chciała
ja się bardzo cieszę że śniegu w tym roku. a myślałam że w calej Pl sypnelo.
ren133 21:47, 20 lis 2017

siakowa napisał(a)
o matulu. A ja ani ciastka ani kawy...
Jak tam mówisz to tak pewnie jest posadzone ale kilka sztuk śmiałka dzielilam tyle że wylądował Przy domu. Takze można Przyjac że tam jest te 40

Uff ... bo właśnie doczytałam, że dzieliłaś i zaczęłamsię zastanawiać ile ich trzeba żeby taki powalający efekt uzyskać? A czy molinii jest jednak więcej?
Reasumując ... rabata śmiałkowo-moliniowo-sesleriowa jest długa na 10m i szeroka na 2m/2,5m?
jankosia 22:40, 20 lis 2017

A to skoro już pytania się posypały w twoją stronę to i ja skorzystam. Nigdy nie miałam tych niskich molinii, od początku zakochana byłam w trzcinowatych. Czy trzęślica moda łamie się w którymś momencie czy stoi sztywno przez całą zimę? Bo kurczę widziałam u TG ogień po prostu, a nie trawę i nie mogę teraz o niej zapomnieć, a przydałaby mi się czerwień. Dlatego też podpytywałam cię o odmianę. U nich było coś czerwienszego od Edith I dojdę do tego co to było No, ale muszę najpierw wiedzieć czy warto. Warto twoim zdaniem? Pewnie późno rusza, ale dla mnie ważniejsze czy stoi przez zimę
siakowa 23:16, 20 lis 2017

ren133 napisał(a)

Uff ... bo właśnie doczytałam, że dzieliłaś i zaczęłamsię zastanawiać ile ich trzeba żeby taki powalający efekt uzyskać? A czy molinii jest jednak więcej?
Reasumując ... rabata śmiałkowo-moliniowo-sesleriowa jest długa na 10m i szeroka na 2m/2,5m?
Molinia jest też wrzucona po 3 między śmiałka ale. Ją zjadł.
Wymiary chyba się zgadzaja
siakowa 23:17, 20 lis 2017

jankosia napisał(a)
A to skoro już pytania się posypały w twoją stronę to i ja skorzystam. Nigdy nie miałam tych niskich molinii, od początku zakochana byłam w trzcinowatych. Czy trzęślica moda łamie się w którymś momencie czy stoi sztywno przez całą zimę? Bo kurczę widziałam u TG ogień po prostu, a nie trawę i nie mogę teraz o niej zapomnieć, a przydałaby mi się czerwień. Dlatego też podpytywałam cię o odmianę. U nich było coś czerwienszego od Edith I dojdę do tego co to było No, ale muszę najpierw wiedzieć czy warto. Warto twoim zdaniem? Pewnie późno rusza, ale dla mnie ważniejsze czy stoi przez zimę
mówisz że najważniejsze czy stoi?
No. Stoi dopiero na wiosnę pojedyncze kłosy się łamią. A mówię to z całą pewnością bo zima była śnieżna ostatnio i stała
jankosia 23:59, 20 lis 2017

siakowa napisał(a)
mówisz że najważniejsze czy stoi?
No. Stoi dopiero na wiosnę pojedyncze kłosy się łamią. A mówię to z całą pewnością bo zima była śnieżna ostatnio i stała

No wiesz, czy najważniejsze to nie wiem, pewnie zależy ile się nasadzi Na razie luźno rozważam, decyzja była że palczatki, ale zobaczyłam molinie w jesiennej szacie... Nadal bliżej mi do palczatek, ale szukam info, rozważam i pytam posiadaczy alternatywy
nawigatorka 08:01, 21 lis 2017

siakowa napisał(a)
w te pędy, apalilam wszystkie swiexzniki jakie miałam cudna atmosfera. Już ostatkiem sil powstrzymuje się od wyciągania ozdób.
jabpo karton wczoraj szlam alensie powstrzymałam. Ze względów zawodowych trafia do mnie mnóstwo świec. A teraz już mi się kończą codziennie spałam przynajmniej kilka takich grubych. Bus zakupić nowe
nawigatorka 08:02, 21 lis 2017

U mnie ed tez stoi na baczność. Cała zime
jankosia 12:53, 21 lis 2017

nawigatorka napisał(a)
U mnie ed tez stoi na baczność. Cała zime

Dzięki, cenne info.