Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna » Edycja postu

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

20:40, 05 sie 2016
Mala_Mi napisał(a)

Merinque jest dość wiotka, na początku stoi, ale potem jak wybuja to się już pokłada. Ale są śliczne.. można im wybaczyć.

Te pojedyncze są sztywniejsze decydowanie.

Moje Merinque ..jest niskie ..tak jak podaja max do kolan ...bardzo podobna do Milkshake ...ale ogólnie jak dla mnie jest kiepska ..słabo przyrasta...w zasadzie beznadziejnie wolno mi przyrasta a najstarsze kwiatki się pokładają ...ucinam.

kupiłam sobie secret affair i delicius candy - ta to ma piękny głęboki kolor...aparat nie odda jej koloru o nich cos pewnie bede umiec napisac za rok...jak nie wygnija

nawigatorka 21:06, 05 sie 2016

Moje maringue stoi na baczność.dosc wysoka jakies 60 cm. Przyrosla tez sporo od zeszlego roku mimo ze na wiosne je przesadzalam.
Danucha 21:20, 05 sie 2016

eee_taam napisał(a)

Moje Merinque ..jest niskie ..tak jak podaja max do kolan ...bardzo podobna do Milkshake ...ale ogólnie jak dla mnie jest kiepska ..słabo przyrasta...w zasadzie beznadziejnie wolno mi przyrasta a najstarsze kwiatki się pokładają ...ucinam.

kupiłam sobie secret affair i delicius candy - ta to ma piękny głęboki kolor...aparat nie odda jej koloru o nich cos pewnie bede umiec napisac za rok...jak nie wygnija

delicius candy ciemniejsza jest od secret affair?
Madzenka 21:40, 05 sie 2016

Ha dyskusje jzowkowe, jakże je lubię
Ja mam tylko Romantic Affairs, ale stosunki nie moga byc romantyczne tylko sekretne wtedy jest gorący kolor Moje Affairs tez leżą ale sa blade...

Danutka nic nie wycinaj, tu sie dyskutuje, wymienianopinei.

Z wypowiedzi znawczyń jezowek wynika, ze nalezy je dzielic wiosna zaraz po przebudzeniu sie ich. Ale cyz ja doczekam do wiosny czy podziele jesienia? Moze jednak poczekam aby ich nie straciłć?
Madzenka 21:59, 05 sie 2016

Kochani pora zaplanować w kalendarzu czas na Festiwal Traw 25 wrzesnia
link do wątku
nawigatorka 22:12, 05 sie 2016

A doslownie teraz z M zastanawiamy sie jak bedzie w tym roku a tu niespodzianka.watej juz jest.super.bedziemy i my oczywiscie
Rench 22:16, 05 sie 2016

Madzenka napisał(a)
I tu jezowki lezą co wcale mi nie przeszkadza. W oczekiwaniu na tłoczenie róż królują jezowki

Hammeln sadzone pózną wiosna maja pierwsze kłosy, a z 5 moich ulubionych ogrodowych po przesadzeniu kwitnie jeden kwiat.... A miały konweniować z perovskią... Ogrodniczkowanie uczy cieprliwosci. Moze za rok ta rabata będzie ładna...

Śliczna ta rabata.
Musze dokupić takich pełnych jeżówek,po tej zimie jedna się uchowała,może dadzą radę w kolejnych.
Madzenka 22:35, 05 sie 2016

Zostawiam mój wpis u Ren nt grabów sadzonych wiosną
ren133 napisał(a)
I żeby nie bylo tak kolorowo ... chyba mam problem z grabami ... zauważyłam ostatnio, że nie przyrastają za wiele i mają część takich przyschniętych i zwijających sie liści Wiecie może co to może być i jak z tym sobie poradzić?

Mam to samo mimo, ze na szpeciele robiłam moim młodym grabom oprysk promanalem, potem w maju Ortusem a w lipcu Envidorem. Bardziej podejrzewam niedostatek wody, aktualnie moje w upały dostaja konewkę wody pod dzrewko ci drugi, max trzeci dzien. Od razu odżyły i zaczęły wypuszczać drobne nowe liscie
Ja nie panikuję, za rok graby dadzą czadu

Moj "stary " 6 latetnia zwyoplot grabowy zaatakował mączniak! Wez i opryskaj 33 M żyopłotu z dwóch stron....otruję sie przecież....
nawigatorka 22:39, 05 sie 2016

Maczniak.... ech
Moje w tym roku wygladaja naprawde dobrze. mowie o tych w zywoplocie.
Przyrastaja szybko i wygladaja zdrowo.u mnie tez opryski pomogly.u mnie to byl treol,ortus i mospilan dwa razy.
stychaz 23:16, 05 sie 2016

Niestety nie dojadę nie wykupcie proszę tylko wszystkich niskich werben. Do następnego razu :*