Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna » Edycja postu

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Mysza 13:13, 12 wrz 2016

Madżenko zdjęcia jak zawsze podnoszą mnie na duchu.Masz wszystko dopięte na ostatni guzik.
Czy berberysy bagatella zasilasz jakoś??
Moje coś kiepsko się przebarwiają.Część mam posadzonych w strefie półcienistej, a część na pełnym słońcu cały dzień.Nie ma różnicy w ich kolorze...hm...??Jak myślisz co z nimi nie tak??
Macham.
Madzenka 18:45, 12 wrz 2016

Dzięki za wizyty i wyrozumiałość do spostrzeżeń
Madzenka 18:47, 12 wrz 2016

Mysza napisał(a)
Madżenko zdjęcia jak zawsze podnoszą mnie na duchu.Masz wszystko dopięte na ostatni guzik.
Czy berberysy bagatella zasilasz jakoś??
Moje coś kiepsko się przebarwiają.Część mam posadzonych w strefie półcienistej, a część na pełnym słońcu cały dzień.Nie ma różnicy w ich kolorze...hm...??Jak myślisz co z nimi nie tak??
Macham.

Najbardziej czerwone sa młode przyrosty, zatem jesli ich nie tniesz to stopniowo zielenieją

Nawoże je standardowo tak jak wszystko inne rosliny
Madzenka 18:49, 12 wrz 2016

Borbetka napisał(a)
Przesadzać można, tylko musi być woda. Jak się uparłam, to i w pełni sezonu kopałam. Łatwiej jest jednak wiosną lub jesienią. Nie trzeba pilnować i latać w konewką.

Moniko dokładnie tak jak piszesz. Lrzesadzać można tylko trzeba latać z konewkami lub szlauchem.... Dla bylin to idelany moment na przesadzanie, trawom tez nie powinno zaszkodzic.
Makao_J 19:55, 12 wrz 2016

Przesadziłam. Nie mogłam doczekać się efektu. Szlauchem zlałam solidnie. Może się uda.
Madzenka 23:53, 12 wrz 2016

Ha nasze dążenie do doskonałości
Madzenka 23:53, 12 wrz 2016

Jakby ktos nie pamiętał to na tablicy ogłoszeń przypomnienie o Festiwalu Traw w Wojsławicach 25.09
https://www.ogrodowisko.pl/watek/7101-swieto-traw-wojslawice-25-wrzesnia-2016
AgataP 09:11, 13 wrz 2016

Przemyślenia prawidłowe, podpisuję się pod nimi.... nie po to robiłam zadaszenie tarasu, by z cienia i chłodu nie korzystać
lojalna_ 09:14, 13 wrz 2016

Jak napisze to trudno sie bedzie wycofać trzy roze wybrane wiosna beda u mnie juz sie boje hahahha. Nie pytaj jakie bo wstyd bedzie jak zas zmienię zdanie to ja bede pytała o wszystko ))))) ekscytacja hihi

Pieknie masz nieustannie )))))
MagdaBaj 19:51, 13 wrz 2016

Marzenka masz piękne drzewka z białym pniem to chyba z przodu przy ogrodzeniu. Czy to brzoza taka zwisająca niska?Pięknie masz. Mało mam czasu, ale jak tylko mogę to zaglądam do Ciebie.
Pisałaś mi kiedyś o wiśniach umbrach. Chciałabym je u siebie sadzić na wiosnę. Powiedz mi jak możesz ile miejsca od tuj potrzebują i kiedy najlepiej je posadzić. Pomiędzy nie limki. Tyle samo sadzić co wiśnie póżniej?Limki przesadziłabym teraz dlatego pytam
Dziewczyny czy myślicie że Bio-sept to dobry środek na magnolię z liśćmi na których są plamy?