Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna » Edycja postu

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 06:25, 23 mar 2015

jalos napisał(a)
Marzenko, z pracami w ogrodzie ruszyłaś galopem i Twój wątek też galopuje tak, że ledwie nadążam
Pięknę drzewka udało Ci się zdobyć.
A napisz mi proszę czy te brzozy doorenbos to też tak sypią tymi brązowymi blaszkami jak zwykła brzoza?
Bardzo chciałabym mieć brzozę, ale małżonek marudzi, że bzie syf na tarasie i w związku z tym i w domu.

Nie jestem w stanie autorytarnie stwierdzić bo moje rosną na rabatach z kora, są niewysokie i nawet jesli sypia to na kore. Ale tego nie zauwazylam. Skocz do Syli ma duze dooorenbosy ichyba z 7 szt bedzie wiedziała
Madzenka 06:25, 23 mar 2015

stychaz napisał(a)

Donoszę, że sztuczny mech jest w ZC

Ale to pewnie ten sztucznie zielony, taki na giełdzie teź był a ja szukam sylikonowego
Madzenka 06:27, 23 mar 2015

Malgosik napisał(a)

To się urobiliście z tym wykorzenianiem brzóz.
Ja mam dylemat jak ciąć graba pendulę. Czy pozwalać mu narastać na górze a od strony pnia podcinać, by wyrósł szeroki parasol i stworzyć pod nim miejsce na kryjówkę, ławeczkę, a może te gałązki rozrastające się na boki ciąć, by się parasol nie rozpościerał mocno tylko tworzył bliżej pnia. Mogę jeszcze zostawić go w spokoju Narazie nie wiem czego chcę. Gdyby był w środku rabaty jak Twoje brzozy pewnie bym go zostawiła w spokoju, ale jest na wpół na rabacie, a na wpół nad trawnikiem i przejściem do ogrodu.

Pokazałaś fotkę tego graba? Bo go trzeba ocenić organoleptycznie. Graba pendula jeszcze nigdy nie widziałam, buki tak isą zwykle o bardzo wąskim pokroju
Madzenka 06:29, 23 mar 2015

Gabisia napisał(a)
Madżenko,
łączę się z Wami w sprawie wykopywania drzewek…
My wykopywaliśmy katalpę.
Miało być lekko, szybko i płytko, a było długo, z siekierami i z wieszaniem się i kładzeniem na pniu

Wertykulacja za tydzień.
I mają przyjechać platany - no z obaczymy...

Całusy!

Gdybysmy były takie mądre jak teraz w czasie sadzenia drzew.... Nie byłoby siekierki
Jestem ciekawa z jak dużą korona platany zamówiłaś?
Madzenka 06:32, 23 mar 2015

Rench napisał(a)
Też się przymierzam do odkurzacza,ale czy on kamyków nie wciąga ?
Wszędzie rewolucje,ech...
Co ta wiosna wyrabia z Wami

Nawet się nie łudź, ze na kamykach bedziesz odkurzać. On ma siłe ssania jak rakieta i nie mozna wciągać kamyków, bo uszkodzisz noże do rozdrabniania lisci. Z kamyków musisz liscie wydmuchiwać..... a przy okazji jak ma się drobny zwirek wydmuchujemy najmniejsze kamyki....
Madzenka 06:35, 23 mar 2015

ZielonaAnia75 napisał(a)
Brzozy to niezwykle wartościowe drzewa, chociażby z uwagi na oskołę, czyli sok z nich, który właśnie M zaczął zbierać. Polecam, woda ta posiada wiele właściwości m.in. oczyszcza organizm, można nim przemywać twarz itd... POLECAM DROGIE PANIE I PANOWIE

Wiem o tym i za to cenie brzozy ale gdybym miała do butelek zbierac ich płyn to wole pójśc do sklepu ekologicznego i kupic. Skad na takie rzeczy brac czas jak sie duzo pracuje? Moje brzozy z podciętych witek wczoraj płakały, zbierały sie na nich krople soku. Przecież butelek na gałęziach nie zawiesze?
Madzenka 06:37, 23 mar 2015

Przepraszam ale odpowiadam tylko na pytania.
Pozdrawiających i zaglądajacych WITAM i macham grupowo Miłego słonecznego dnia życzę

W nocy było tylko -2 , ufff
Monic 06:42, 23 mar 2015

U mnie -6 Aż się boje o lawendy, bo przy gruncie pewnie więcej na minusie, a ja je już ścięłam w sobotę
Karol99 06:53, 23 mar 2015

U mnie wczoraj było -9, patrzyłem i nie wierzyłem.
Ensata 08:53, 23 mar 2015

Madzenka napisał(a)

Jakie klony? Nie posiadam.

Wysokie drzewka przycinam nozycami na wysięgniku. Tzn M przycina bo urzadzenie za cięzkie dla kobiety
Kurcze, coś zmyśliłam? Wydawało mnie się, że planujesz zakup? Zazdroszczę współdziałania, mój M prawie symuluje zawał na hasło "chodz mi pomóz w ogrodzie" Teraz mi zbił jedną trumienkę do warzywniaka i od razu ma chorą rękę