Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna » Edycja postu

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 09:44, 29 sty 2017

Margarete napisał(a)
I ja się dołączam do babciowych pozdrowień. Moja mama - odpukać trzyma się dobrze.
U nas śnieg utrzymuje się bez przerwy od Trzech Króli tyle że wtedy były szalone dwucyfrowe mrozy i dzień i w nocy a teraz jest lepiej - w dzień w okolicy zera i słońce a w nocy do minus 15 nawet. Już wolę taką zimę niż szarość i chlapę z ubiegłych lat. Ta pogoda sprzyjała naszym łódzkim dzieciom bo właśnie kończą się u nas ferie, a nie wszystkim udało się wyjechać więc górki tu obok mnie na osiedlu "obstawione" od rana do wieczora
Dobrze że śnieg poprzykrywał ogród bo mniej będzie strat przy tych mrozach.
Za to ptaki jedzą jak szalone, codzienna porcja taką sama jak w grudniu teraz wystarcza im na pół dnia.

Małgosiu u mnie może po tym weekendzie zniknie śnieg!
Ale jakoś tegoroczna zima fajna jest dzieki tej bieli!

Tylko auta jej nie wytrzymują... dwa służbowe mi sie popsuły ...
Dorotka 10:54, 29 sty 2017

Witaj Marzenko, sto lat mnie tu nie było. Ale wróciłam i wpadłam się przywitać
oliwka 15:48, 30 sty 2017

Fajna i nie jest uciazliwa w miescie - ulca sa czarne
Zdrówka dla mam. A czy trzcinniki też będzie można ciąć. Posadzilam w ub roku na działce. Wczoraj jeszcze nie widziałam młodych traw - w ub roku już widać było młode zdzbla.
Madlenn 16:18, 30 sty 2017

witaj Madzenka
Jestem nowa na tym forum, natknęłam sięprzypadkiem szukając ratunku dla moich kilku kulek bukszpanów -pierwszych moich roślinek...
Niezmiernie się cieszę ze trafiłam w to miejsce
Po obejrzeniu Twej wizytówki wprost nie mogę wyjść z zachwytu - Twoje zrealizowane madżenie stało się moim
Gratuluję wytrwałości i siły w realizowaniu tak wspaniałego ogrodu i oczywiście efektów
Na zdjęciachnie widać jaki kształt ma Twój ogród - Twoja działka i jak rozmieszczone sa rabaty, chcę Cię prosić jeśli mogę, o wklejenie planu działki z budynkiem i rabatami tak jakby rzutu z góry - oczywiście może być bardzo uproszczony.
Oglądam te zdjęcia i marze i marze i marze o takim samym ogrodzie...
u mnie póki co trawnik warzywnik maliny borówki i kilka dzrewek owocowych ale jako że w domku zamieszkaliśmy na święta i kostka zrobiona na wiosne ruszy ogrodzenie to ja też wiosną zamierzam z ogrodem ruszyć z kopyta!!
Margarete 16:49, 30 sty 2017

Madzenka napisał(a)

Małgosiu u mnie może po tym weekendzie zniknie śnieg!
Ale jakoś tegoroczna zima fajna jest dzieki tej bieli!

Tylko auta jej nie wytrzymują... dwa służbowe mi sie popsuły ...

U nas i snieg sie nadal dobrze trzyma i ...auta póki co (odpukać!) też
Pomijając mój epizod z włażeniem przez bagaznik...ale to nie była wina mrozu tylko awarii pilota przy kluczykach
Kasya 16:59, 30 sty 2017

No wlasnie ta zima u mnie tez jakoś wyjątkowo sniezna
I najważniejsze ze śnieg leżał przy duzycch mrozach
Makao_J 18:21, 30 sty 2017

U nas też leży śnieg. Najgorsze jednak jest to że pod nim jest gruba warstwa lodu. Bardzo ciężko się chodzi pieszo. Wszędzie stale sypią solą ale nie wiele to pomaga. Wszyscy poruszają się metodą na pingwina.
Madzenka 18:58, 30 sty 2017

Zima zdecydowanie w odwrocie. Na tyle czuje odwilż, ze wrociłam do domu w półbutach z biura, nie poczułam zimna w nogi na tyle, ze zapomniałam o kozakach

Moi drodzy skoro wiosna czas pomysleć o spotkaniu na Gardeni
Dla przypomnienia wątek tu
https://www.ogrodowisko.pl/watek/7400-gardenia-2017
nawigatorka 19:14, 30 sty 2017

Od jakiegoś czasu o gardeni myślę...Bo chyba mnie ominie...
Wendy79 19:15, 30 sty 2017

Marzenko, a u nas ( czyli 30 km dalej od Ciebie ) od 2 stycznia leży śnieg i na razie ma się dobrze. Ostatnio jeżdżąc rano do pracy sprawdziliśmy: różnica temperatur miedzy naszymi miejscowościami - 5 stopni.