Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna » Edycja postu

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Rench 20:44, 23 mar 2015

Mój pomaga tylko w 2 przypadkach.
Albo kiedy jestem bardzo wkurzona i woli nie ryzykować,albo bardzo,bardzo miła
Normalnie nie reaguje

Podgoliłam moją lawendę na jeża,nic nie wypuszczała jeszcze.
A u ciebie coś widać,że rusza?
Zanim moja lawenda dożyje 6 lat,to ją ukatrupię i nie będzie problemu jak ją mam ciąć
makkasia 21:01, 23 mar 2015

Magda70 napisał(a)
Dziewczyny...zawsze są jakieś wyjątki od reguły
Wam się tacy wyjątkowi mężowie trafili [/quote

TAAAAA
makkasia 21:01, 23 mar 2015

dubelek
Madzenka 21:02, 23 mar 2015

Moja lawenda w roznym stadium, na jednych krzaczkach widać maciupeńkie sreberko, na innych cisza.
Madzenka 21:05, 23 mar 2015

Ensata napisał(a)
Ja zrobiłam z nich kule i tak chyba zostawiam, tzn, urąbałam jedną i doczytałam, że po 6 latach cięcie odmładzające, a tak kosmetyka i teraz sama nie wiem..Tzn, chyba zostawię kule

Prawidłowe cięcie jest w półkule.
Ja młode okazy przyciełam na 10 cm, duze kilkuletnie na ok 20 ale chyba je jeszcze raz ciachne
Madzenka 21:07, 23 mar 2015

monteverde napisał(a)
U mnie w nocy był mróz, ale wszystko w porządku, kwiatki mają się dobrze,dużo sadzisz tych powojników? pozdrawiam Marzenko

Kupiłam 4 szt ale posadziłam tylko 3. Jeden powędruje do tesciowej.
Agnieszka_B 21:07, 23 mar 2015

pozdrowienia zostawiam
Madzenka 21:07, 23 mar 2015

Zielona napisał(a)
Marzena. No masakra, masakra... W dodatku zaatakowało nie tylko jedną brzozę. Z tyłu działki miałam ich sporo, a zostało kilka. Odkryliśmy to paskudztwo po... okropnym zapachu! Wydzielają cuchnący mocznikowy smród. Tunele w pniach były ogromne, drążone w pionie.
Domyślam się, kiedy drzewa zostały zaatakowane. Podczas przygotowywania działki pod trawnik zleciliśmy wyrównanie terenu. Wtedy Pan podjeżdżając do drzew, poranił ich pnie bronami. Dokładnie w tych miejscach zadomowiły się czerwone godzille... Ale sytuacja opanowana. Zdjęć nie robiłam, bo jedyne, o czym myślałam, to o uchronieniu nosa Poza tym nie chciałam siać paniki na forum. Wiesz sama jakim echem odbija się każda informacja podana tutaj

Dzięki za info o sadzeniu. Planuję w miejscu brzozy spore drzewo, by zachować proporcje z pozostałymi, więc musimy przyłożyć się do oczyszczenia terenu.

Poczytałam trochę o niech, paskudztwo. Skad sie cos takiego bierze... Będę wyczulona na takie wielkie motyle....
Madzenka 21:10, 23 mar 2015

Magda70 napisał(a)
Dziewczyny...zawsze są jakieś wyjątki od reguły
Wam się tacy wyjątkowi mężowie trafili

Madzia masz racje Dziewczyny miały pecha. Moj M naprawde lubi pracę w ogrodzie. Lubimy soędzać wpsólnie czas w weekend pielęgnując ogrod. Ciągle muszę go tylko odciiągać od drewna bo jego hobby to układanie w drewutni
nawigatorka 21:22, 23 mar 2015

Madzenka napisał(a)

Madzia masz racje Dziewczyny miały pecha. Moj M naprawde lubi pracę w ogrodzie. Lubimy soędzać wpsólnie czas w weekend pielęgnując ogrod. Ciągle muszę go tylko odciiągać od drewna bo jego hobby to układanie w drewutni

To musze pochwalić mojego M który pomaga chętnie, choć i tak ją lubię sama wykonywać wiele nawet ciężkich prac.tylko trochę wzdycha gdy przesadzam i chodzę z sektorem - ale już wie ze tak trzeba a drewno u nas układam ja-nawet dziś jakieś 2 metry.