Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna » Edycja postu

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 10:09, 13 cze 2015

Kuba napisał(a)
Marzenko mogłabym Cię prosić o radę?
czy Munstead Wood dobrze by wyglądały posadzone po obu stronach ławki?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5379-czasem-slonce-czasem-deszcz?page=120

wiem jak wygląda kwiat ale nie wiem jaki ma pokrój krzew jako całość
i w niektórych opisach znalazłam że kwiat jest fioletowy- ale z Twoich zdjęć wynika żę purpura- jak jest naprawdę?
będę wdzięczna za radę

To jest niska roza ok 80 cm, nie widac gołych nog od podstawy ale ja jednak wuażam, ze kazdej rozy nogi powinny byc zakryte chociażby niskimi carexami

To jest purpura o odcieniu czasami bardzo dojrzałego buraka. Kolor i faktura płatów (aksamit w najlepszym wydaniu) jest piekny. Na dodatek kwiaty długo sie trzymaja (nietypowo jak na autinke) i długo kwitnie, z przewami cały sezon. Pamietaj ze jest niska, nietypowo jak na austinkę.

Aha w pierwszym sezonie kwiaty przypalao słońce, w tym roku nic jej nie rusza ani słonce ani deszcz
Ensata 10:10, 13 cze 2015

Yuhuuuu, miałam, miałam na mysli to był moj typ. Pęcherznicy z całego serca, szczerze nie znoszę. Perukowca zresztą też. Tricolor piekny, ale na dużego mnie nie stać, a jednej gałązki nie kupię. Na emeryturze dzieci niech podziwiają co innego
Madzenka 10:10, 13 cze 2015

laurowisnia napisał(a)

Czyli jak już jest w dwóch miastach to i w Krakowie może już jest, a ja nic nie wiem, a jest to i moje marzenie. Mad, gratisik z klasą.
Marzenko, cudownie się ogląda Twoje róże.

Na pewno mozesz zamowic bezpośrenio w Angli i powiem Ci, ze ceny wyzsze ale jakosc róz nieporównywalna. Tomaszem wrocławskie żródło przywozi roze bezposrednio z Angli i sa w piewszym seoznie juz duze i dorodne a w drugim kwitna jak z innych szkołek po 2-3 sezonach...
Madzenka 10:12, 13 cze 2015

Ensata napisał(a)
Yuhuuuu, miałam, miałam na mysli to był moj typ. Pęcherznicy z całego serca, szczerze nie znoszę. Perukowca zresztą też. Tricolor piekny, ale na dużego mnie nie stać, a jednej gałązki nie kupię. Na emeryturze dzieci niech podziwiają co innego

Poszukaj dobrze, ja szczepionego Tricolora kupiłam za 250 zł, nie mogłam mu sie oprzeć mimo,z e był calutki oblepiony zdobniczka. Dwa lata walki i jest piekny

Na klony choruje i pewnie kiedys sie u mnie pojawia w. Nastepnym ogrodize
Madzenka 10:14, 13 cze 2015

Karabela napisał(a)

o jak super, szukałam takiego bajerku do podlewania bo nie mam sily na konewke buziaki z rana, całą noc snily mi się róże

Sen o rózach chyba był piekny?kwitnace kwaity to dobry sen, kazdy sennik Ci to powie

Dozownik znajdziesz w kazdym ogrodniczym . Wszystkie nawozy w ten sposob dawkuje. Wole te rozpuszczalne latem bo zagrozenie poppalenia roslin mniejsze.
laurowisnia 10:19, 13 cze 2015

Nie kusiło mnie nigdy aby zamawiać tak daleko, na miejscu dostępnych jest jeszcze wiele które chciałabym kupić. O jakości sadzonek z donic przekonałam się już wielokrotnie ale nie jest łatwo kupić róże w donicy, które się chce a i cena ma znaczenie. Możesz mi podać gdzie się udać we Wrocławiu po te różyczki, może będę przypadkiem.
Ensata 10:32, 13 cze 2015

Marzena dobrze mówi, ja zamawiam róże z Niemiec. Jakość jest nieporównywalna. W pierwszym roku kwitną jak oszalałe, nie wybijają "dziczki" Ja mam swoje lata, szkoda mi każdego roku, bu czekać na coś, co mogę mieć od razu. Zresztą cena z Niemiec wcale nie jest dużo wyższa. Kochałam pana Ch...Przeszłam drogę jak Marzen, wybrał mi pierwsze róże, on, pózniej jego żona. Podpowiadał, ale nawet ślepa miłość się kiedyś kończy
Ensata 10:34, 13 cze 2015

Tricolor jest piękny, uwielbiam go!!!! Poszukam, teraz mam wiśnie ukrzyżowaną, za 450 zł, dumam, czy to dużo?
laurowisnia 10:42, 13 cze 2015

Również pierwsze róże mam od p.Ch., mam ich już dużo, jeszcze nie poczułam konieczności zamawiania gdzieś dalej, miejsce się kończy, skończyło? Jakość wydawałoby się, że powinna być coraz lepsza, a stoi w miejscu jednak.
Evchen 12:26, 13 cze 2015

Twoje stipy to mistrzostwo świata
Buziam!
Ev