Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna » Edycja postu

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

JulkAd 12:26, 13 wrz 2015

Madzenka napisał(a)
Pozdrawiam spod iglicy z Aga, Kasia, Janeczka

I zaś spotkanie i zaś zakupy?....widać, że udane...słonka do niedzielnego odpoczynku
ana_art 15:33, 13 wrz 2015

u mnie biedronek od metra chyba z 9 ale nie kupiłam ani jednej paczki tulipanów....
widziałam exotic i na zdjeciu to nie był exotic tylko sping green. Za to w lidlu były fajne i kupiłam parę torebeczek różności
reklamy nie mogę znaleźć na yu
mateuszmichn 15:37, 13 wrz 2015

Muszę skoczyć do lidla i zobaczyć. W jakiej cenie tam są? Ostatnio byłem ale nic nie było. Kupiłem za to zwykle czerwone NN i białe takie pełne, nie pamiętam odmiany.
wodzyn 15:49, 13 wrz 2015

W lidlu w zależności od odmiany 8-10 szt za 6,99 zł. Hiacynty za to 20 szt po 14,99 zł.
mateuszmichn 15:51, 13 wrz 2015

wodzyn napisał(a)
W lidlu w zależności od odmiany 8-10 szt za 6,99 zł. Hiacynty za to 20 szt po 14,99 zł.

Ooo to spoczko jutro odwiedzę może jeszcze coś zostało. bo wiadomo jak w lidlu, wszystko szybko się rozchodzi
deszczowymaj 15:59, 13 wrz 2015

mateuszmichn napisał(a)

Ooo to spoczko jutro odwiedzę może jeszcze coś zostało. bo wiadomo jak w lidlu, wszystko szybko się rozchodzi

Mateusz a czy masz w pobliżu Auchana ? tam jest szaleństwo cebulkowe
Madzenka 20:03, 13 wrz 2015

wodzyn napisał(a)
Nadrobiłam!!! Dawno nie zaglądałam i miałam do nadrobienie około 60 stron.
Nacieszyłam oczy cudownościami a teraz proszę o pomoc.
Marzenko brązowieje mi jeden bukszpan, za sucho nie ma, dostawał florovit, więc chyba dopadł go grzyb. Proszę doradź czym go ratować, ale falconu nie mam.
Po drugie bardzo niefajnie wyglądają moje magnolie, brązowieją im liście i robią się w nich dziury. Może coś doradzisz, bo Twoje prezentują się świetnie.
Pozdrowienia zostawiam.

Obejrzyj bardzo dokładnie listki bukszpana. U mnie niektore sa brązowe z powodu przedziorka (listki maja takie bardzo drobniuteńkie kreseczki) . Jesli nic takiego nie obserwujesz podlej siarczanem postasu - musisz kupic taki o konsystencji cukru , łatwo rozpuszczalny

Moje magnolie tez tak wygladaja od przedziorka i upałów. Zatem nie panikuj tylko obejrzyj dokładnie liscie, jesli sa oznaki zerowania opryskaj Magusem lub Ortusem. Jesli nie to podelwaj wszytsko potasem . Magnolie nie cierpią niedoborów wody , u mnie bardzo je te tropikalne upały i suche potwierdze osłabiły..
Madzenka 20:06, 13 wrz 2015

kasia_w napisał(a)

Ice wonder no właśnie.Kojarzylam że coś z zimą

W necie znalazłam za 3 zł. Powiedz M że zaoszczędziłaś na brzozy dzieki tańszym zakupom cebulowych
Madzenka 20:07, 13 wrz 2015

JulkAd napisał(a)

I zaś spotkanie i zaś zakupy?....widać, że udane...słonka do niedzielnego odpoczynku

Czekam aż kiedys do nas dołaczysz. Moze w Wosjlawicach znów bedziesz?
Madzenka 20:07, 13 wrz 2015

ana_art napisał(a)
u mnie biedronek od metra chyba z 9 ale nie kupiłam ani jednej paczki tulipanów....
widziałam exotic i na zdjeciu to nie był exotic tylko sping green. Za to w lidlu były fajne i kupiłam parę torebeczek różności
reklamy nie mogę znaleźć na yu

Spring green tez lubie wiec moze byc pomyłka