Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna » Edycja postu

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Malgosik 20:03, 17 lut 2015

a ten dolomit to koniecznie trzeba i regularnie dawać lawendzie?
czy bęzie ładna bez niego?
Zielona 20:30, 17 lut 2015

Malgosik napisał(a)
a ten dolomit to koniecznie trzeba i regularnie dawać lawendzie?
czy bęzie ładna bez niego?

Ja mam lawendę od 4 lat i jest ładna mimo tego, że nigdy niczego nie dostała. A rośnie niemal na betonie Tak więc chyba wszystko zależy od miejsca, w którym jest posadzona. Marzena zdaje się ma raczej kwaśną ziemię, więc to warunkuje zabiegi, których inni przecież nie muszą stosować.

Wybacz, Marzenko, że się wypowiedziałam, bo to Twój wątek.
Borbetka 20:36, 17 lut 2015

Też się wypowiem, że u mnie wilgoć po pachy, a lawenda rośnie jak głupawa. Bądź tu mądrym?
Moniq 21:47, 17 lut 2015

Witam Madżenko, chcialam sie przywitać jako "nowy nabytek" forum. Ty i Twój ogród jesteście dla mnie wielka inspiracją. Muszę się przyznać , że prawie codziennie "jestem u Ciebie w ogrodzie". Macham z zasniezonych Beskidów
Madzenka 22:52, 17 lut 2015

Witam odwiedzjących, witam kilka zagubionych duszyczek, tóre odnalazły mnie w niwym wątku

Pobudka była bardzo wczesna, gdyz rano wywruszyłam do stolicy, och jak tam zimno było, o 9 rano w Warszawie było -5!!! Tyle to u nas nawet nad ranem nie było Wole jednak wrocławski klimat!

Odpowiem na kilka zadanych pytan i lece czytać do innych wątków, bo się działo , oj działo!
Madzenka 22:53, 17 lut 2015

Moniq napisał(a)
Witam Madżenko, chcialam sie przywitać jako "nowy nabytek" forum. Ty i Twój ogród jesteście dla mnie wielka inspiracją. Muszę się przyznać , że prawie codziennie "jestem u Ciebie w ogrodzie". Macham z zasniezonych Beskidów

Witaj, miło mi bardzo. Zapraszam juz nie incoguto jak mowią górale lecz oficjalnie Zalozysz swoj wąteki?
Madzenka 22:57, 17 lut 2015

Małgosik, Zielona Marta, Borbetka Monika - mam kwaśna i zbyt ciezką glebe dla lawendy, właściwie to ja mam teren bagienny... Dlatego podkarmiam lawnedę raz w sezonie dolomitem aby porawić jej warunki glebowe. W tym samym celu kupiłm dolomit do trawnika, aby odwkasić ziemię. Dolomit jest naturalnym kruszywem więc nie zaszkodzi nawet jeśli niewiel pomoże...
Lawenda u mnie w ciągu 4 lat niemal cała juz chyba była wymieniona, bo wygniwa... Tylko rosnąca w nierodzimej (nawiezionym lekkiej glebie) , na terenie gdzie woda odpływa z korzeni, radzi sobie swietnie.
Madzenka 22:59, 17 lut 2015

Wieloszka - wszelki duch Pana B chwali juz sie nie migę doczekac wyprawy do I
Enya - wsytdu kobieto nie masz, tak długo nie być w odwiedzinach!!! Musisz się teraz zrehabilitować fotkami wiosennymi twego ogrodu
Aage a Ty gdzie bywalaś? Wszystkie swoje wątki zaniedbałaś
Madzenka 23:01, 17 lut 2015

Milka napisał(a)
Te krokusy na gabionach nie przemarzną? Wprawdzie w nocy tak -1, to moze nie

Co to za ładny avatarek? Na fb nowych zdjeć nie widziałam, zaraz wpadnę do Ciebie na lustracje
Krokusy mrozy do -3 bez problemu wytrzymują. Tylko prymulki dzisiaj o 5:30 odkryłam i lekko klapsy przy tej tempeaturze. Nawet jeśli padną to w sobitę kupie nowe!!!
Madzenka 23:04, 17 lut 2015

Kuba, Lojalna, Siakowa, Nicole , Ewa Agentka wszelkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że wiosna nadejdzie w ten weekend w pozostałe regiony Polski a u mnie krokusy w większej ilosci się pokażą