Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna » Edycja postu

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Kawa 09:06, 24 sty 2017

Madżen zdrowia dla rodzinki życzę
ana_art 09:07, 24 sty 2017

znowu orteza?
ferie potrwają chyba do połowy lutego, jak nie do końca...
Madzenka 18:55, 24 sty 2017

Ana orteza na kolanie od 4 lat w czasie jazdy na nartach. Kolano jest niestabilno i czekam aż będzie na tyle uszkodzone aby zrobić artroskopie.... Na chwile obecna specjalnie nie dokucza a orteza stabilizuje

Masz racje nie ma liczyc na luz w górach, u nas apogeum bedzie przez dwa ostatnie tygodnie lutego , czyli w czasie ferii Dolnego Śląska i Mazowieckiego
Madzenka 19:00, 24 sty 2017

Kawa trzymamy się i nie dajemy przeciwnościom losu

Mirello kiedyś ktoś mi powiedział, ze zatęsknię UE jeszcze do bagna w moim ogrodzie, gdy rośliny podrosną. Wystrzczyly 3-4 lata i nie ma śladu po bagnie

Eee tam najintensywniej jeździ na nartach Śląsk, Małopolska, Dolny Śląsk. Potem lubuskie, wielkopolskie, mazowieckie
Nie wiem jak u Was z Rezszowem ale pewnie podobnie jak Śląsk i dolny Śląsk...
Teraz na nartach jeździ zdecydowanie więcej osób a sezony coraz krótsze. Każdy chce się nacieszyć białym szaleństwem stad tłoki.

Kasya Silberfeder to największy i najszerszy miskant u mnie. Ale za to swietnie zasłania tam gdzie taka potrzeba
siakowa 19:38, 24 sty 2017

Przyszłam pozdrowić
Makao_J 20:06, 24 sty 2017

Madzenka napisał(a)
Ana orteza na kolanie od 4 lat w czasie jazdy na nartach. Kolano jest niestabilno i czekam aż będzie na tyle uszkodzone aby zrobić artroskopie.... Na chwile obecna specjalnie nie dokucza a orteza stabilizuje

Masz racje nie ma liczyc na luz w górach, u nas apogeum bedzie przez dwa ostatnie tygodnie lutego , czyli w czasie ferii Dolnego Śląska i Mazowieckiego

Jakby Cię usłyszał mój trener od tańca tzn. o problemie z kolanem, to szybko by Ci wybił wszelkie zabiegi z głowy chyba że wskazania do zabiegu potwierdził lekarz dla sportowców.
On przeszedł tyle kontuzji kolan i kręgosłupa że gdyby słuchał ortopedów i chirurgów u których był to już dawno byłby kaleką a tak to dalej tańczy.

Ostatnio odwiódł od operacji kolana jednego ze swoich uczniów i kazał skontaktować się z takim lekarzem w Wawie. Okazało się że operacja nie jest konieczna bo kolano samo się odbuduje ale musi na 6 miesięcy odłożyć taniec, narty i siatkówkę.

Ale decyzja należy do Ciebie.
Ja mam uszkodzone więzadła i byłam u lekarza dla sportowców. Nie miałam operacji choć ortopeda mnie wysyłał ale na pewne rzeczy muszę uważać.

edit. Zapomniałam wspomnieć że mój trener kocha narty ale w związku z kontuzją kolan musiał przejść na snowboard. Nie żałuje.
Madzenka 21:33, 24 sty 2017

Makao właśnie dlatego nie robię artroskopii. Dzięki jodze mocno wzmocniłam mięśnie i ueslatyczniłam. Prędzej sobie osocze bogatopłytkowe wstrzyknę niż zrobię artroskopie. Do kolana trzeba wirtuoza ze skalpelem a takich w Polsce niewielu i cenią się baaaardzo....
Madzenka 21:37, 24 sty 2017

siakowa napisał(a)
Przyszłam pozdrowić

Chyba wypoczęłaś w ferie. Idę do Ciebie odwzajemnić pozdrowienia
Makao_J 21:46, 24 sty 2017

Madzenka napisał(a)
Makao właśnie dlatego nie robię artroskopii. Dzięki jodze mocno wzmocniłam mięśnie i ueslatyczniłam. Prędzej sobie osocze bogatopłytkowe wstrzyknę niż zrobię artroskopie. Do kolana trzeba wirtuoza ze skalpelem a takich w Polsce niewielu i cenią się baaaardzo....

I bardzo dobrze. Tak trzymaj.
Nie ufaj ortopedom. Oni wszystko by operowali i wycinali.
Kasya 21:49, 24 sty 2017

Madzenka napisał(a)

Kasya Silberfeder to największy i najszerszy miskant u mnie. Ale za to swietnie zasłania tam gdzie taka potrzeba

ja poki co jestem bardzo niezadowolona bo sie rozwala na boki, nie trzyma pionu i przez to jest brzydki