Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna » Edycja postu

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 19:12, 20 lip 2015

MirellaB napisał(a)
Madżenko kupiłam w OBI lawendę dwa sześciopaki, taka ładna była i się skusiłam. Jedna ma dwa kwiatostany. Czy ta lawenda ma szansę jeszcze zakwitnąć u mnie w tym roku? Jak myślisz?

To zalezy jaka odmiana. Jesli taka co kwitnie dwukrotnie to moze jeszcze w siepniu wypuscić kwiatki, jesli vIva to raczej nie
Wiec jak to moja mama mawia na dwoje babka wrożyła
Madzenka 19:12, 20 lip 2015

AlKa napisał(a)
Jak tam po burzy, córka koleżanki z pracy mieszka we Wrocławiu i ponoć dziś nie mogła do pracy dojechać, bo ulica zalana.

U mnie takie zniszczenia jak były na południu Wrocławia sa na porządku dziennym
Madzenka 19:14, 20 lip 2015

Margarete napisał(a)

I zawilce ci już kwitną.......ty to chyba rzeczywiście na innej planecie mieszkasz, u mnie dopiero dobrze je widac że są...a kurze łapki u ciebie giganty jakies i evergoldy też...mam jedne i drugie i przyznje że fajne, szybko po zimie sie zbierają i nie wymagające sa...ale moje to jakieś ubogie krewne tych twoich

Małgosiu mnie w tym roku rowniez zawilce zdziwiły, bo zwkle na poczatku sieprnia staryują. Ale sie ciesz, bo po dwoch latach focha wreszcie pokazuja powod, dla ktorego sa w moim ogrodzie
Madzenka 19:18, 20 lip 2015

eee_taam napisał(a)
z tymi fruwajacymi meblami i żaluzjami to nie masz łatwego życia...

nie wiem co za klimat...wichury przychodzą szkód narobią a deszczu jakoś niewiele

Finalnie obyło sie bez wiekszych strat, zalało mi tylko ogród zimowy, mam żle wykonane polaczenie pomiedzy poliwęglanem a dachówką.... Ale to standard przy takich wichurach gdy woda przedostaje sie pod dachem....Gdyby nie brak pradu, gorąc i wiatr w nocy byłoby standardowo ... Tylko cała noc nie spałam. O przekraczam spałam od 4:00 do 5:50... A jakis czort dzwonił domofonem o 3:30 i do tej por y nie wiem... Czy ktos potrzebował pomocy, robił sobie żarty czy ki pierun.....

Latające meble i donice to juz u mnie standard. Ważne ze nic nie połamało i ńic nie potluczone
Madzenka 19:20, 20 lip 2015

bleebla napisał(a)
przeszłam szybko po ogrodze, werbena leży, na hortensje spadł mop sąsiadki ale nie połamał, u mnie prąd jest

U mńie spadki napięcia pradu juz w sobotę rozmroziły zamrażalnik...w sobote wszystko poszło do kubła... Wczoraj chyba z przerwami brakowało ze 2 godz pradu, przynajmniej ksiązke przy latarce poczytałam ... Bo sobie Kindla bez żrodła światła kupiłam... Wiec świeciłam latarka w czytnik...
Madzenka 19:22, 20 lip 2015

AlKa napisał(a)
Współczuję nawałnicy, podziwiam Twoje zorganizowanie.Nawet przed burzą zdążyłaś się wyrobić.
U mnie wg prognoz ma być za godzinę. Mam nadzieję, że spokojnie będzie.

Hi hi M sie śmiał,że sie tak spiesze a potem mył sie w zimnej wodzie bez prądu. Jak wichury sa u mojej mamy w Jeleniej Gorze to po godzinie u mnie juz to testowałam A mama orzestrzegala, ze stara brzoza przed blokiem kładła sie niemal do ziemi i syreny jeżdżą cały czas po miescie....
Madzenka 19:22, 20 lip 2015

Sebek napisał(a)
Nadrobiłem... Litości nie masz Wszystko cudne i mam nadzieję, że żadne tajfuny ani cyklony już Cię nie nawiedzą...

Sebek ja w czepku urodzona
Madzenka 19:24, 20 lip 2015

ana_art napisał(a)
30zł????? ja kupiłam je w tym roku u siebie po 10zł...

No to rób sprzedaz wysyłkowa.
Fireworks po 20 zł na giełdzie, w CO po 25!!! Pennisetum purple majestic była tańsza
A rok temu fireworks za 39 zł kupiłam, sztuk 1
Madzenka 19:24, 20 lip 2015

bleebla napisał(a)

Czy przypadkiem Irenka nie próbowała w tamtym roku wysiać rubrum?

O ile mie widomo znajomi pod szklarnia mieli to zrobic, ale z jakim skutkiem muszę zapytać
Madzenka 19:25, 20 lip 2015

Flower1 napisał(a)
Witam ,przejrzalam wizytowke i watek , masz cudowny ogrod ,napatrzec sie nie moge ,bede Cie czesciej odwiedzac .Pozdrawiam serdecznie

Witaj! Wizytówka nieaktualna , zapraszam na biezaco do watku. Dzisiaj beda zdjecia