Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna » Edycja postu

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 19:26, 20 lip 2015

makkasia napisał(a)
Miałam 1 rubrum Fireworks i cieszyłam się jak guuuupia więc zamówiłam jeszcze 2
współczuję nawałnicy u mnie była ulewa i burza ale nie tajfun.
Madżenko trzymam kciuki coby żadnych strat nie było.
ściskam

Kasiu dziekuje za troske, na szczęscie strat nie ma. Poza bieganiem w koszuli nocnej w deszczu w kurtce p/deszczowej i gumowcach. Koszulka kusa więc gdyby kroryś sąsiad miał lornetkę byłoby pikantnie
Madzenka 19:28, 20 lip 2015

agam napisał(a)
Marzenko jak po burzy???

Myśle pozytywnie, zaoszczędziłam na podlewaniu ,przeciez w sobote zapłaciłam za naprawę programatora teraz muszę oszczędzać
Madzenka 19:29, 20 lip 2015

Margarete napisał(a)
Jakos mało mam do nadrobienia po urlopie u ciebie Marzenko...te liche 35 stron...juz troche poczytałam, pooglądałam, reszte zostawiam sobie na wieczór.
Moje uwagi będa więc nie do konca aktualne ale cóz...był urlop....

1/ przeprowadzki trawek i selseria bez kudłaczy na dole wygladaja super
2/ kulki w kostrzewie urzekające...takie jakby bukszpany były spowite jakims szaroniebieskim dymem....ślicznie. Moje kostrzewy sa ładne ale co druga... co druga ma duzo suchych zóltych źdżbeł...nie miały za sucho ani za duzo słonca...bo one lubia sucho i słonce..nie wiem co im dolega..??
3/ zakupy bordowych trawek świetne, szkoda że to wszysto jednoroczne...bo ładnie sie komponują z zielenia
4/ja swój dozownik do nawozów podpinany pod wąż gdzieś schoawałm, tylko nie wiem gdzie. Kupiłam w tym roku, uzyłam 2 razy i ...schowałam, ale nie wiem gdzie - poszukam w jakichs nietypowych miejscach bo w typowych nie znaazałam...skoro Iza - Konstancja sznur do kosiarki miała w szafie z ciuchami...to ja ten dozownik mogłam tez do ryżu i kasz albo do porcelanowych filiżanek wetknąć.nie wiem starośc czy ten pan na A mnie dopadł...no kamien w wode... i zamaist elegancko z dozownika to ja znów z konewkami z nawozem latałam po ogrodzie...eh
Ide czytac dalej........

Uwielbiam Twoje podsumowania. Nic nie robisz byle jak, czytasz dokładnie, analizujesz i zostawiasz takie fajne wpisy.
Madzenka 19:30, 20 lip 2015

Ucięłam sobie drzemkę ( po bezsennej nicy), zjadłam pyszną kolacje a teraz kolejna przyjemnisć - ogród. Bedą fotki
Juzia 19:44, 20 lip 2015

No to ja czekam
Madzenka 21:28, 20 lip 2015

Juzia napisał(a)
No to ja czekam

Munstead startująca ponownie dla Ciebie, ni ema nawet metra wysokości a pąków multum w takim cudownym kolorze. Ulewny deszcz nie zniszczyl jej kwiatów

Asisko_2005 21:28, 20 lip 2015

Madzenko, domofon mógł mieć zwarcie od wody czy spadku napięcia. U nas tak się robiło, czasami sam startował o 3-4 w nocy, a jak dzwonił listonosz w dzień to ni ch*** nie działał.

Na fotki czekam.
Asisko_2005 21:29, 20 lip 2015

Madzenka napisał(a)

Kasiu dziekuje za troske, na szczęscie strat nie ma. Poza bieganiem w koszuli nocnej w deszczu w kurtce p/deszczowej i gumowcach. Koszulka kusa więc gdyby kroryś sąsiad miał lornetkę byłoby pikantnie

A sprawdzałaś, czy nie jesteś juz gwiazdą You Tuba?
Syla 21:29, 20 lip 2015

Udostępniaj częściej aparat mężusiowi to poza lawendą i piękną różę w okularkach uchwyci
Pytałaś o farbę do donicy betonowej ... kupiłam w markecie taką do betonu białą i pan mi dużo pigmentu czarnego nalał ... Wolałabym czarną ale tym razem się nie udało ....
Madzenka 21:29, 20 lip 2015

Juzia wczorja denerowwąła mnie fairy.... i mimo niedzieli całą ją wyciełam.... cały wózek z lidla + kosz ścinek z 6 krzaków...

Tak było - nie lubie gdy część kwiatów przekwita a część jeszcze nie...

Tak jest