Ana orteza na kolanie od 4 lat w czasie jazdy na nartach. Kolano jest niestabilno i czekam aż będzie na tyle uszkodzone aby zrobić artroskopie.... Na chwile obecna specjalnie nie dokucza a orteza stabilizuje
Masz racje nie ma liczyc na luz w górach, u nas apogeum bedzie przez dwa ostatnie tygodnie lutego , czyli w czasie ferii Dolnego Śląska i Mazowieckiego
Kawa trzymamy się i nie dajemy przeciwnościom losu
Mirello kiedyś ktoś mi powiedział, ze zatęsknię UE jeszcze do bagna w moim ogrodzie, gdy rośliny podrosną. Wystrzczyly 3-4 lata i nie ma śladu po bagnie
Eee tam najintensywniej jeździ na nartach Śląsk, Małopolska, Dolny Śląsk. Potem lubuskie, wielkopolskie, mazowieckie
Nie wiem jak u Was z Rezszowem ale pewnie podobnie jak Śląsk i dolny Śląsk...
Teraz na nartach jeździ zdecydowanie więcej osób a sezony coraz krótsze. Każdy chce się nacieszyć białym szaleństwem stad tłoki.
Kasya Silberfeder to największy i najszerszy miskant u mnie. Ale za to swietnie zasłania tam gdzie taka potrzeba
Jakby Cię usłyszał mój trener od tańca tzn. o problemie z kolanem, to szybko by Ci wybił wszelkie zabiegi z głowy chyba że wskazania do zabiegu potwierdził lekarz dla sportowców.
On przeszedł tyle kontuzji kolan i kręgosłupa że gdyby słuchał ortopedów i chirurgów u których był to już dawno byłby kaleką a tak to dalej tańczy.
Ostatnio odwiódł od operacji kolana jednego ze swoich uczniów i kazał skontaktować się z takim lekarzem w Wawie. Okazało się że operacja nie jest konieczna bo kolano samo się odbuduje ale musi na 6 miesięcy odłożyć taniec, narty i siatkówkę.
Ale decyzja należy do Ciebie.
Ja mam uszkodzone więzadła i byłam u lekarza dla sportowców. Nie miałam operacji choć ortopeda mnie wysyłał ale na pewne rzeczy muszę uważać.
edit. Zapomniałam wspomnieć że mój trener kocha narty ale w związku z kontuzją kolan musiał przejść na snowboard. Nie żałuje.
Makao właśnie dlatego nie robię artroskopii. Dzięki jodze mocno wzmocniłam mięśnie i ueslatyczniłam. Prędzej sobie osocze bogatopłytkowe wstrzyknę niż zrobię artroskopie. Do kolana trzeba wirtuoza ze skalpelem a takich w Polsce niewielu i cenią się baaaardzo....