Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród » Edycja postu

Anna i Ogród

Makao_J 23:11, 18 lip 2017

MirellaB napisał(a)

A tak racja zapomniałam, że tam nowe hortki mają być.
Ja pozbywamy się rozchodnikiów. Po trzech latach duże kule porosły i łyse od środka. Dwa już wykopałam i rozdałam gałązki. Trzech kolejnych pozbędę się w przyszłym roku.

Co to za niebieska / błękitna skrzynka stoi w rogu?

Niebieska skrzynka to licznik od prądu. Próbuję jakoś ją zasłonić ale dojście muszę zostawić.
Makao_J 23:12, 18 lip 2017

AsiaK_Z napisał(a)
Aniu i Paulino wystarczy w wyszukiwarkę wpisać "Toszka", zaznaczyć "pokaż posty" i już

Aniu, sama ciekawa jestem co Polinka odpowie w sprawie podlewania

Dam znać.
Makao_J 23:12, 18 lip 2017

ren133 napisał(a)

Dowożą ale już wszystko wiem ... dzięki

Ok
Makao_J 23:14, 18 lip 2017

babka napisał(a)
Chyba nie ryzykowałabym z gnojówką ale chętnie się dowiem czy tak można. A może nawóz starter ?? nie pomyślałam o tym przy sadzeniu. Jak się dowiesz to krzycz głośno oki, coby mi nie umknęło
Bardzo fajnie je posadziłaś, to miejsce po hakuro jest idealne !

O starterze nie myślałam bo byłam nastawiona na gnojówkę. Wczoraj sadziłam byliny na rabaty i wszystko podlałam gnojówką dla użyźnienia gleby, nawet mi przez myśl nie przeszło że może zaszkodzić.
Dziś okazało się że to może być pomyłka czyli moje seslerie może szlag trafić.

Zobaczymy.
alis 23:16, 18 lip 2017

Ania graby cudne, z hakuro dobre posunięcie, sama je mam, ale nie przepadam za nimi
Makao_J 23:23, 18 lip 2017

alis napisał(a)
Ania graby cudne, z hakuro dobre posunięcie, sama je mam, ale nie przepadam za nimi

No mnie też wnerwiały ale jakoś nie mogłam ich usunąć.
Tyle lat uważałam że eM je bardzo lubi bo je wybrał. Ostatnio się zgadaliśmy że jemu się nie podobają ale uważał że ja je lubię więc nie krytykował. Takie to jest dogadanie między nami A to że mszyce stale na nich siedziały a opryski paliły listki to dodatkowy powód do usunięcia. Kropkę nad i postawiły tegoroczne przymrozki które zmroziły je doszczętnie i straciły formę kulistą
BasiaLT 08:45, 19 lip 2017

Wymian hakuro na graby rewelacyjna. Ja też po okresie fascynacji hakuro tylko czekam kiedy padną żeby je wymienić na ginko biloba w zakolach przed domem.
iwka 08:59, 19 lip 2017

Nic się nie stanie roślinom, swoje młode zawsze podlewam.

Powinno się jakiś czas odczekać ale jak już latam z gnojówka to nie omijam, leję po wszystkim.

Jest też magiczna siła "nawóz startowy ogród" można nim wszystko podlewać zaraz po posadzeniu, lub korzonek w płynie.

edit. zapomniałam grabów pochwalić pięknie wyglądają, podcięłaś już nawet, patrzyłam wczoraj na swoje i chyba dzisiaj też ciachne
Makao_J 12:10, 19 lip 2017

iwka napisał(a)
Nic się nie stanie roślinom, swoje młode zawsze podlewam.

Powinno się jakiś czas odczekać ale jak już latam z gnojówka to nie omijam, leję po wszystkim.

Jest też magiczna siła "nawóz startowy ogród" można nim wszystko podlewać zaraz po posadzeniu, lub korzonek w płynie.

edit. zapomniałam grabów pochwalić pięknie wyglądają, podcięłaś już nawet, patrzyłam wczoraj na swoje i chyba dzisiaj też ciachne

No właśnie też mi się wydaje że taki naturalny nawóz to ciężko przedawkować. Takim chemicznym jak ta magiczna siła to chyba już szybciej. Podleję tą gnojówką. Polika jeszcze nie odpisała ale myślę że się zgodzi.
A gnojówka trochę wzbogaci ziemię by lepiej rosły.

Pytałam wczoraj u Ciebie czy będziesz ciąć swoje. Czekam na efekt.
Makao_J 12:11, 19 lip 2017

BasiaLT napisał(a)
Wymian hakuro na graby rewelacyjna. Ja też po okresie fascynacji hakuro tylko czekam kiedy padną żeby je wymienić na ginko biloba w zakolach przed domem.

Mi one nigdy się nie podobały ale tak jak pisałam myślałam że eMowi się podobają i trzymałam i dbałam.