Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna » Edycja postu

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 15:30, 14 lut 2015

lojalna_ napisał(a)
No to ciac juz moge? Bo łapki sie rwa do roboty.....

Fajne zakupy

To zalezy co? Graby można juz ciac, reszty nie ruszaj bo u was zima. U nas juz w ubiegłym tygodniu bylo cieplo i slonecznie i tylko jednodniowy epizode ze śniegiem w poneidziałek.
Zawsze zaznaczam, że u mnie wiosna zdecydowanie szyciej niż w innych rejonach Polski, zwykle to co ja robię w innych regionahc można kopiwać po 1-2 tygodniach le graby, buki i brzozy z powodzeniem można juz teraz ciąc jesli nie zapowiadają srogich (w okolicach -10 stopni) mrozów w nocy. U nas do końca miesiaca zapowiadaja piekna i cieplą pogodę.
Z tego powodu przycielam dzisiaj trawy. Mie dałam rady tylko 10 miskantom .... Nadgarstek odmowił posłuszeństwa. Zostaiwłam mińiturowe rozplenice, ktore sa bardoz wrazliwe na mrozy (little bunny)
Madzenka 15:32, 14 lut 2015

siakowa napisał(a)
A ze doniczke w pampers i do oslonki? Heheh czy jednak ten hydro cos tam z nich ..

Nie
Wyciagnę hudrożel z pampersa i zmieszam z ziemią w doniczkach instrukcja była u Malej Mi. Jesli nie czytałas odnajdę i wkleje u siebie wieczorem link
Madzenka 15:34, 14 lut 2015

Karol99 napisał(a)
To jak z tym cięciem? Można już ruszać?

Napisałam Joli lojalnej
Dzisiaj cięłam mój żywopłot grabowy, buki i wycielam trawy. Ale u nas nie było w ogóle zimy..... Nawet gdy spadl snieg to symbolicznei bez mrozow. Nawet ziola w dniczkach bez okrycia jak w klimacie środziemnomorskim przeżyły.

Dlatego może wstrzymaj się jeszcze, bo do Was czasami nadchodzą skandynawskie mrozy.... Masz jeszcze czas chyba ze ciepla pogoda bedzie sie utrzymywać to za tydzien graby i buki można u Ciebie ciąć.
Welka 15:36, 14 lut 2015

O matko, skoro u Ciebie już są krokusy, to u mnie za 2 tygodnie tez będą i prace ogrodowe tez za jakieś 2 tygodnie będę mogła zacząć
Ale humor mi poprawiłaś tymi kwiatkami, tymi do donic również
Madzenka 15:37, 14 lut 2015

AlKa napisał(a)
U mnie jeszcze mrozik, ale sloneczka dziś świeci pięknie. Pieluchy wypatrzylam, też muszę kupić i do skrzynek wykorzystać, ale to jeszcze chyba za wcześnie u mnie.
A czy miedzianem to można oprysk zrobić teraz?

Jeszcze nie, temeperatura w nicy nie może byc na tak dyżuch minusach. waldek pisał, że całodobowa temperatura powinna wynisić średnio 5-6 stopńi. Ja sobie to tłumaczę w ten sposob, ze w nicy minimalne przymrozki a w dzien w okolicach 10, chyba że pąki będą w lisciastych pękać to wtedy pryskać. U mnie jeszcze lisciaste w pąkach, zaczynaja nabrzmiewac , ale pewnie jeszcze tydZien poczekam. Chociaż Miedzian dzisiaj zakupilam
Madzenka 15:37, 14 lut 2015

Welka napisał(a)
O matko, skoro u Ciebie już są krokusy, to u mnie za 2 tygodnie tez będą i prace ogrodowe tez za jakieś 2 tygodnie będę mogła zacząć
Ale humor mi poprawiłaś tymi kwiatkami, tymi do donic również

Madzenka 15:38, 14 lut 2015

bleebla napisał(a)
To mogę wykorzytsać pampersy do innych celów niż ich przeznaczenie? O co chodzi, bo chyba w tyle jestem z informacjami ???

Zatem wieczorem wkleje linka od Malej Mi nt orzeznaczenia pampersów.
Madzenka 15:38, 14 lut 2015

nicol21 napisał(a)
No no... może pieluchy to jakaś przepowiednia
Ale na pomysł bym nie wpadła!

Dobrze wiedzieć o nawożeniu! Też poczynię

Ale tylko na cebulowe
A trawnik sypnę dzisiaj Dolomitem, trawnik juz mozesz nawozic. Gdy topnieje śnieg mozna juz nawozic
Madzenka 15:40, 14 lut 2015

Sebek napisał(a)
Piekna wiosna u Ciebie U mnie śnieg się topi i przebiśniegi kwitną
Biegnę się pochwalić, że matmę zdałem na 4 - to najpiękniejsza walentynka jaką w życiu dostałem

Sebuś cmoka mocno i gratuluję!!!! Ufffff mogę kciuki poluzować .
Corka ostatni egzamin ma w poniedziałek i mam nadzieje, ze cala sesja będzie do przodu !
Madzenka 15:42, 14 lut 2015

nawigatorka napisał(a)
Melduje ze i Wielkopolsce pierwsze krokusy choć jeszcze nie otwarte. Piękne zakupy Marzenko napisz koniecznie ile zapłaciłam za te piękne ciemierniki bo na takie poluje. I chętnie zobaczę instruktarz z pieluszek - u mnie to nadal jeden z głównych punktów listy zakupów.pozdrawiam słonecznie

Ciemierniki były pierunsko drogie 29 zl ale takich grubasów jeszcze nicgdy nie widzialam, obsypane pąkami katowymi!

A moze być bez instruktazu bo planuję o zmroku sadzić.....