Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna » Edycja postu

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

ren133 23:56, 19 wrz 2015

Madzenka napisał(a)

Wiosną zawilce muszę przesadzić między miskanty...

Ślicznie
Grzechem byłoby nie skopiować
Ensata 08:23, 20 wrz 2015

Mala_Mi napisał(a)
Marzena. powoli dorastam do Ciebie... trzeba pożegnać się z tym co denerwuje.. przez 9 miesięcy a cieszy miesiąc.

Jeżówki się zostaną nawet jak kapryszą

Falstaff - mój nawet pąka nie ma na drugie tłoczenie.. foch. Jak pisze Konstancja..z przytupem.
hahaaaaa, przy kawie czytam o 9 miesiacach, a potem o wywaleniu zwizualizowalam sklep z rozowymi niemowlakami ma wymiane
Madzenka 09:06, 20 wrz 2015

Ensata napisał(a)
Dobrze znaszą to przesadzanie A jak brzozy? zostaja?

Gosia
Az sama sie dziwię , ze zawilce jeszcze daja radę, ale slabiej kwitna w tym roku. Nie wiem czy z powidu przesadzania czy raczej suszy
O brzozy nie pytaj, M by mnie golymi rękami udusił i byłaby to niepodważalnie zbrodnia w afekcie.

Teraz drązę temat platanów zamiast kiku-shidare
Madzenka 09:10, 20 wrz 2015

nawigatorka napisał(a)
O to masz zawilce z Ml i cisami jak u mnie.nawet nie wiedzialam.nie wazne co za czym a co przed czym i tak sa piekne.a ogrodniczka z Ciebie perfekcyjna.

Marzeno doradz jaki ogrod odwiedzic we Wroclawiu? Poza Twoim oczywiscie chodzilo mi o botaniczne itp. Bo w sobote chcialabym cos zobaczyc.

We Wroclawiu to ja przede wszystkim rynek polecam odwiedzic , potem dzielnicę 4 światyń, pergole z fontanna i Halą Stulecia oraz zoo, potem ogrod botaniczny i koniecznie wtedy Ostrów Tumski a na końcu ogród japonski.
Madzenka 09:10, 20 wrz 2015

Karabela napisał(a)
Macham i chciałam zapytać jak Twoja Gertruda Jeckyll? Można ją polecić jako niską pnąca? I jak kwitnienie, ma duzo kwiatów? O zapach nie pytam bo wiem że nie wachasz

Gertuda oprotestowala susze i nie tloczy drugi raz...
Madzenka 09:11, 20 wrz 2015

eee_taam napisał(a)
kupiłam dziś inne zawilce ...w sensie jakieś takie sztywne łodygi ..bez kępy lisci ...dopiero będą kwitły..ciekawe co potrafią

takie "Anemone Loreley"

Jest tak olbrzymia róznorodnośc zawilców, ze az sama się dziwie. Zamierzam w Wojslawicach dokupic
Ensata 09:12, 20 wrz 2015

W sumie M by miał troche racji, nawalczyliscie się ze zmianą i sadzeniem
ja własnie poinformowałam swojego, ze na oczkowej bukszpany zle posadzone. Jak przestane pisać, to znaczy że już mord się dokonał. Ale co to za sadzenie. Sadzi i kopczyk robi dookoła, zamiast głebiej !
Madzenka 09:12, 20 wrz 2015

Luki napisał(a)
A czy po mąke też można przychodzić
Pamiętasz jak pytałaś o stożek przed domem u Szmitów? Znalazłem przypadkiem starsze zdjęcie jak jeszcze był mniejszy, opisany jako grab Fiastigiata

Dzieki za pamieć, zatem fastigaty mozna świetnie formować
Madzenka 09:13, 20 wrz 2015

Pawlus napisał(a)
Po prostu kocham Twój ogród. Wysokie te zawilce?

Mam zawilce 30 cm ale mam tez 1,5 i 2 m Te whirelewind maja liscie ok 1 m ale z kwiatami maja 1,3 m
Madzenka 09:16, 20 wrz 2015

Mala_Mi napisał(a)
Marzena. powoli dorastam do Ciebie... trzeba pożegnać się z tym co denerwuje.. przez 9 miesięcy a cieszy miesiąc.

Jeżówki się zostaną nawet jak kapryszą

Falstaff - mój nawet pąka nie ma na drugie tłoczenie.. foch. Jak pisze Konstancja..z przytupem.

Wszyscy sie dziwia ze wciąz rewolucjonizuje... A ja po prostu chce miec rosliny, ktore będa ladne przez wiele miesiecy i ktore dobrze sobie radza w moim ogrodzie. I trawy oraz bukszpany to nr 1 na moim gruncie. A roże tez trzeba wyselekcjonowac! Falstaff dostal ostrzezenie po raz pierwszy, nie zamierzam miec 200 róz, wystarczy mi 50 ale niezawodnych i kwitnacych wielokrotnie

Czy teaz zakulkować Jamesa Galway, czy wiosna? Bo chyba teraz jego pędy są gietkie?